Rady a tipy na levné vaření a nakupování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33916
1.2.19 17:58
@arada píše:
Nepotřebuji extremě šetřit, ale taky nerozhazuji. Nakupovat jezdíme většinou jednou týdně, prolítnu letáky a pokud se mi něco pozdává, koupím větší množství. Hlavně maso a trvanlivé potraviny. Pěstuji si svou zeleninu, máme slepice, takže vajíčka domáví. Ci jde zavařit si zavařím. Vloni jsem poprve nastrouhala kořenovou zeleninu, uvařila a dala do sklenic. Je to fajn do brsalátu a dávám ji i do vývaru.

Tu zeleninu dělala tchýně a nemělo to chybu. Ve slevach nakupuji podobně. Když je v akci Zewa papír vezmu tři kusy to samé tablety do myčky. Někdy jsou levnější skoro o půlku tak vezmu 2 balení atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27941
1.2.19 18:01
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27941
1.2.19 18:02
@Filanda píše:
@lucynka25 já dělávám mrkvové karbanátky
https://www.toprecepty.cz/…-karbanatky/
:palec: to musím vyskúšať
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.2.19 18:05
@PaníBovaryová píše:
moje „levné“ recepty jsou klasika - langoše, bramboráky (s játrama jsou výborné), fazolové lusky na smetaně, špenát. Vnitřnosti jsou skvělé - srdíčka na smetaně třeba. U řezníka si brávám uzené kosti na polévku, ty jsou výborné.
Nějaké sladké rýže a palačinky se u nás skoro nejí.
Chce to mít arzenál receptů. Taky někde nevím, co už vařit. :think:

Jako dítě jsem v polévce milovala žaludky srdíčka a strašně mě bavilo obirat krky. Úplně jsem na to dostala chuť a dík za tip. Játra s bramborakem slyším poprvé :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.2.19 18:07
@Denisa76 píše:
Tu zeleninu dělala tchýně a nemělo to chybu. Ve slevach nakupuji podobně. Když je v akci Zewa papír vezmu tři kusy to samé tablety do myčky. Někdy jsou levnější skoro o půlku tak vezmu 2 balení atd

Moje máma ji kdysi nakládala do soli. Nebylo to špatný, ale přece jen to trochu chutnalo jinak a kdž si člověk neuvědomil kolik je tam soli, lehce pak jídlo díky zelenině přesolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
1.2.19 18:26

@lucynka25 dakujem za pozvanie :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
1.2.19 18:36
@arada píše:
Moje máma ji kdysi nakládala do soli. Nebylo to špatný, ale přece jen to trochu chutnalo jinak a kdž si člověk neuvědomil kolik je tam soli, lehce pak jídlo díky zelenině přesolil.

jj taky to dělala stejně a taky občas zapomněla :mrgreen: Řekla bych,že už to nemělo takovou chuť zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
1.2.19 18:39
@arada píše:
Nepotřebuji extremě šetřit, ale taky nerozhazuji. Nakupovat jezdíme většinou jednou týdně, prolítnu letáky a pokud se mi něco pozdává, koupím větší množství. Hlavně maso a trvanlivé potraviny. Pěstuji si svou zeleninu, máme slepice, takže vajíčka domáví. Ci jde zavařit si zavařím. Vloni jsem poprve nastrouhala kořenovou zeleninu, uvařila a dala do sklenic. Je to fajn do brsalátu a dávám ji i do vývaru.

Ahoj. Zaujala mě ta zavarena zelenina. Není pak rozvarena? Nestaví ji jen ve sklenici zavarit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
1.2.19 18:40
@arada píše:

a ta zelenina nalozena v soli sa dala normalne do polievky cela,alebo to bolo nieco ako podravka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.2.19 18:47

Holky hlavně aby sem nevlezl vietnam a 4500,–. Jinak zeleninové karbanatky jsou fajn milujeme všichni. Jinak ja dělám také týdenní nákupy dle jídelníčku a v podstatě nevyhazují nic. Nekupuje do zásoby v podstatě ani dle slev ale jen to co opravdu potřebuju. Takže udělám třeba jeden den opravdu drahé jídlo a pak nemám problém 3 dny dělat levnější ovšem kvalitní. Jak tu bylo psáno není nad základní suroviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.2.19 18:51
@Marseni píše:
a ta zelenina nalozena v soli sa dala normalne do polievky cela,alebo to bolo nieco ako podravka?

Byla to nastrouhaná zelenina, mrkev, petržel, celer na tom větším struhadle, promíchala se se solí, nacpala do skleniček a ty se uzavřely. Soli musel být nějaký poměr a ta zelenina opravdu nažduchaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.2.19 18:52

@Filanda to vypadá dobře. To určitě zkusím a mohla bych hned zítra. V neděli bude králík tak at to trochu vyrovnam. U nás jede mrkev na kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
1.2.19 18:53

@arada aha,dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.2.19 18:53
@jopo píše:
Holky hlavně aby sem nevlezl vietnam a 4500,–. Jinak zeleninové karbanatky jsou fajn milujeme všichni. Jinak ja dělám také týdenní nákupy dle jídelníčku a v podstatě nevyhazují nic. Nekupuje do zásoby v podstatě ani dle slev ale jen to co opravdu potřebuju. Takže udělám třeba jeden den opravdu drahé jídlo a pak nemám problém 3 dny dělat levnější ovšem kvalitní. Jak tu bylo psáno není nad základní suroviny.

Na vietnam je nejlepší nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
1.2.19 18:54

Mne nejvic stve vyhazovat zbytky…a proto pro deti a manzela varim cerstve a sama jim vzdycky zbytky (nevadi mi jist tri dny stejne jidlo…). Taky mrazak…Z housek delam krutony anebo „bruschety“,ze starsiho chleba chleba ve vajicku. Delam hodne zeleninovych jidel,do karbanatku a polevek pridavam vlocky,kroupy,ale i bulgur atd. Je fakt,ze nejvic utracim.za zeleninu a ovoce a maso. Buchty apod nekdy i pecivo pecu doma (vyjde to uplne jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat