Rady a tipy na levné vaření a nakupování
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tools píše:
@EMicina Žluté kiwi kupuju v Lidlu to je jistota je vždy slaďoučké
Cenu teda nevím,, protože já nakupuji podle chuti,ale vím že je o dost dražší,než ta obyčejná kyselina
Pro mě je Lidl těžko dostupný. Kde bydlím není. A kam dojíždím za prací, je. Ale to bych jen za MHD utratila 32 korun. Plus časová ztráta.
Ale jak tak tu chválu o Lidlu čtu, obětuji čas i dvě jízdenky na MHD a pojedu nakoupit do Lidlu.
Jinak v Lidlu jsem byla - i v Brně, celkem asi 5×? ale už je to pár roků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 @EMicina Tiez robime vacsie nakupy v lidlu. Viem, po com mam siahnut a co od produktu ocakavam. Ked som nahodou v inom obchode, zabijem vela casu citanim zlozenia. Potom som este vytocena a zaplatim o 30% viac nez v lidli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@EMicina lidl je levný a většina věcí kvalitních
Věřím, u nás v práci na recepci bývají jejich letáky.
Zatím jsem si nákup v Lidlu nezdůvodnila - časová ztráta a 32 korun za MHD.
Doma dám tašku či tašky s nákupem na kolo, tam ještě od obchodu na zastávku MHD a zase od MHD na stanoviště autobusu ČSAD a u mě doma 50 metrů vléct tašku ke kolostavu...... no někdy. Totéž Globus. U nás není. Je ještě dál než Lidl. I pěšky z Globusu na zastávku MHD. Třeba někdy, až se budu nudit a budu moc zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě nějak Lidl nevyhovuje. U mě je to tak, že čtyři z pěti nákupů dělám v Penny a jeden v Lidlu. Než jsem šla na mateřskou šla jsem do Lidlu tak jednou za čtvrt roku, většinou kvůli nějakému oblečení pro dceru. Půlku jejich akčních týdnů nechápu, protože je to samý polotovar. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina tak si vždy projdi leták a když tam najdeš víc věcí co by jsi koupila tak bych tam zašla. jen něco je od pondělí, něco až od čtvrtka a pak víkendová akce
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda Já teda taky lidl nemusím a chodím spíš do penny nebo kaufland . Když tam vlezu vlastně mám dojem že nenajdu žádné jídlo
Všechno zabalené v plastu nemám to ráda
- Citovat
- Upravit
Ja se taky pridavam,ze lidl moc nemusim
my chodime nakupovat do Billy(tam utratime i stravenky z prace) a velke nakupy tak to jisti Kosik cz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka jo u mě je to asi i tou naší spotřebou jogurtu. Pokud nemají v letáku nějaký co kupuji, tak nic nenakoupim. Ty jejich značky mají blbé slozeni. Minulý týden nebo kdy jsem si tam naivně koupila skyr a doma jsem pak koukala, že poprvé vidím skyr se škrobem atd. A u mě je to vážně základ nákupu.
Maj za dobrou cenu takové ty basic produkty - mléko, tvaroh, piškoty. Teď jsem říkala že tam občas skaknu kvůli pečivu. Nebaví mě pořád to samé z Penny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda pečivo si většinou peču (když nemám lenoru) Jogurty si buď dělám ,nebo v penny (přez zimu ,když není mléko od farmáře) Jogurty mají v kauflandu drahý ,ale zas tam beru ovo-zel (zase přes zimu) Maso beru u nás v masně i mi namelou když potřebuji ,akorát vždy zavírají na celý leden ,letos otvírají až 7.2.
kuřecí beru v Rabittu
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina píše:Často taky dělám. A obměn je spousta. Máme rádi třeba se žampiony,…
@eviku-miluna já to obměnuju, tak se ten recept liší, ale na pánev dám cibuli a maso (nebo šunku), orestuju, okořením trochu, pak to zaleju smetanou, počkám až začne vařit a naházím tam ten sýr (většinou goudu, nivu, občas i tavenej ten to líp zahustí) a nechám rozpustit, někdy k tomu přidám třeba ten listový špenát a to je celé. Super rychlé a u nás to všichni milujou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@EMicina tak si vždy projdi leták a když tam najdeš víc věcí co by jsi koupila tak bych tam zašla. jen něco je od pondělí, něco až od čtvrtka a pak víkendová akce.
někdy. Vzhledem k časové ztrátě nemohu koupit nic mraženého - leda že doma ihned hodím na pánev.
Lidl pro mě není z práce v docházkové vzdálenosti. Musím MHD, tj. 32 korun ještě za jízdenku.
Vzpomínám si, že kdysi jsem v Lidlu koupila sardinky, jako rybičky v konzervě, které jsem nikde neviděla, byly dobré. Ale ani sardinky mě nedonutily do Lidlu zajet.
U nás nejraději nakupuji ve FLOPu.
Bohužel ho přestavěli, dříve ten obchod měl duši, teď je to tuctový market. Mají dobré zboží. Líbila se mi reakce mé kamarádky z krajského města, jak ta žasla, co všechno jsme v tak malém obchodě dokázaly nakoupit. Jiný řetězec, jiní dodavatelé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem se dívala na Kluci v akci.
Mj. vařili chlebovou pivní polívku. Také se zázvorem, chilli a citronem. Do mrazivého počasí. Dostala jsem na ni chuť.
kdysi dávno jsem dělala chlebovou polívku - ale bez piva a bez zázvoru. Už si nepamatuji recept, mně chutnala, rodině ne. Taky bych ji mohla znovu uvařit, ještě dokud je zima. Chleba mám, nemám pivo. Nejsem dokonalá hospodyně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka já už si právě tento týden říkala, že bych zas mohla upéct chleba. Pekla jsem, když jsem byla na mateřské se starší dcerou. Pak po nástupu do práce a dojíždění do Prahy už nebyl moc časový prostor. Já mám s pečivem problém, že ho musím střídat i nejlepší chleba se mi najednou přeji a chce to na chvilku změnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já Lidl ráda … Mleté maso mají opravdu kvalitní a označil to i D-test.
Někdy si tam koupím rib eye steak,na který ani kolikrát na pulťáku nenarazite.Ovoce,zelenina…paráda. Čokoláda pro dítko nemusí stát 30 za značku..ale koupím levněji a stejně dobré..já tu a tam si vezmu tu 70% ta je skvělá a cukrovinky vůbec ..na vánoce si kupují od nich tu 200g za 30 Kč na cukroví.
Cien kosmetika je uznávaná a vyšla v mnohém jako vítěz a nestojí moc.
Zakysaná smetana je tam opravdu moc dobrá a malému někdy beru kefírových jogurt který má rád.A mají dobré akce.
No a Non food teda kupuji přes E-shop
- načítám...
- Citovat
- Zmínit