Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlíme v baráku plným důchodců, pytle za dvere dava snad každý, nekdy i s posr…plínama ne po miminku…ja to nesnašela, smrdělo to po celym baraku, ale nezbyvalo nez si zvyknout a uz to delam taky, proc mi to ma smrdet v byte, kdyz ostatnim to smrdi na chodbe…ale jinak je to čistej barak at to nevypada ze sme prasata
A pokud má nekdo sluzbu na chodbu, navic v zime a nemuze vytirat je povinen si zajistit nahradu nebo je aspon slusnost se omluvit nebo si to s nekym prohodit, pokud se to stalo jen jednou, tak by domovnik asi neprisel ne?
A jak to teda děláte, že Vám odpadky nesmrdí? My teda vynášíme denně (i když není koš plný) právě proto, že to smrdí. Co jsem se setkala s odpadky na chodbě taktéž byly vždy cítit (né že by mě to teda nějak tankovalo, do bytu ten smrad nejde. Ale spíš mě zajímá jakto, že Vám koš nesmrdí?
. Samo koš z pracovny, kam hážem jen papír kapesníky atd. máme třeba týden a nikomu to nevadí, ale ten kuchyňský? Vždyť se tam háže furt něco.. Já třeba bytostně nesnáším smrad z ovoce (slupek, kůrek od melounů, slupek od banánů atp.) je to takové nasládlé a připomíná mi to mrtvolný pach
. Mnohem méně mi vadí zápach z obalů sireček, rybiček atd… ![]()
@evill píše:
A jak to teda děláte, že Vám odpadky nesmrdí? My teda vynášíme denně (i když není koš plný) právě proto, že to smrdí. Co jsem se setkala s odpadky na chodbě taktéž byly vždy cítit (né že by mě to teda nějak tankovalo, do bytu ten smrad nejde. Ale spíš mě zajímá jakto, že Vám koš nesmrdí?. Samo koš z pracovny, kam hážem jen papír kapesníky atd. máme třeba týden a nikomu to nevadí, ale ten kuchyňský? Vždyť se tam háže furt něco.. Já třeba bytostně nesnáším smrad z ovoce (slupek, kůrek od melounů, slupek od banánů atp.) je to takové nasládlé a připomíná mi to mrtvolný pach
. Mnohem méně mi vadí zápach z obalů sireček, rybiček atd…
mrtvolný pach je třeba ze starých mandarinek, jednou jsem zapoměla v komoře a nějaký inteligent na to dal jiné věci, takže to nebylo vidět
co se týče syrečků nebo rybiček tak to většinou vynáším hned, by mi pes sežral skřínku
ale šlupka od melounu ti nezasmrádne za pár hodin to mi neříkej ![]()
Taky dávám za dveře na chotbu, manžel, nebo dcera to vždy za chvilku vyhodí jak jdou ven. Pytel je zavázaný a nikomu nesmrdí. A že se nevytře chotba no bóže tak se nevytře, barák kvůli toho nespadne.
Je sranda že přesně už vím co budou psát určité moralistky, které moralizují každou diskuzi ![]()
@sisi33 Ono je legrační, že se dá i přesně odhadnout, kdo si přijde nad moralistkami morálně odplivnout ![]()
@evill píše:
A jak to teda děláte, že Vám odpadky nesmrdí? My teda vynášíme denně (i když není koš plný) právě proto, že to smrdí. Co jsem se setkala s odpadky na chodbě taktéž byly vždy cítit (né že by mě to teda nějak tankovalo, do bytu ten smrad nejde. Ale spíš mě zajímá jakto, že Vám koš nesmrdí?. Samo koš z pracovny, kam hážem jen papír kapesníky atd. máme třeba týden a nikomu to nevadí, ale ten kuchyňský? Vždyť se tam háže furt něco.. Já třeba bytostně nesnáším smrad z ovoce (slupek, kůrek od melounů, slupek od banánů atp.) je to takové nasládlé a připomíná mi to mrtvolný pach
. Mnohem méně mi vadí zápach z obalů sireček, rybiček atd…
Šla jsem si schválně čuchnout
…my máme koš otevřený, víko se rozbilo, takže kdyby to smrdělo, tak by jsme o tom věděli hned. Je skoro plnej a nesmrdí, musíš jít úplně k tomu a strčit k tomu nos na 10 cm a pak je něco málo cítit. Pokud pak ten pytel zavážu a pořádně utěsním, tak smrdět nebude.
Ale záleží co tam je a hlavně jak dlouho, a taky ve vedrech se to kazí mnohem rychleji. Třeba ryby, dětský plínky a starý maso smrdí jak ďas, to bych dala za dveře jen obzvlášť vypečeným sousedům ![]()
@Poison Ivy píše:
@sisi33 Ono je legrační, že se dá i přesně odhadnout, kdo si přijde nad moralistkami morálně odplivnout
a co ty, kam dáváš odpadky ty? dámo ![]()
Tak s tím úklidem naprosto souhalsím - když víš, že to nemůžeš dělat, snad není problém poprosit sousedku, ne? Bydlíte tam už dlouho, t ak určiě s někým kamarádíš, bavíš se a i kdyby ne, stačí zazvonit na dveře, vysvětlit situaci a dát třeba nějaké oplatky, buchtu nebo rpostě něco na revanš.
KOš má na chodbu nedávám, nesnáším to, ale sousedi běžně, klidně i na celý den. Asi jde i o to, jeslti nesmrdí. Kdyby ano, t ak raději skladovat v bytě u dveří a smrdět sobě - ne sousedům.
@llinka píše:
@hanka.br. psala jsem ze vam vase nazory vyvracet nebudu jen me ty nazory trochu zarazeji z ceho se vam chce zvracet kdyz to nesmrdi??? a kdyby byl jeste dotaz procc si ho nenecham v byte tak z duvodu maliho prostorupak nechapu proc sem prase a kazdej by tady zvracel asi si hned kazdej predstavi ze kdyz je to pytel s odpadky tak musi hned smrdet je videt ze pytel asi moc casto nevynasite
Jsou to odpadky, v odpadkovém koši je víc bakterií než na záchodové míse. Já nějak nechápu, proč by sousedi měli čuchat smrad od někoho cizého? A člověk, kterej má citlivej nos to prostě cítí. Tak když ti kočko odpadky nesmrděj, nechávej si je doma, než je vyneseš ![]()
@araw píše:
A člověk, kterej má citlivej nos to prostě cítí. Tak když ti kočko odpadky nesmrděj, nechávej si je doma, než je vyneseš
jj já když jsem byla v I. trimestru s druhošem tak se musel koš vynášet i 3× denněm protože mi to navalovalo. když by měl někdo odpad po jednom dni na chodbě tak bych mu tam asi hodila šavli
Já dávám obvykle na balkon a chvíli před tím než jdeme se synem ven, to hodim za dveře, abych na to nezapomněla. V předsíni si to nenechávám, dítě mi to pak tahá po bytě. Ale docela koukám jak jste tady útlocitný, u nás vídám pytle s odpadkama za dveřma běžně, nikdy jsem nic necejtila, jsou to prostě jak psala Jasněnkaaa zavřený igelitky, jako kdyby někdo zapomněl nákup za dveřma
. O úklid se díkybohu stará paní uklízečka, ale kdybych bydlela v domě se službama domluvila bych se s někým nebo to aspoň domovníkovi předem nahlásila a nějak se omluvila. Způsob, kterým to řešila zakladatelka teda nic moc - něco neudělám, jsem za to pokáraná a stranu, která má pravdu ještě seřvu.
@Jasněnkaa píše:
Jo a ještě mám před bytem bednu na 20 kilo brambor a druhou na 5 kilo cibule, v bytě je teplo. A mám to před bytem hezký i vyzdobený.
Jsi z lidí, kteří mají dojem, že část chodby před bytem je jejich (obvykle k tomu mají tendenci ti, kteří bydlí v rohu).
Na chodbách nemají být ani odpadky, ani bedny, ani kočárky, ani botníky, ani nic už z důvodu požárních předpisů. Kdyby to tak dělal každý a bylo by třeba se hromadně evakuovat, bylo by to celkem veselé.
Já osobně pytle s odpadky neřeším (jestli mi něco vadí, tak třeba stará lednice ve spojovací chodbě se sousedním vchodem = únikový východ
), ale sama je za dveře rozhodně nedávám, a to je nás doma 6, předsíň máme nudlu, máme v ní uskladněný kočárek i kolo, dětská kola musíme mít v ložnici. Nedostatek místa není argument (aktuálně jeden pytel čeká na vynesení a do té doby bude zavazet v předsíni).
@araw píše:
Jsou to odpadky, v odpadkovém koši je víc bakterií než na záchodové míse. Já nějak nechápu, proč by sousedi měli čuchat smrad od někoho cizého? A člověk, kterej má citlivej nos to prostě cítí. Tak když ti kočko odpadky nesmrděj, nechávej si je doma, než je vyneseš
Jednou jsem zminila jsou odpadky a odpadky.Po jednom dni nebo po pulce opravdu nesmrdi nad tim zavru oci ale pokud ma doma nekdo kos a uz kdyz to dava na chodbu a smrdi to a necha to tam skoro celej den a nekdy i noc je neco spatne a ja to vidim tak na odpadky za tri dny. Psala jsem ze nekteri je tam obcas nechaji ale nesmrdi to po celim baraku. Takze se to dostava upne jinam…
@Len-til-kah pokud by to nevyhovovalo požárním předpisům, tzn. že by to bránilo evakuaci, byla bych napsaná na nástěnce ve vchodě, po požární kontrolu, bedna na brambory neznamená že má obří rozměr, je dělaná na míru aby byla úzká, a nebydlím v paneláku kde jsou chodbičky úzké.