Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, sice už tady padlo x diskuzi o dovolené u more, ale přecijen každý rok je vše jinak. No chtěla bych poradit, chtěli by jsme s manželem a tříletou dcerkou poprvé k moři, nějaký tipy, jestli i vy někam nejdete na jaro, jestli jste narazily nandpnrou cenu. Můj touží po Krétě. Jestli jste ted nedávno byli, jestli hotel byl fajn, prostředí. Já se koukam na NET a je tam toho pozehnane ze se nedokáže pozastavit u jednoho.. Mate nějaké tipy?
Záleží, co na Krétě hledáš…jaký typ ubytování, jakou stravu, odlet odkud, na jak dlouho, plus mínus v který měsíc chceš jet, kolik máš rozpočet, co vše musí splňovat ubytování atd…
@hudečice píše:
Záleží, co na Krétě hledáš…jaký typ ubytování, jakou stravu, odlet odkud, na jak dlouho, plus mínus v který měsíc chceš jet, kolik máš rozpočet, co vše musí splňovat ubytování atd… [/citace@hudečice píše:
Záleží, co na Krétě hledáš…jaký typ ubytování, jakou stravu, odlet odkud, na jak dlouho, plus mínus v který měsíc chceš jet, kolik máš rozpočet, co vše musí splňovat ubytování atd…Na týden bez stravy. Ale psala jsem pouze kretu, ne misto, to je rozdil. Ja se tam nevyznam. Pisu sem ze chci poradit ne to tady vypsat??? Víc me nezajímá, dokážu si sehnat letenku sama z PHA:)
Taky přemýšlíme o dovolené u moře, ale spíš tak v červnu, aby se už dalo koupat a ještě nebyla plná sezóna. Na Krétě jsme byli ještě bez dcery a bylo to fajn. Osobně mám ale radši západní středomoří - Španělsko, Francie i pobřeží Atlantiku. V Řecku je podle mě víc nepořádek. Záleží, co preferujete. Osobně s dítětem tohoto věku bych hledala hotel blízko moře, s pěknými bazény, plnou penzi nebo all inclusive a odlet co nejblíže bydlišti. Taky záleží, jestli si půjčíte auto, pokud ne, tak aby to nebylo někde úplně na odlehlém místě.
@Silvia1107 píše:
Ahoj holky, sice už tady padlo x diskuzi o dovolené u more, ale přecijen každý rok je vše jinak. No chtěla bych poradit, chtěli by jsme s manželem a tříletou dcerkou poprvé k moři, nějaký tipy, jestli i vy někam nejdete na jaro, jestli jste narazily nandpnrou cenu. Můj touží po Krétě. Jestli jste ted nedávno byli, jestli hotel byl fajn, prostředí. Já se koukam na NET a je tam toho pozehnane ze se nedokáže pozastavit u jednoho.. Mate nějaké tipy?
AHoj, do Řecka jezdíme už pár let po sobě, většinou v sezoně. Jednou jsme byli teda před sezonou (přelom květen/červen) a jednou v září. Řecko je super. Akorát paradoxně jsme ještě nikdy nebyli na Krétě. Takže tam moc neporadím. Ale co z vlastní zkušenosti doporučuju při cestování s prckem (malá má 3a 3/4)- all inclusive. Nemusíš x krát denně obstarávat jídlo/pití. Pak preferuju hotel na pláži, pláž nejlépe písečnou(těch je na Krétě většina). Jinak my loni ten přelom května/června(Rhodos) měli nádherné počasí, horko, akorát voda byla hodně studená (cca 21-22st), takže já se nekoupala, malé to nevadilo. Plusem bylo minimum lidí v hotelu, nepřeplněné pláže, velmi levné půjčení auta(měli jsme na celý pobyt),vlastně dost levná celá dovolená,…