Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wani píše:
Myju rano uz roky, pak vyfenuji (sem tam vyzehlim) a i kdyz zjistim, ze mam treba nekde jeste trochu vlhke vlasy, tak nemocna nebyvam. Cepici nosim max na venceni psu (nesnasim cepice), ale nikde dlouho necekam, na zastavku saliny to mam asi 2 minuty pesky a do prace ze saliny taky jen pres prechod.
Já vždy vyfenuji, raději i vyzehlim, abych si byla 100% jistá, že je mám suché.
Cesta do skoly mi trvá cca 40min se vším, než dorazím do budovy školy…
@Anonym440 píše:
Také mi to přijde divné, ale opravdu jsem každou chvíli nemocná a pokaždé s tím samým, zánět dutin. Dřív, když jsem si vlasy ráno nemyla, tak jsem nemocná byla párkrát do roka a teď je to skoro každý měsíc…
Jsem studentka a dojíždím, tak jestli to čekání v te zime na vlak, potom tramvaj.
Tak si je zkus teď pár týdnů mýt večer a uvidíš, jestli se ti zdraví zlepší
Zřejmě špatná imunita. Vlasy myju různě přes den, podle času a potřeby, nejvíce odpoledne, aby do večera uschly a nemusela jsem fénovat. Myju 2× týdně. Ráno bych je teda nemyla, odmítám vstávat dřív, ani jídlo si nedávám.
Teď jsem na RD, ale na ranní jsem vždy vstala a za 20 minut jsem odcházela ![]()
@Sallyna píše:
Tak si je zkus teď pár týdnů mýt večer a uvidíš, jestli se ti zdraví zlepší
Ráda bych si je umyla večer, už jsem to zkoušela několikrát, ale ty vlasy jsou ráno mastne a já nechci takhle vypadat po celý den. Snad mi rozumíte😄
@Anonym440 píše:
Také mi to přijde divné, ale opravdu jsem každou chvíli nemocná a pokaždé s tím samým, zánět dutin. Dřív, když jsem si vlasy ráno nemyla, tak jsem nemocná byla párkrát do roka a teď je to skoro každý měsíc…
Jsem studentka a dojíždím, tak jestli to čekání v te zime na vlak, potom tramvaj.
já si mejt v zimě ráno vlasy a nedejbože k tomu čekat na vlak, jsem nemocná tutově…o tom žádná
hele ale jestli jsou to pořád dutiny, máte v pořádku zuby? je udělaná zubní prevence včetně RTG?? aby to nakonec nebylo od zubů a prochlazení hlavy po mytí vlasů nebyl jen spouštěč… ![]()
@Fazulina píše:
Ano a nemocná nejsem.
Děkuji za odpověď, ostatní tu taje píšou, že nemocní nejsou, zřejmě to bude slabou imunitou.
Domluvím si termín u doktorky a prokonzultuji to s ní:).
Tyjo a kolik casu vam to ranni myti zabere?
Si neumim predstavit, ze bych to rano stihala, 2× vysamponovat, maska, kondicioner, vyfoukat, upravit…u me je to proces na vic jak hodinu
@Anonym440 píše:
Děkuji za odpověď, ostatní tu taje píšou, že nemocní nejsou, zřejmě to bude slabou imunitou.
Domluvím si termín u doktorky a prokonzultuji to s ní:).
Od nemocnosti mi pomohla lepší strava. Denně kus ovoce a víc luštěnin, zeleniny, žádné uzeniny, čaj místo kafe…
@Ernais píše:
Tyjo a kolik casu vam to ranni myti zabere?Si neumim predstavit, ze bych to rano stihala, 2× vysamponovat, maska, kondicioner, vyfoukat, upravit…u me je to proces na vic jak hodinu
Vstávám v 5 ráno a odcházím i nasnidaná v 6:50.😊
@Anonym440 píše:
Vstávám v 5 ráno a odcházím i nasnidaná v 6:50.😊
a nejste nemocná z toho že vstáváte v 5 ráno? jestli jste vyspalá a vstává se dobře, tak cajk
jestli ale vstáváte těžko, zuby nehty a je to bída se probrat…jen to samotné stačí k oslabení imunity natolik, že vás pak prochlazená hlava složí do zanětu dutin,… ![]()
fakt je dobrý zamyslet se nad životním stylem a zda vyhovuje, ale určitě i ty zuby, mít hotovou zubní prevenci a mít to v pořádku je základ, a to i u mladých
@Borrealis píše:
a nejste nemocná z toho že vstáváte v 5 ráno? jestli jste vyspalá a vstává se dobře, tak cajkjestli ale vstáváte těžko, zuby nehty a je to bída se probrat…jen to samotné stačí k oslabení imunity natolik, že vás pak prochlazená hlava složí do zanětu dutin,…
fakt je dobrý zamyslet se nad životním stylem a zda vyhovuje, ale určitě i ty zuby, mít hotovou zubní prevenci a mít to v pořádku je základ, a to i u mladých
Většinou se učím do 23h večer a než usnu, zkrátka spím každý den tak 5h..
Když přijdu ze školy většinou mezi 15-17h, usnu na dvě hodiny, protože jsem strašně vyčerpaná.
@Borrealis píše:
já si mejt v zimě ráno vlasy a nedejbože k tomu čekat na vlak, jsem nemocná tutově…o tom žádnáhele ale jestli jsou to pořád dutiny, máte v pořádku zuby? je udělaná zubní prevence včetně RTG?? aby to nakonec nebylo od zubů a prochlazení hlavy po mytí vlasů nebyl jen spouštěč…
Zuby mám v pořádku:D
@Ernais píše:
Tyjo a kolik casu vam to ranni myti zabere?Si neumim predstavit, ze bych to rano stihala, 2× vysamponovat, maska, kondicioner, vyfoukat, upravit…u me je to proces na vic jak hodinu
20 minut… myju si vlasy skoro denně a stačí 1× šampon, takže další 3 fáze nejsou😁. Kondicionér nepoužívám, protože se mi po něm vlasy masti ještě víc a maska je dle mého naprd, ale i tak, ta se přece nepoužívá při každém mytí…