Ráno mě naštval

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2342
20.8.15 10:56
@klarushka píše:
Tak to se na na mě nezlob ale tohle to vyloženě směšný. Tento vzor co si napsala je sice pěknej ale myslím si že aj sebetupší chlap musí pochopit že žena opravdu nemůže 24hod. denně, 7 dní v týdnu, cca 3 roky v kuse být prakticky v práci kór když k tomu má stejně jako zakladatelka ještě brigádu navíc.. To by bylo celkem nefér už o to že chlap si oddělá svejch 8 hoď ale ženská asi po 8 hod. neřekne děckům že jí skončila směna a že se starat nebude co? ;) Dle mého názoru jsou děti obouch a měli by se o ně tudíž starat oba bez jakého koliv dopršování se od partnera.

Mě zas přijde směšný tohle. Nic proti námaze na mateřské, ale tvrdit, že je to jako být 3 roky non-stop v práci je poněkud mimo. Mimochodem taky není práce jako práce, ale počítám, že ty máš jistě na mysli něco mezi horníkem a letovým dispečerem, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.8.15 11:07
@WontTell píše:
Mě zas přijde směšný tohle. Nic proti námaze na mateřské, ale tvrdit, že je to jako být 3 roky non-stop v práci je poněkud mimo. Mimochodem taky není práce jako práce, ale počítám, že ty máš jistě na mysli něco mezi horníkem a letovým dispečerem, ne? :)

Pouze jsem pokračovala v teorii mnou citovaného příspěvku kde bylo psáno že chlap má zaměstnání v práci a ženská doma tudíž když jí chlap pomáhá tak vlastně dělá její práci ;). Jsem ráda že mi vidíš do hlavy co mám na mysli ale být Tebou vybrousím telepatické vlny páč na horníka ajni na letového dispečera sem fakt nemyslela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
20.8.15 11:07
@inkakřivák píše:
Můžeš si vyhrožovat, jak chceš, ale neboj se toho. Ty stejně nedodržuješ sliby, tak o co jde?

Já vím, že to byl trochu off-topic, ale dost mě to pobavilo :-) Ale určitě doporučuju zajít na ospod a abys dostala deti do péče dřív, než ty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
20.8.15 11:14
@klarushka píše:
Pouze jsem pokračovala v teorii mnou citovaného příspěvku kde bylo psáno že chlap má zaměstnání v práci a ženská doma tudíž když jí chlap pomáhá tak vlastně dělá její práci ;). Jsem ráda že mi vidíš do hlavy co mám na mysli ale být Tebou vybrousím telepatické vlny páč na horníka ajni na letového dispečera sem fakt nemyslela ;)

Takže celej problém je v použití výrazu „její práce“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.8.15 11:22
@WontTell píše:
Takže celej problém je v použití výrazu „její práce“?

celý problém je v tom napsat že chlap by vlastně pomáhat nemusel protože jde o její povinnost (nechtěla jsem použít výraz práce). On si přece svojí povinnost splnil již v zaměstnání ale už tady nikomu asi nedochází že jsou děti obou a tím pádem k nim mají stejné nejen práva ale i povinnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.8.15 11:31
@inkakřivák píše:
Vidím zatím nic nového. O problému jsem přemýšlela a ted tedy mnohé naštvu tím, k čemu jsem došla.
Vlastně se jedná o stejný problém, který se tu vyskytuje v milionu obměn. Zena na mateřské, chlap v práci. Přijde domu a nedělá nic.
Dívám se na to takto. Manžel pracuje od rána do nějaké té 5 hodiny v zaměstnání, za to je placen a peníze dává do domácnosti a rodiny, pokud je to slušný chlap. Manželka je v domácnosti a pracuje doma, je vlastně též v zaměstnání. Sice špatně placeném, ale za to manžel nemůže. Problém je v tom, že ona požaduje, aby manžel po příchodu ze zaměstnání přebíral i její práci, a to on nechápe. Je to tak?
Ale tady manžel tu část povinností přebírá. Jak píše zakladatelka, hraje si s dětmi, koupe je ukládá? No a na ní je nachystat tu večeři a ostatní. Nevím, co ještě všechno musí, co při dětech nezvládá.
Takže ted jde jen o to porovnat, co všechno ona po něm může chtít navíc k jeho práci a jak to rozdělit. A tady pomáhá skutečně jediné a to bud rozhovor, anebo skutek. Jestliže on odmítá něco udělat, tak si to může udělat žena sama s tím, že manželovi k večeři předloží maximálně chleba s máslem. Anebo větu - něco si vezmi, nemůžu, musím udělat to a to.
A pro zakladatelku - nečekej, že se chlap bude radovat, že něco musí dělat. Ale bud ráda, že to udělá, však to je to důležité. Nemusí se u toho blaženě usmívat. Důležitý je výsledek. A automaticky žádný muž nefunguje, protože je to člověk a ne automat. Chlapovi se zkrátka musí říkat, dokud se mu to nezažere pod kůži. Ale když vydržíš a dáš mu hlavně jeden stále stejný úkol(třeba to, aby se ujal dětí, zatímco ty vaříš), časem si to zažije a bude to dělat naprosto samozřejmě. Ale musíš mu to říkat stále a pěkně, s prosím, děkuji, s tím, že si toho vážíš, a zároven mu dávat uznání i za to, že přijde z práce unavený a přesto se zapojuje. Oni ti chlapi se v práci fakt taky neválí.

