Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jsou zeny ktere vydelavaji vic nez chlap i kdyz to jesitni chlapi nesou dost spatne
A jsou chlapi, co jsou s děckem doma a starají se o ně (víc, než ženská).
@inkakřivák píše:
Chyba, kde se to má naučit? tak mu věnuj čas a nauč ho to.
Nezlob se ale ne.
@WontTell píše: … 3 letá s nožem, to ti tu jen tak neprojde. Tak kdo si uleví?
Neboj, najdou se. Dcera jim koupila krásné, jeden je celý růžový včetně ostří, což nechápu, a druhý zelený. A k tomu mají i stejně barevné škrabky. Já jsem jim ušila zástěry a nakoupila válečky a paličky na maso a děti jsou nadšené. A když už nevíme co dělat, uděláme kus těsta a hned je o zábavu postaráno, vykrajují a pečeme. A stačilo jim vysvětlit rizika a zvládají.
@WontTell píše:
A jsou chlapi, co jsou s děckem doma a starají se o ně (víc, než ženská).
@inkakřivák píše:
Neboj, najdou se. Dcera jim koupila krásné, jeden je celý růžový včetně ostří, což nechápu, a druhý zelený. A k tomu mají i stejně barevné škrabky. Já jsem jim ušila zástěry a nakoupila válečky a paličky na maso a děti jsou nadšené. A když už nevíme co dělat, uděláme kus těsta a hned je o zábavu postaráno, vykrajují a pečeme. A stačilo jim vysvětlit rizika a zvládají.
Vsechny deti takove ale nejsou.
@Anonymní píše:
V zivote bych ctyrletemu nuz do ruky nedala. Ten se prizabije skrabkou na brambory proboha.
nepodceňuj své dítě - pod dozorem to čtyřleté dítě škrabkou zvládne.. naprosto v pohodě
@jdukolem píše:
nepodceňuj své dítě - pod dozorem to čtyřleté dítě škrabkou zvládne.. naprosto v pohodě
To sem videla… je sikovnej zas na jine veci. Skrabku zkusi za rok.
@Anonymní píše:
V zivote bych ctyrletemu nuz do ruky nedala. Ten se prizabije skrabkou na brambory proboha.
Když dáš jídelní, tak ta brambora dýl vydrží ![]()
@WontTell píše:
To tady ale nikdo nepsal. Stejně jako všem dochází, že děti jsou obou. Ale chtít po chlapovi, aby zastal přesně polovinu věcí kolem dítete je asi jako chtít po ženské, aby donesla přesně tolik peněz, jako chlap…
Máš děti a žiješ s jejich matkou? Napiš, jak to doma máte vy. Ať se poučíme.
@inkakřivák píše:
@klarushka Momentálně se starám furt, i o tu domácnost, ale nevadí mi to.
S tím úklidem si myslím to přeháníš, protože nějaký ten zdravý bacil žádnému dítěti neublíží. Ale to je drobnost. Ovšem faktem je to, že okolo těch dětí prostě neskáčeš 24 hodin denně, protože i přes den mají chvíle, kdy si hrají samy, po obědě spí, a večer po večerníčku taky. Takže si myslím, že je prostě nefér chlapovi vykládat, že dřu jak blázen 24 hodin denně. protože tak jako já, tak i on vidí, že v noci spíš, a že ten celý den prostě kolem dětí nelítáš, i když tobě to tak připadá. A pak se nediv, že tvé stesky nebere vážně. Co mu říci popravdě - ano, já nedělám celý den, celých 24 hodin, ale jsem tu s těma dětma pořád zavřená a už mi z toho hrabe. Protože to je ten problém, si myslím. A myslím si, že když k tomu dodáš - co kdybychom třeba vzali na víkend děcka pod stan, at se někam dostanu, nebo jeli k mé nebo tvé sestře? Já už tady opravdu blbnu - tak by to vzal třeba líp, než tvé stálé výčitky. Tedy promin že to píšu na tebe, ty si tu nestěžuješ, ale prostě mi to tak vyšlo.
V pohodě já si na chlapa fakt nestěžuju a jak to tu čtu tak jsem si našla fakt toho nejlepčího
.
Asi bych to uzavřela tím že na toto téma máme odlišný názor páč já si myslím že o děcka by se měli starat opravdu oba (a to jako že automaticky bez proseb atd..) kór když zakladatelka taky dělá (i když jen brigádně z domova ale přesto něco asi vydělá) ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
A kde tato žena naplňuje svojí povinnost podílet se na finančním zabezpečení dětí, respektive rodiny? Když ona se na ní nemusí podílet, tak v tom případě chlap se nemusí podílet na práci v domácnosti a je to fifty/fifty ne?
zakladatelka psala že má Rp + dělá brigádně takže nějaké peníze taky domů donese.
Pokuď má chlap takovouhle pitomou výmluvu poč se nepodílet o práci kolem dětí tak si je dle mého názoru neměl dělat potože je to sobec ![]()
@WontTell píše:
To tady ale nikdo nepsal. Stejně jako všem dochází, že děti jsou obou. Ale chtít po chlapovi, aby zastal přesně polovinu věcí kolem dítete je asi jako chtít po ženské, aby donesla přesně tolik peněz, jako chlap…
Nikde jsem nepsala přesnou půlku
ale určitej podíl věcí kolem dítka či kolem domácnosti by zastat měl což manžel zakl. nedělá (pouze koupání staršího děcka jako nějakou práci neberu kór když po sobě jak chrochtě nechá aj nádobí na stole
)
@Anonymní píše:
@neila @pohledzdruhestrany no hlavne ze mate jasno. Koncim debatu. Ahoj
hele, nezlob se na mě, ale z tvých příspěvků číší nejen despekt vůči manželovi (čemu se vůbec nedivím), ale bohužel také téměř nesvéprávnost. Udělej si čas a přečti si po sobě své odpovědi. Myslím, že dojdeš ke stejnému závěru…¨
Nechci tvoji situaci zlehčovat, určitě musí být těžké najít řešení, ale ty si jediná, kdo to může změnit. Protože tohle, co nám tady popisuješ není život, ale přežívání
Kolik let si ještě ochotna se v tom plácat? ![]()
Příspěvek upraven 21.08.15 v 11:55
@klarushka píše:
V pohodě já si na chlapa fakt nestěžuju a jak to tu čtu tak jsem si našla fakt toho nejlepčího.
Asi bych to uzavřela tím že na toto téma máme odlišný názor páč já si myslím že o děcka by se měli starat opravdu oba (a to jako že automaticky bez proseb atd..) kór když zakladatelka taky dělá (i když jen brigádně z domova ale přesto něco asi vydělá)
Ale zakladatelka píše, že se stará - hraje si s nimi ( což ona nepovažuje za práci), koupe a ukládá, čili si myslím slušné, ne?
@inkakřivák píše:
Ale zakladatelka píše, že se stará - hraje si s nimi ( což ona nepovažuje za práci), koupe a ukládá, čili si myslím slušné, ne?
ano psala že si hraje, koupe jedno dítě ale už neukládá to je celkem málo ne?