Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@DDDeni píše:
Me napadla mononukleoza - unava, uzliny…
Mononukleózu jsem mela už před pár lety
Šla bych na orl a urcite pro klid odběr krve kdyz jsou i další peiznaky. Ale orl mají s podobnymi zkusenosti.. Ty vyrážky a tak je lepsi to zkontrolovat.. Krk muze byt jen uzlinka, třeba nějaká infekce nebo toxoplazmóza ale at mate jistotu.. Normálně na ambulanci orl..
Z ORL me s tim právě poslali za obvodní, který me poslala na infekční. Je to blázinec.
@Anonymní píše:
@BaMaK Krev na štítnou žlázu mi brala. Podle pohmat mela uzlina 1,5 cm, ale zdá se mi, že se trochu nafoukla a roztahla zas o pár mm. A mezi klíční kosti a krkem mam bud ztuhly zdurely sval nebo velkou uzlinu, to jsem si našla dnes.
OK jak jsem rikala, mas novy priznak, " zdurely sval" dost boli, pokud ne, vydupej si UZ krku, a krevni obraz s diferencialnim rozpoctem!!! Opis si to, sedimentaci delala?
@Anonymní píše:
Hoj, znovu otevírám diskuzi na tohle téma. Už několik měsíců mam na levém straně krku zvetsenou nebolestivou uzlinu, v prosinci se přidaly horecky, svedeni pokožky, noční pocení a nechutenství. Paní obvodní mi udělala CRP, bylo v pořádku. Poslala me na infekční, kde me vezmou až za několik týdnů a Já mám strach, že se něco zanedba. Navíc me ta únava hodně překáží, mam problémy ráno vstát, cokoli řešit, jsem jen podrážděná
Kdysi jsem mela neco podobneho. Byla jsem tenkrat Jako Au-pair v Nemecku. Udelala se mi boule vpredu na krku. Teploty jsem nemela, ale byla jsem Silene unavena. Termin u doktora jsem dostala asi az za dva tydny a do te doby se mi boule zmensila. Doktorka mi Jen prohmatala krk a rekla ze je to mizni uzlina a ze jich tam mam Vic, ale ze to nic neni ze to mam z koureni. I kdyz jsem nikdy nekourila. Zadny vysetreni nic neudelala. V Cr jsem Pak byla u sve doktorky ta udelala odbery a zjistila te jsem v minul. prodelala mononukleozu ale zda to bylo ono nevim. Jeste moje domaci usuzovala ze to mohlo byt od stit. zlazy. Sama nevim co to bylo.
Nocni poceni, svedeni lytek, unava… tyto priznaky mel manzel - ma rakovinu miznich uzlin. Mu na to prisli na rtg ramene, ktere ho bolelo - videli utvary na plicich, kam se mu to usadilo.
Verim, ze ve tvem pripade to bude neco jineho. Drzim palce, prip. napis SZ
Zajdi si sama klidne coby samoplatce na utz krku (pokud jsi z prahy, je tady hodne sonografickych center, nekde berou i behem 1 dne, kdyz je to urgent) a stejne tak i coby samoplatce na odber krve s diferencialem (vysledky jsou emailem odpoledne ten samy den, cena cca 110kc, idealne nejake velke laborly treba jako aeskulab nebo prevedig).pak budes výrazně moudřejší!
@Anonymní píše:
Docela se začínám bát po Vašich zkušenostech
Nevim, co jsi cekala, na strach je casu dost. Udelej, co ti radime. UZ uzlin a krevni obraz s diferencialem, to je zaklad, pokud budou negativni, v klidu muzes pockat na to infekcni.
@Anonymní píše:
Zajdi si sama klidne coby samoplatce na utz krku (pokud jsi z prahy, je tady hodne sonografickych center, nekde berou i behem 1 dne, kdyz je to urgent) a stejne tak i coby samoplatce na odber krve s diferencialem (vysledky jsou emailem odpoledne ten samy den, cena cca 110kc, idealne nejake velke laborly treba jako aeskulab nebo prevedig).pak budes výrazně moudřejší!
Myslíš? Podlš mě bude mít v ruce haldu papírů a bude výrazně zmatenější. Pravděpodobně začne ještě víc marodit.
@Pudloslava no obvoďačka ji docela odbyla, na infekční za 2 měsíce - to je směšné, a pokud by to byl nádor, tak snad je potřeba to zjistit co nejdřív, i mononukleoza se snad musí léčit zavčasu
Mám taky zvětšenou uzlinu, a doktor mi bral krev plus jsem byla na sonu. Oboji v poradku.
Po vasich komentarich mam celkem strach…
Me tenkrat nasli tech uzlin Vic mam je do dnes a to uz Vic Jak 10let. Udelali odbery, sono, orl, ale na nic neprisli. Bylo mi receno ze vets. uzliny muzou zustat po nejake prodelane infekci a ze ty uzliny se resi az od urcite velikosti.
@BaMaK Krev na štítnou žlázu mi brala. Podle pohmat mela uzlina 1,5 cm, ale zdá se mi, že se trochu nafoukla a roztahla zas o pár mm. A mezi klíční kosti a krkem mam bud ztuhly zdurely sval nebo velkou uzlinu, to jsem si našla dnes.