Rady a tipy na levné vaření a nakupování
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucynka25 píše:
@EMicina to je koření se značkou Horalka, ne sušenka![]()
Jinak jsem koukala na leták z Alberta , tady ještě není,ale měla jsem ho ve schránce..a bude v akci květák, sice za 40,–, ale pořád lepší než za 50,–
Co jste dneska kuchtily holky? My jsme měli filé s br.kaší, kapustičkovou polévku a na večeři zeleninou buchtičku z brokolice,papriky a cibule, vejce..tak si ho koupím, pořád se těď cpeme brokolicí..a mají salátovou okurku za 11,–, taky super cena na teď.
A taky hovězí přední za 140,– (snad ne z Polska), vepřovou kýtu za 80,–..ale všechno až od středy, tak se těším
Na večeři jsem dojedla hrachovou kaši z loupaného hrachu. A chleba s máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
Horalka? to je přece oplatek jako Tatranka?
Ráda nakupuji koření U Antonína v Plzni. Bohužel s poštovným.
Je to v podstatě jen sušená kořenová zelenina bez soli. Taková Vegeta bez chemie. Hezký to dochucuje a používám to i místo vývaru / bujónu. A stojí to docela pár supu. Okolo 25kc pytlíček. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda Kupuju Grešíka (omlouvám se, z mobilu prostě nejsem s to vložit odkaz), malé balení mívají ve zdravé výživě, já objednavam z jejich eshopu pro nás a pro širší rodinu a beru si ho vždycky kyblík (250 g za 114,–).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janiiiv Našla jsem, díky.
to je v podstatě ono jen je tam navíc libeček a kmín.
a mají tam koukám i další zajímavá koření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
Dobrý den, ráda se přidám.
Je tu některá, která vaří jen pro sebe a v práci nemá oběd?
Já, si, ale vařím z 90% plátek masa+ryby+tepelně upravená zelenina. Většinou na dva až tři dny, šetřím tím hlavně čas,protože odpol rozvážím děti na kroužky. Vařím až večer většinou.
Manželovi vařím zase omáčky s masem a přílohou, maso + br kaše, pečené maso se zeleninou atd. Taková více „klasická“ jídla a i s jinou přílohou než je zelenina ![]()
Obecně šetřit na jídle neumím
Začala jsem kvůli tomu jezdit do Kaufu místo do Billy - a nechala jsem tam teď 2,5 tisíce
Kupovala jsem tedy i aviváž, prací prášek, nějaké ryby mražené, vepřové řízky, kuřecí stehna, 20 rohlíků, večerní pečivo, 40dkg šunky, 40 dkg sýru (tousty pro tři děti+manžel), mraženou pizzu v akci pro děti na rychlovku (ano, vím, že to se dalo uděla domácí
), ze sladkostí jen Kinder mléčný řez (10 ks v akci asi za 70-80 Kč), čipsy Bohemky velké 2× (taky v akci, naše děti jeden pytel zdolají za 15 minut, jen se zapráší
) a další.....Takže třeba maso tento týden už kupovat nebudu ![]()
Včera jsem vařila tresku zapečenou se zeleninou, manžel měl kuře na paprice. Dneska asi udělám vepřovou čínu s kuskusem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M-77 píše:
Buchty apod nekdy i pecivo pecu doma (vyjde to uplne jinak).
Mě kolikrát přijde, že když si spočítáš náklady - min. 3-5 vajíček (já peču vždy s hodně vejci, jinak mi to nechutná), cukr (možno i třtinový), máslo (olej), nějaké ovoce, pudink, želatina, kypřící prášek ,vanilkový cukr a další přísady…Že když koupím nějakou kupovanou sladkost - sušenky, koblihy v akci - vyjde to téměř stejně. Pravda, buchta déle vydrží a je zdravější (? pokud tam dám celozrn špaldovku, třtinový cukr, pravé máslo, hodně ovoce, pravý vanilkový cukr atd., tak ale levná nebude)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@M-77 ja taky, zelenina mi prijde desne draha,uz aby bylo jaro, ovoce mam dost jeste ze zahradky, mam kompoty z merunek,jablek,svestek,tresni..tunu marmelad,susenych jablek,pecenych caju,presnidavek pro deti..letos (vlastne uz loni) toho bylo tolik,ze mam jeste ve sklepe jablkakupuji ted z ovoce jen citrusy,banany a jahody,dcerka je miluje a ty uz nemame svoje.Buchty,kolace taky pecu,hlavne tam soupu to ovoce..
Já kupuju v tomhle období hlavně banány, ananas a mango (když je v akci), pomeranče, grepy a jablka. Jahody mi ty zimní nechtunají.
Ze zeleniny jen salátovku a někdy nějaký salát nebo rajčata, ale vše jen když je v akci, protože za ty předražené ceny a nic moc chuť, to nestojí.
Hodně v zimě kupuju mraženou zeleninu a jíme jí hlavně tepelně upravenou, polévky, pečená s masem, dušená na másle jako příloha, špenát, luštěniny atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte někdo, kde bych v tomto období sehanla ŠPAGETOVOU DÝNI?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ulice píše:
Hypermarket Tesco? Kdyz jsme bydleli poblíž prislo mi, ze maji pořád defakto vse. Ale je to uz skoro tri roky a musi to byt hypermarket, ne supermarket.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda Jo, tam se dá snadno urvat ze řetězu
Co mám doma a při předvánoční objednávce jsem to zapomněla přidat - sušený mletý zázvor. Dávám do červené čočky a do dýňovky, čerstvý zázvor u nás moc nefrčí, takže jsem ho věčně vyhazovala plesnivý
Za mě je tohle super věc Zkusila
jsem vzít ty jejich bonbóny, zázvor a rakytník, přiznám se, jak jsem zvyklá na ty originální přírodní chutě, tak tohle mi přijde dobré tak pro děti, jako trochu zdravější varianta mlsání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ulice Domácímu (kváskovému) chlebu se chuťově nic nevyrovná, a stačí voda, mouka, kmín, sůl. Jiné pečivo jsem nezkoušela. Když jsem pekla buchty (teď s miminem je to vypuštěná nadstavba, bez které se musíme obejít), většinou olejové na plech nebo do formy, občas muffiny. S kokosem, čokoládou, jablky a skořicí, rozinkami, tvarohem, kakaem, … Třeba s tím pudinkem jsem ještě nikdy nic nepekla, ačkoli miluju pudinkový šneky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ulice ja taky hodne pecu a docela skromne,mam spoustu ovoce ze zahradky bud na mrazaku nebo zavarene,takze moc penez uz v tom neni ![]()
Deti maji rady drobenkovy kolac,nebo jablkovy kolac,pernik s marmeladou (domaci)..vcera jsem delala mini babovicky s rybizem a boruvkama treba a bylo na 2 dny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ulice píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 ja som použila do varenia zavárané paradajky čo som zavarila v lete. Bola som prekvapená aké boli sladké, už som od leta zabudla ako chutia dozreté paradajky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit