Rakovina prsu v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
12.8.16 06:34

Je mi to líto. Preji ať tě vyléčí a je vše v pořádku.
Věř doktorum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.8.16 09:29
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.16 09:33
@Loki01 píše:
@RadkaEm
Taky pohled z druhe strany. Souhlasim s anonymni. Udelali ti biopsii? Vime s jakym typem nadoru bojujes? Mela jsi tady tuhle schuzku kde se vsechno zmenilo prave po biopsii?
Rekni lekarum, ze ti o prso nejde (at se ti ho nesnazi zachranit na ukor ditete).
Pokud zjistili z biopsie ze nador je agresivnejsi nez si mysleli, tak ti asi moc nezbyva.
Muzes zjistit co je to presne za chemo? Tipuju Anthracycline, neco jako Doxorubicin.
Pamatuju si, ze jsem cetla v Lancletu studii 400 zen z 2012 kde (po 14tem tydnu tehotenstvi) nenasli zadne klinicke signifikantni rozdily mezi detmi po chemu a bez chema. 10% deti melo problemy, hlavne ty narozene pred 37mym tydnem.
Chemo se zastavuje 8 tydnu pred porodem kvuli poklesu bilych krvinek a riziko infekce u matku a ditete. Kdyby jsi potrebovala nejake dalsi info nebo chtela tu studii tak mi dej vedet.
Hodne sil a more stesti :kytka:

Ona vi s cim bojuje, jiste je po biopsii, je diagnostikovana, ten, ke komu ji posilaji je onkolog, znemy, velmi schopny a s lidskym pristupem, specializuje se na nadory u mladych zen, tehotnych. Jiste ji vsechno kolem chemoterapie i dalsi lecby vysvetli. Doporucuju si napsat otazky predem na papir, clovek casto v te chvili na dost dulezitych veci zapomene…

• Citovat
  • Upravit
1089
12.8.16 13:48

@RadkaEm Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.8.16 15:38
@Anonymní píše:
Ona vi s cim bojuje, jiste je po biopsii, je diagnostikovana, ten, ke komu ji posilaji je onkolog, znemy, velmi schopny a s lidskym pristupem, specializuje se na nadory u mladych zen, tehotnych. Jiste ji vsechno kolem chemoterapie i dalsi lecby vysvetli. Doporucuju si napsat otazky predem na papir, clovek casto v te chvili na dost dulezitych veci zapomene…

No ona nevi. Doktor ji podle prispevku zatim moc nevysvetlil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaEm
12.8.16 15:53

@Loki01 Já z větší části vím, s čim momentálně válčím. Biopsii mám za sebou. Lékaři vědí, že mi o prso nejde. Usekla bych si třeba nohu, kdyby to mělo smysl. Já tu spíš hledala někoho s podobným příběhem. Kdo by se podělil o to co prožil.

• Citovat
  • Upravit
RadkaEm
12.8.16 16:00

@Loki01 Ta studie se dá někde dohledat?

• Citovat
  • Upravit
8814
12.8.16 20:24

@RadkaEm
Tady je vytah https://www.researchgate.net/…tional_study
Pokud bys chtela cely text posli mi ve zprave email a ja ti to poslu. Ale rychlo, zitra rano letim na Kretu a neberu si pocak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaEm
13.8.16 14:21

@Loki01 Tohle asi bude stačit. Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
774
14.8.16 17:46

Povzbuzení

Ahoj,
tak já mám pro Tebe případ známé, který dobře dopadl. Dlouho nemohla otěhotnět, pak po provokované ovulaci otěhotněla a čekala dvojčátka. V těhotenství jí zjistili rakovinu prsu. Také podstoupila velmi šetrnou chemoterapii ještě v těhotenství, po porodu potom razantní. Dnes už jsou dvojčátka školkáčci a maminka i děti se těší dobrému zdraví! Takže neboj, určitě vše dobře dopadne. Můžeš mi napsat i SZ a já třeba napíšu více nebo dám na paní kontakt. Jinak - moc a moc budu na Tebe i Tvé miminko myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaEm
15.8.16 15:36

@s.y.p.t.a Děkuju. Jsem ráda, že tvá známá je i s dětmi v pořádku. Je to pro mě pozitivní zjištění. A ač je to děsivé, otevírají se mi tu příběhy více či méně podobné tomu mému. A každým dnem roste má důvěra v dobrý konec.

Dnes jsem byla na první chemo. Výrazně oranžová tekutita…brr. Ale dobrý. Není mi vůbec špatně. Zatím jsem na sobě nic nezaznamenala.

Takže ještě jednou díky všem zúčastněným za podporu. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2226
15.8.16 16:22

@RadkaEm Moc držím palce a věřím, že to bude dobré!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
15.8.16 18:38

@RadkaEm drzim palce :hug: at je po chemkach dobre a hlavne to pozitivni mysleni, to je pulka uspechu :hug: dobre to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
30.1.17 20:04

Zakladatelko, moc drzim palce a kdyby se Ti chtelo napsat jak jste na tom, budu moc rada :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.1.17 03:06

Zacetla jsem se a až teď na konci zjistila, že jediskuze starší. Nevíte jak dopadla zakladatelka? moc na ni myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí