Rakovina prsu v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
901
11.8.16 18:53
@Pam12 píše:
Jo ta protonova léčba je v Praze, uz to pojišťovny snad i hradí, ale pro zakladatelku asi k nicemu, pokud uz je napadena uzlina. To jd ozařování, ne chemoterapie

Aha, tak to je škoda :(, já o tom jen slyšela, blíž jsem to moc nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
11.8.16 18:58

Ufff. Hodně sil. Lékaři určitě doporučují to nejlepší pro tebe a pro holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
11.8.16 19:00

@RadkaEm Zdravím! Moc mě mrzí, že jsi nemocná :hug:. Kamarádce objevili rakovinu ve 27 tt, prodělala 4 chomoterapie ještě před porodem. Poté byl porod vyvolaný ve 36 tt a hned druhý den nato začaly brutal chemošky. Myslím na 12 týdnů, poté operace a pak asi zase 12 týdnů ozařování. Holčička to zvládla dobře, maminka taky. Držím moc palce a věř lékařům, v tomto ví mnohem lépe co dělat, než nějací alternativci, o tom jsem přesvědčena. Ta kamarádka je totiž shodou okolností onkolog a jistě by nepodstupovala nic nebezpečného. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elili02
11.8.16 19:06

@nenapadna biolecba se nasazuje jen u nadoru, ktere nani reaguji. Ve VFN, kde se autorka leci, predstupuje kazdy pacient pred komisi, ktera dle charakteru nadoru a rozsahu onemocneni, urci lecbu. Nadory prsu u mladych zen byvaji casto hodne agresivni a reaguji pouze na chemoterapii. Biolecba se tudiz nenasazuje.

Zakladem uspechu je vybrat si spickove pracoviste - v Praze prave VFN nebo Motol.

• Citovat
  • Upravit
8935
11.8.16 19:06

@RadkaEm Drž se, věř lékařům. Oni mají nejvíce zkušeností.20 žen za rok je docela vysoký číslo, zkušenosti mají. Chápu, že se snažíš najít někoho se stejnými zkušenostmi-pro uklidnění, aby si viděla, že se vše zvládnout dá.
Manžel má vzácný typ leukemie. Také jsem se snažila najít kohokoli, kdo si prošel léčbou, ale marně. Tolika jsem chtěla vědět spousty otázek. Protože nám dlouho nedokázali v Praze říct, co nás čeká a jak vlastně léčba probíhá. Žili jsme ze dne na den a nevěděli co bude zítra, za týden. Až po víc jak půlroce nám teprve byl lékař schopen-dřív nevěděl jak se nemoc bude vyvíjet-nastínit další „rozpis“ chemoterapií. Chemoterapie na dva a půl roku. Touto formou za 5 let na Karláku prošli 4 pacienti, manžel byl pátý. Tato forma se léčí vesměs zde. A nyní se nemoc vrátila-a manžel podstupuje další léčbu. A opět nevíme jak to bude vypadat dál. Ani lékaři nemají moc zkušeností. Druhé kolo léčby jinými chemoterapiemi podstoupilo za mnoho let jen 5 lidí. Takže plně chápu, že by si ráda našla někoho, kdo by plně chápal a podpořil. Ale je určitá šance, že v čekárně u lékaře se s někým podobným potkáš.
Rady, jak je lepší místo chemoterapie kineziologie, zelenina, očista-to jsou jen řeči. To jsem slyšela a slyším z vícero stran. Proč do sebe manžel nechává kapat tolika svinstva, chemie, určitě by bylo lepší něco přírodního. A mě nebaví stále dokola opakovat, že tudy cesta k uzdravení nevede.
Biologická léčba je účinná jen na některé typy nádorů. Např. u manžela žádná na jeho nemoc není. Každý si myslí, že je jeden druh biologické léčby na všechno a rozhoduje se kdo jí dostane a kdo ne.Tak to není. Je několik druhů na různá nádorová onemocnění. Ale zdaleka ne na všechny.
Drž se, musíš vše zvládnout, už kvůli miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
11.8.16 19:19

Držím Ti palce, přeju hodně sil, pozitivního myšlení a hlavně rychlé uzdravení… moc si Tě vážím za Tvoji sílu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.8.16 19:21

Nemáš rozhodování jednoduché, a nebudeš ho mít jednoduché. Jen ti napíšu asi trošku jiný názor než tady většina, lékaři samozřejmě studovali a vědí dost, ale je to tvůj život a určitě bych jim slepě nedůvěřovala, ale informace bych si ověřovala a dle toho se rozhodovala. Jinak alternativní cestou bych teď začala a podporovala tím léčbu pro kterou se rozhodneš. Ono ti tu psali že chemo není nic tak strašného, no nevím, měli jsme rakovinu prsu v rodině a přistupovala k tomu čelem stím, že jí porazí, ale byla dost zdrchaná, takže je to sakra darda pro tělo, ale pokud ti to pomůže a vyléčí, tak to samozřejmě za to stojí.
Ale opravdu si informace ověřuj a lékařům slepě nevěř. Tchyně která měla rakovinu prsu kterou přeléčili, ale bohužel se vrátili metastáze na játrech, což já jako laik vím že je průšvih a lékaři tchyni honili na chemo skoro až do konce jejího života, přičemž tedy už na tom člověku bylo vidět jak je odkecanej a v souvislosti s chemo měla přidružené zdravotní problémy. Takže po této zkušenosti si vše ověřuju.

Tobě přeju hodně štěstí na super lékaře co vědí co dělají a brzké uzdravení ať můžeš fungovat jako máma :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
11.8.16 19:25

Hodně sil :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.8.16 20:05

Dobrý den
Zkuste si zadat na internetu léčivé účinky pampelišky(smetanky lékařské), proběhlo to asi v Lidových novinách. Kořen pampelišky by měl ničit rakovinové buňky, tak to zkusit a pít každý den třeba jeden šálek než půjdete na tu chemoterapii nebo zkusit rakytník na Maltě léčily děti s leukémií v nemocnici právě rakytníkem, protože neměli peníze na drahé léky(předpokládám, že to bylo třeba někdy na začátku 20. století a teď je věda úplně jinde, ale já bych asi zkoušela i bylinky a to jsem zdravotní sestra. Mám doma dobrou knížku jmenuje se Bylinky pro děti a maminky - vydala to Grada což je nakladatelství pro zdravotníky a tam píše o tom rakytníku. Má tam i odstavce pro těhotné jakou bylinku mohou a jakou ne. K té pampelišce měla by i pomáhat k lepšímu zvládání chemoterapie. Držím palce a sama nevím, jak bych se zachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaEm
11.8.16 20:27

Holky, vůbec nestíhám reagovat na vaše příspěvky, ale všechny je ividuju a moc za ně děkuju. Je to od vás hrozně hezký.

@kacaba379 - tohle je pro mě dobrá zpráva. Že tím někdo prošel a je i s prckem v pořádku. Super. Díky moc

• Citovat
  • Upravit
36504
11.8.16 20:34

Radí, tady je občas řežba, ale když jde o tak důležitou věc, jako je povzbudit holčinu v Tvé situaci, tak jsme v jednom šiku a povzbuzujeme, i když jen slovem.Jsi úžasná bojovnice, nějak cítím, že tohle dopadne dobře. Bude to bitva, to je jasné, ale věřím ve vítězství. Pokud se tu s námi cítíš dobře a je to k něčemu, tak jsme jen rády!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
11.8.16 20:51

@RadkaEm Ano, obě holky jsou v pořádku, malá slaví teď v srpnu rok :palec: Ty budeš taky v pořádku, tomu věřím! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 23:47

Vim, kdo te ma na starosti ve VFN, i my tam pacientky posilame, mlade a i tehotne ( u nas jich mame bohuzel dost, myslim, ze zrovna my ji zasobujeme hodne). Je to lekar a zena na pravem miste a naprosto bych ji verila. Alternativni lecbu bych s ni zkonzultovala, pokud se to netriska, vetsina lekaru neni proti, ale chemoterapii prosim neodmitej, pokud je potreba, pro sve vlastni dobro. Nelze srovnavat ruzne nadory, ani podobne nadory u ruznych zen, kazda ma dnes lecbu na miru a v maldem veku jsou nadory hodne agresivni, kdyz prekonaly prirozene imunitni bariery a stejne agresivni musi tim padem byt i lecba. Protonova lecba u prsu je nesmysl.

Drzim palce.

Mozna se i zname od nas, bohuzel.

Anonym kvuli praci.

• Citovat
  • Upravit
RadkaEm
12.8.16 02:14

No páni. Takže pohled z druhé strany. Díky za příspěvek.

• Citovat
  • Upravit
8814
12.8.16 03:10

@RadkaEm
Taky pohled z druhe strany. Souhlasim s anonymni. Udelali ti biopsii? Vime s jakym typem nadoru bojujes? Mela jsi tady tuhle schuzku kde se vsechno zmenilo prave po biopsii?
Rekni lekarum, ze ti o prso nejde (at se ti ho nesnazi zachranit na ukor ditete).
Pokud zjistili z biopsie ze nador je agresivnejsi nez si mysleli, tak ti asi moc nezbyva.
Muzes zjistit co je to presne za chemo? Tipuju Anthracycline, neco jako Doxorubicin.
Pamatuju si, ze jsem cetla v Lancletu studii 400 zen z 2012 kde (po 14tem tydnu tehotenstvi) nenasli zadne klinicke signifikantni rozdily mezi detmi po chemu a bez chema. 10% deti melo problemy, hlavne ty narozene pred 37mym tydnem.
Chemo se zastavuje 8 tydnu pred porodem kvuli poklesu bilych krvinek a riziko infekce u matku a ditete. Kdyby jsi potrebovala nejake dalsi info nebo chtela tu studii tak mi dej vedet.
Hodne sil a more stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky