Rady a tipy na levné vaření a nakupování
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@arada píše:
Nepotřebuji extremě šetřit, ale taky nerozhazuji. Nakupovat jezdíme většinou jednou týdně, prolítnu letáky a pokud se mi něco pozdává, koupím větší množství. Hlavně maso a trvanlivé potraviny. Pěstuji si svou zeleninu, máme slepice, takže vajíčka domáví. Ci jde zavařit si zavařím. Vloni jsem poprve nastrouhala kořenovou zeleninu, uvařila a dala do sklenic. Je to fajn do brsalátu a dávám ji i do vývaru.
Tu zeleninu dělala tchýně a nemělo to chybu. Ve slevach nakupuji podobně. Když je v akci Zewa papír vezmu tři kusy to samé tablety do myčky. Někdy jsou levnější skoro o půlku tak vezmu 2 balení atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda píše:
@lucynka25 já dělávám mrkvové karbanátky
https://www.toprecepty.cz/…-karbanatky/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
moje „levné“ recepty jsou klasika - langoše, bramboráky (s játrama jsou výborné), fazolové lusky na smetaně, špenát. Vnitřnosti jsou skvělé - srdíčka na smetaně třeba. U řezníka si brávám uzené kosti na polévku, ty jsou výborné.
Nějaké sladké rýže a palačinky se u nás skoro nejí.
Chce to mít arzenál receptů. Taky někde nevím, co už vařit.
Jako dítě jsem v polévce milovala žaludky srdíčka a strašně mě bavilo obirat krky. Úplně jsem na to dostala chuť a dík za tip. Játra s bramborakem slyším poprvé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 píše:
Tu zeleninu dělala tchýně a nemělo to chybu. Ve slevach nakupuji podobně. Když je v akci Zewa papír vezmu tři kusy to samé tablety do myčky. Někdy jsou levnější skoro o půlku tak vezmu 2 balení atd
Moje máma ji kdysi nakládala do soli. Nebylo to špatný, ale přece jen to trochu chutnalo jinak a kdž si člověk neuvědomil kolik je tam soli, lehce pak jídlo díky zelenině přesolil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
Moje máma ji kdysi nakládala do soli. Nebylo to špatný, ale přece jen to trochu chutnalo jinak a kdž si člověk neuvědomil kolik je tam soli, lehce pak jídlo díky zelenině přesolil.
jj taky to dělala stejně a taky občas zapomněla
Řekla bych,že už to nemělo takovou chuť zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
Nepotřebuji extremě šetřit, ale taky nerozhazuji. Nakupovat jezdíme většinou jednou týdně, prolítnu letáky a pokud se mi něco pozdává, koupím větší množství. Hlavně maso a trvanlivé potraviny. Pěstuji si svou zeleninu, máme slepice, takže vajíčka domáví. Ci jde zavařit si zavařím. Vloni jsem poprve nastrouhala kořenovou zeleninu, uvařila a dala do sklenic. Je to fajn do brsalátu a dávám ji i do vývaru.
Ahoj. Zaujala mě ta zavarena zelenina. Není pak rozvarena? Nestaví ji jen ve sklenici zavarit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
a ta zelenina nalozena v soli sa dala normalne do polievky cela,alebo to bolo nieco ako podravka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky hlavně aby sem nevlezl vietnam a 4500,–. Jinak zeleninové karbanatky jsou fajn milujeme všichni. Jinak ja dělám také týdenní nákupy dle jídelníčku a v podstatě nevyhazují nic. Nekupuje do zásoby v podstatě ani dle slev ale jen to co opravdu potřebuju. Takže udělám třeba jeden den opravdu drahé jídlo a pak nemám problém 3 dny dělat levnější ovšem kvalitní. Jak tu bylo psáno není nad základní suroviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marseni píše:
a ta zelenina nalozena v soli sa dala normalne do polievky cela,alebo to bolo nieco ako podravka?
Byla to nastrouhaná zelenina, mrkev, petržel, celer na tom větším struhadle, promíchala se se solí, nacpala do skleniček a ty se uzavřely. Soli musel být nějaký poměr a ta zelenina opravdu nažduchaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda to vypadá dobře. To určitě zkusím a mohla bych hned zítra. V neděli bude králík tak at to trochu vyrovnam. U nás jede mrkev na kila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo píše:
Holky hlavně aby sem nevlezl vietnam a 4500,–. Jinak zeleninové karbanatky jsou fajn milujeme všichni. Jinak ja dělám také týdenní nákupy dle jídelníčku a v podstatě nevyhazují nic. Nekupuje do zásoby v podstatě ani dle slev ale jen to co opravdu potřebuju. Takže udělám třeba jeden den opravdu drahé jídlo a pak nemám problém 3 dny dělat levnější ovšem kvalitní. Jak tu bylo psáno není nad základní suroviny.
Na vietnam je nejlepší nereagovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne nejvic stve vyhazovat zbytky…a proto pro deti a manzela varim cerstve a sama jim vzdycky zbytky (nevadi mi jist tri dny stejne jidlo…). Taky mrazak…Z housek delam krutony anebo „bruschety“,ze starsiho chleba chleba ve vajicku. Delam hodne zeleninovych jidel,do karbanatku a polevek pridavam vlocky,kroupy,ale i bulgur atd. Je fakt,ze nejvic utracim.za zeleninu a ovoce a maso. Buchty apod nekdy i pecivo pecu doma (vyjde to uplne jinak).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit