Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Speedi?
Přidejte zkušenost s Quinny SpeediMám ji, taky od pondělí, a je určená spíš k sezení než k ležení, takže zatím z ní moc nadšená nejsem, snad jen, že má Luky vytepleno pod zády, ale věřím, že jak začne sedět, tak bude super. Dokonce přemýšlím, že bych ted 1-2měsíce vozila v golfkách, kterí my jdou do úplného lehu a přijdou mi na to spaní pohodlnější, protože Luky spí jen v kočárku.
Hm, tos mě moc nepotěšila teda. Zkusím ještě nějakou vychytávku, jak tady radila Nataša. Dokonce je tady i fotka, tak se s tím nějak popereme…
Aha, tak koukám, že fotky zmizely. Tak si musím poradit sama ![]()
Ten leh jsem snažila vychytat taky, i bych možná věděla jak, i když jsem to nezkoušela, ale … nevím, jestli by až do toho lehu dosáhla boudička. No, možná to budu muset ještě prozkoumat a zkusit pořešit. Ale jinak jsem s kočárkem spokojená, jen tohle období je takové blbé, že ještě nesedí a hodně spí a kočár není do lehu.
To je teda pěkně blbý, to asi měl vyřešit už někdo před námi, ne? Já měla takovou představu, že mi Ondrášek zůstane v korbě, než začně sedět, jenže se tam za chvíli nevejde. Už to má jen tak tak a sedět může začít třeba až v osmi měsících. To už se tam stopro nevejde…
jj, taky jsem myslela, že to půjde do většího lehu a prcek tam leží úplně stejně jak popisuje zari, má prostě hlavičku trochu do strany…no co se dá dělat…máme ještě jeden starej hlubokej kočár poděděnej, tak se tam jakž takž vleze, se skrčenýma nožkama:-) tak to tak nějak střídáme. taky nám spí převážně venku…
jinak k těm stříškám, slunečníkům - nakonec jsem objednala v malvíku origoš držák na slunečník a origoš slunečník. slunečník přišel bebeconfort, tak tam volám co to jako má být a oni že ten origoš je stažený, takže jim dodávaj tenhle, že je stejný a pasuje stejně. což je fakt. naštěstí stojí taky stejně:-) to by mě jinak naštvali…
Oskárku: slunečník mám ještě po dcerce, i když univerzální, ale moc mi nepřijde vhodný, když fouká, tak ti vlaje a musíš ho pořád natáčet, navíc se mi to na kočárku ani moc nelíbí. Před těma 3 lety co jsem ho používala, tak hodně frčel. Navíc ta clona je super v tom, že zároveň slouží i jako síťka a pokud má Luky zakryté nohy, tak na něj hmyz nemůže. Jen mám oobavu, když my clonu vymění, aby se to nestalo znova.
ahoj,
bohužel, na safety clony jsem už tohle slyšela ![]()
já mám teutonia clonu a než jí začal rvát z kočáru, sloužila dobře. na korbu nemám vyzkoušeno.. zimní dítě..
já nevím, ale mi se ta vložka zdála dobrá i na spaní.. bez ní se mimčo na sedačce úplně ztratí.. zmenší ten rozdíl mezi zadečkovu a zadovou částí. je jasný, že když to není leh úplný, dítěti může hlavička padat. zvlášť vespánku..
nevím proč zmizely fotky, bohuel
ale v zásadě jde udělat jedno. popustit ty suché zipy co drží sedák (ten druhý chyták ponechat) a nastavit je (já tehdy použila tenké svazováky na lyže, dá se použít cokoliv, co projde tím háčkem.. popustit to tak, že akorát dosedne zádová opěrka na kraj stříšky. to už je leh hezčí.. v úplném lehu stříška bohižel nedosáhne ![]()
bohužel, kočár mám složený a čeká na další použití, takže nemůžu nafotit znovu a pochybuju, že ty fotky najdu.. ![]()
Nat, už tolikrát jsi to vysvětlovala, že i já si to už umím představit ![]()
Musím říct, že jsem pročetla snad všechny diskuze o kočárcích, který teď pro svoje první miminko vybírám. Můžu sama říct,že ne předporodního kurzu,ale kurzu pro správný výběr kočárku bych se zúčastnila:)))
Určitě by ho mohla vést Nataša:)))Jinak díky moc, možná kvůli tobě a tvým názorům si jdu o víkendu vyzkoušet Quinny Speedi. Sice mi trošku vadí,že nejde přendat sport.sedačka obráceně a to s tím polohováním je taky celkem zajímavé, nicméně doufám,že konečně vyberu. Přítel by chtěl ABC Viper/dobrý,ale celkem těžký/já uvažovala ještě o Espiru GTX. Kočárek potřebuju především do města,ale taky na vycházky do terénu, tahat ho sice nikde do MHD ani výtahu nebudu,ale přesto bych raději lehký kočárek.Miminko čekám začátkem listopadu, tak doufám,že korbička Quinny je tak nějak akorát velká:)Jinak se přiznám,že výběr kočárku není pro mne nijaká radost,ale spíš noční múra:))Možná bych i auto vybrala rychleji. Ráda bych kočárek tak nějak v přijatelné cen.relaci max.14tis komplet, kočárky za 20 tis mi přijdou asi zbytečně moc,ikdyž chápu,že třeba Teutonie je velmi kvalitní. Díky předem moc všem za rady zmatené a nerozhodné budoucí mamince:)))
Tak my zrovna dneska přecházíme na sporťák. V pěti měsících, protože malý se mi už do korbičky nevejde… Sice nesedí, ale máme na kárku změnšovací vložku a bude se mu ležet pěkně. Taky mě trochu mrzí, že bude pořád čumáčkem ode mě, ale co, třeba se mu bude líbit koukat po okolí ![]()
Jinak jsem s kočárkem celkově spokojená. Je lehký a super ovladatelný…
Ahojky!!!
Holky nemohly byste nektera nafotit ty popruhy co polohuji zada sed/leh? Jsou tam ted nejake plastove prezky, na tech starsich modelech byly druky.
Snad jsem to napsala srozumitelne.
Predem mockrat dekuji
Daninko, ani ne, nedávno jsem viděla kočár v obchodě a byl pořád stejný, jako můj 2007.. i jsem ho polohovala.. (ukazovala jsem ho sestřenici…)
sedák se polohuje páskem a plastovým jezdcem-přezku nebo jak se to jmenuje..
prostě pořád stejně..
nebo to máte někdo jinak?
jediné druky co na kočáru mám jsou na zadní straně zádíček, k přichycení zadního dílu stříšky..
Ahoj Nataso, asi jsem to spatne popsala, ja myslela plastove prezky na uchyceni polohovaciho popruhu na ramu kocaru, ja tam jeste mela takove drüky co se porad rozepinaly, ale ted tam mam po stranach prezky a je to uplne super a kocarek jde pekne do sedu. Samozrejme ten „plastovy jezdec“ tam mam taky..... ![]()
aha, ty druky si sice neumím představit, ale muselo to být o nervy,.. ty přezky drží dobře.. jestli teda mysíme to samé ![]()
mi se na speedim líbí, že zbytečně neplýtvají inovacemi,.. (většinou totiž když se něco „vylepší“ tak to bývá k horšímu..
)
mohli by sice udělat integrovanou sluneční clonu, ale to už bych asi chtěla hodně.. ![]()
ale ty poslední doplňky co přišly - vložka a madlo - byly fakt super!