8o prokristapána.. ty o těch mužích máš asi nulové mínění že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 11:54

Muj muz neoddela 8h v praci, dela jeste pak nad ramec. Nechci po nem zazraky, alenaby fungoval. Vykoupe jedno dite a pomuze oblict do pyzam. Tim jeho prace doma konci. Hrani s detmi totiz neni prace. Vetsinou (kdyz k tomu dojde) tak u toho stejne lezi a neco stavi. Ja mezitim delam veceri nebo jiny veci ktery jsou potreba. Pak jdu uspavat deti a tim zacina jeho lezeni u pocitace. Na stple stale lezi nadobi treba a na jeho stole stale je binec ktery se tam kupi, atd atd. Mohl by to udelat ale neudela. Mohla bych uvest milion prikladu co by mohl udelat a neudela a jeste misto „promin“ je milion vycitek na me.

• Citovat
  • Upravit
80984
20.8.15 12:39
@jdukolem píše:
8o prokristapána.. ty o těch mužích máš asi nulové mínění že?

Ne, já si manžela vážím.
Ale zpět - taky si myslím, že ta věta - je nonstop 24 hodin denně v práci není pravdivá. To platí snad v době, kdy dorazí z porodnice domů, vystreslá, kojení, dítě řve. Ale jestliže už má děti jako zaklladatelka, tak to je už jenom klišé.
Protože zase tolik práce snad nemá, aby to nestihla za dopoledne, ne? A jestli ano, jak je potom možné, že po návratu do práce tutéž práci doma stihá za večer. Já nevím - ale asi takto - vstanu, dám snídani dětem a sobě. Vypiju kafe. naperu do pračky, ustelu, uklidím povrchu, aby se nepovaloval bordel. Obleču děti a jdu na nákup, nachystám oběd. Po obědě děcka do postele a sama oddech. Uklidím nádobí do dřezu, umýt se může až večer. Jdu s děckama ven. Přijdu, sváča, a už jde domů chlap. Vyndám a pověsím prádlo - 5 minut a mám uděláno. Ne? Podlahy ani okna nešůruju denně, nemusím denně na nákupy, nemusím denně prát, takže místo toho zařadím jinou práci. A jde to. A neříkejte mi, že je to jinak - mám momentálně na starosti od sedmi ráno dvě vnoučata a celou dceřinu domácnost a navečer doma tu svoji. A žiju a chodím spát úplně normálně a večer můžu sedět a koukat na TV. Ony ty děti fakt nevyžadují, aby jim stál rodič 24 hodin denně za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80984
20.8.15 13:09

@jdukolem a s tím opakováním to beru tak, že chlap má prostě jiné oči a to, co já třeba považuju za bordel, on bere jako uklizeno. A některé věci prstě nevidí. Takže dost dlouho trvá, než prostě pobere, že tohle musí dělat každý den - třeba umývat po sobě umyvadlo, jo? Takhle to myslím. Můj manžel je z rodiny, kde i toto byla povinost matky a manželky. Ale ještě jednou - já si manžela vážím a doufám, že ty roky, co ještě zbývají, prožijeme spolu. Ne doufám, věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.8.15 13:21
@inkakřivák píše:
Ne, já si manžela vážím.
Ale zpět - taky si myslím, že ta věta - je nonstop 24 hodin denně v práci není pravdivá. To platí snad v době, kdy dorazí z porodnice domů, vystreslá, kojení, dítě řve. Ale jestliže už má děti jako zaklladatelka, tak to je už jenom klišé.
Protože zase tolik práce snad nemá, aby to nestihla za dopoledne, ne? A jestli ano, jak je potom možné, že po návratu do práce tutéž práci doma stihá za večer. Já nevím - ale asi takto - vstanu, dám snídani dětem a sobě. Vypiju kafe. naperu do pračky, ustelu, uklidím povrchu, aby se nepovaloval bordel. Obleču děti a jdu na nákup, nachystám oběd. Po obědě děcka do postele a sama oddech. Uklidím nádobí do dřezu, umýt se může až večer. Jdu s děckama ven. Přijdu, sváča, a už jde domů chlap. Vyndám a pověsím prádlo - 5 minut a mám uděláno. Ne? Podlahy ani okna nešůruju denně, nemusím denně na nákupy, nemusím denně prát, takže místo toho zařadím jinou práci. A jde to. A neříkejte mi, že je to jinak - mám momentálně na starosti od sedmi ráno dvě vnoučata a celou dceřinu domácnost a navečer doma tu svoji. A žiju a chodím spát úplně normálně a večer můžu sedět a koukat na TV. Ony ty děti fakt nevyžadují, aby jim stál rodič 24 hodin denně za zadkem.

Ano máš na starost vnoučata né děti a v tom je rozdíl už jen proto že se o ně asi nestaráš furt že? A jak jsou vnoučata staří?

Já mám dvě děti děnně vyperu, pověsím, uklidím 2 várky prádla. Malej mi leze takže denně 2-3× zametám + 1 vytírám (když neco zrovna nevylejou že ). Oba si chvílu vyhrajou samy ale taky mě oba každou chvílu potřebujou ať k hrám (u staršího člobrdo, pexeso…u mladšího komíny, básničky…) nebo k tomu že potřebujou něco naučit, poradit. Mladšího ještě krmíme, staršímu jídlo udělat musím taky. O moc horší je to když jsou kluci nemocný to potřebuju větší péči.

Nepíšu to proto že by se ta práce nedala zvládat ale proto že toto je jen úryvek z denních povinností a do kterejch by se měl chlap zapojit a pomoc s ní ;).

Těch 24 hod. nemyslím v kuse ale pro ty děti je tu člověk fakt furt kór ve věcech který samy ještě nezvládají. Ono těžko dítěti řekneš že si ho teď nebudeš všímat, nedáš mu najíst, napít… páč už sis své hodiny oddělala a nemá nárok že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80984
20.8.15 13:29

@klarushka Momentálně se starám furt, i o tu domácnost, ale nevadí mi to.
S tím úklidem si myslím to přeháníš, protože nějaký ten zdravý bacil žádnému dítěti neublíží. Ale to je drobnost. Ovšem faktem je to, že okolo těch dětí prostě neskáčeš 24 hodin denně, protože i přes den mají chvíle, kdy si hrají samy, po obědě spí, a večer po večerníčku taky. Takže si myslím, že je prostě nefér chlapovi vykládat, že dřu jak blázen 24 hodin denně. protože tak jako já, tak i on vidí, že v noci spíš, a že ten celý den prostě kolem dětí nelítáš, i když tobě to tak připadá. A pak se nediv, že tvé stesky nebere vážně. Co mu říci popravdě - ano, já nedělám celý den, celých 24 hodin, ale jsem tu s těma dětma pořád zavřená a už mi z toho hrabe. Protože to je ten problém, si myslím. A myslím si, že když k tomu dodáš - co kdybychom třeba vzali na víkend děcka pod stan, at se někam dostanu, nebo jeli k mé nebo tvé sestře? Já už tady opravdu blbnu - tak by to vzal třeba líp, než tvé stálé výčitky. Tedy promin že to píšu na tebe, ty si tu nestěžuješ, ale prostě mi to tak vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
20.8.15 14:29
@klarushka píše:
celý problém je v tom napsat že chlap by vlastně pomáhat nemusel protože jde o její povinnost (nechtěla jsem použít výraz práce). On si přece svojí povinnost splnil již v zaměstnání ale už tady nikomu asi nedochází že jsou děti obou a tím pádem k nim mají stejné nejen práva ale i povinnosti;)

A kde tato žena naplňuje svojí povinnost podílet se na finančním zabezpečení dětí, respektive rodiny? Když ona se na ní nemusí podílet, tak v tom případě chlap se nemusí podílet na práci v domácnosti a je to fifty/fifty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.8.15 14:34

@inkakřivák víš, ono je politování hodné zejména to, kolik chlapů dokáže brát vlastní děti jako povinnost nebo něco, co mu je na obtíž a vymezuje si na „to“ přesně stanovený čas a nedejbože, když se po něm žádá něco víc :zed: Tohle je něco, co je pro mě absolutně nepochopitelné a mám zato, že od toho se pak odvíjí celkově nálada v rodině, vztah mezi rodiči a další věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 14:48
@pohledzdruhestrany píše:
A kde tato žena naplňuje svojí povinnost podílet se na finančním zabezpečení dětí, respektive rodiny? Když ona se na ní nemusí podílet, tak v tom případě chlap se nemusí podílet na práci v domácnosti a je to fifty/fifty ne?

Jak uz jsem psala ja 1/4 financi on 1/4 povinnosti. :nevim: to by melo byt fer ne? :)

• Citovat
  • Upravit
21111
20.8.15 14:51
@Anonymní píše:
Jak uz jsem psala ja 1/4 financi on 1/4 povinnosti. :nevim: to by melo byt fer ne? :)

to rozhodně, jen jsem reagoval na to, že děti jsou obou a proto mají pečovat fyzicky oba, a nějak se zapomnělo, že chození do práce zahrnuje taky péči o děti - ekonomickou, na které se ale diskutérka nepodílí,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí