Rady a tipy na levné vaření a nakupování
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak já se asi zase zopakuju. Snížit náklady na jídlo se snažíme tím, že se snažíme zajistit zdroje - domácí zelenina, ovoce, vajíčka, maso…
A taky nekupuju polotovary. Vaříme kde co, máme rádi i levná jídla jako čočku, hrách, kysané zelí, těstoviny… A takové zásadní šetření na jídle mi přijde, že je možné tak pro samoživitelku, která prostě nemá jinou možnost, ale moc si nedokážu představit chlapa, který by se (krom případů krajní nouze) spokojil s tím, že by dostal 1 kolečko salámu a 2 krajíčky chleba apod. Nebo by to dopadlo tak, že ty ušetřené peníze by pak vesele utratil za cca 2 návštěvy v hospodě
takže by to šetření bylo nakonec prostě jen na úkor dětí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám Lidl z ruky, spíš jedu Alberta, Kaufland a Billu na nouzi, tu mám nejblíže, ale nejvýhodnější se mi zdá Kaufland.
Do Lidlu když zajdu, mám třeba ráda ty jejich speciální týdny, to jo..ale jinak moc nevím kde co je a co to vůbec je ![]()
Ale staví nám tu obchodák a má v něm být mega Lidl, tak se to naučim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 Dřív jsem taky v Lidlu nevěděla co to je ![]()
Přišlo mi že mají jen rohlíky,ale pak jsem si zvykla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Toolsa co tam třeba kupuješ ráda?
Já třeba jak Lidl moc nemusím tak tam kupuji instantní kaše. Nejradši mám chia borůvkovou. Jsou opravdu dobré, necitim z nich takovou tu umělotinu jako třeba z Emco kaší a stojí pár korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda emco kaši jsem kupovala léta, ale teď už po dvakrát byla fakt
navonena ale fakt tak divně. Letěla do koše a nikdy víc. Ja se naučila kaše na mixit.cz a miluju dle chuti a zš cena u kaši je přijatelná ostatní mají dost drahé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy většinou dělám domácí kaše, hlavně ovesná u nás doma frčí s různýma přesnídávkama, co jsem navařila nebo jen tak, nebo se skořicí. Chia kaši jsem ještě neměla, jen ty semínka jsem si občas někam sypala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo jo mixit to je bomba, hlavně když si tam naházím hodně mrazem sušených malin
,ale cena
. Ale zase když se propočte že ten tubus je cca 14 porcí ![]()
v lidlu beru dětem želatinové bonbony, Vali má ráda ty myši, žáby a krokodýly
tak naberu víc sáčků a přesypu doma do boxu a mají mix různých ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 to ovoce je super ale ta cena je fakt mazec. Ja jsem ale spíš oriskova. Když máš tuším 7 věci je to bez poštovného tak si to bereme v práci dohromady. A ty kaše jsou fakt super a jak pises když se to rozpočitá cena je ok. A myši a žáby u nás taky jedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 @jopo
Já mám ráda ty tyčinky Mixitky. Kaše jsem ještě nezkoušela, ale taky jsem už na ně koukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo oříšky mají taky super. Já od Ježíška dostala celý tubus sušeného ananasu
. U mixitu mne vyhovuje že si tam dám co jím, hlavně bez rozinek
Ted mám smůlu no když se snažím jíst bez sacharidů
Já si do kaše dávala 5× maliny a plátky mandlí a porci hořké čokolády ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda tyčinky jsem nezkoušela ale to hned tak nevyzkouším. Tam asi těch sacharidů taky bude moc
. Manžel mne loni koupil tu jejich čokoládu, ta s malinami hodně povedená ale ta s chilli a pekanovými ořechy
. J Ježíšku jsem dostala ještě ty proteinové nápoje ale vyzkoušené nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Toolsa co tam třeba kupuješ ráda?
Nakupuji tam vše,málo kdy jdu jinam ![]()
Pečivo,zeleninu,ovoce,to vidím co je a zbytek jsem zkoušela a četla složení…
Např. mám ráda Hermelín,Nivu,Balkán,to tam mají pod svými názvy,jen levnější a chutnají nám.....
A tak je to většinou se všemi jejich výrobky.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ten Mixit už jsem koukala snad na slevomatu
fakt je to tak dobrý? tak to asi zkusim taky … ooo už na to koukám ![]()
mě pobavilo..čokokulky Obamovy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit