Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:řeknu to asi takhle, kdyby tohle můj manžel považoval za vrchol svého otcovstvím, měl by jedináčka. A kdyby k tomu přidal to otřesné chování, měl by velice brzy ex-manželku.
Ale zakladatelka píše, že se stará - hraje si s nimi ( což ona nepovažuje za práci), koupe a ukládá, čili si myslím slušné, ne?
Ono taky záleží hodně na tom, kdy přichází z práce, co všechno už je hotovo a tak. Pokud chodí pozdě, tak víc nestihne. Ale takhle - to si musí vydupat zakladatelka. S tím jí nikdo nepomůže. Rad tu dostala kopec, tak ted je to na ní. A pokud se k tomu bude stavět stylem to nemá cenu, to nejde, to nefunguje, pak je to jenom její volba a boj.
A vy co máte muže dobré, taky to jistě chtělo když nic jiného, tak sednout a domluvit. A to brzy. Ne to odkládat na chvíli, kdy vám to přeroste přes hlavu, což bych řekla zakladatelka udělala. On si pak ten chlap i zvykne a pak se diví, že doted to nevadilo a najednou je problém?
@Kobliha51 píše:
Máš děti a žiješ s jejich matkou? Napiš, jak to doma máte vy. Ať se poučíme.
Zatím nemáme děti…
@inkakřivák píše:
Ale zakladatelka píše, že se stará - hraje si s nimi ( což ona nepovažuje za práci), koupe a ukládá, čili si myslím slušné, ne?
Přičmež běda chlapovi, kterej by řekl ženské, že hraní si s dětma není práce. Dřina to je! 24/7! ![]()
@neila píše: řeknu to asi takhle, kdyby tohle můj manžel považoval za vrchol svého otcovstvím, měl by jedináčka. A kdyby k tomu přidal to otřesné chování, měl by velice brzy ex-manželku.
A co se vůbec s malým děckem dělá kromě hraní, koupání, uspávání, krmení a utírání zadku? Moc toho není, ne?
@WontTell píše:
Přičmež běda chlapovi, kterej by řekl ženské, že hraní si s dětma není práce. Dřina to je! 24/7!
@WontTell píše:
A co se vůbec s malým děckem dělá kromě hraní, koupání, uspávání, krmení a utírání zadku? Moc toho není, ne?
kdyby to byl zrovna jen výčet toho, co si napsal, tak když to jednou zažiješ, pochopíš
i když si to rozumně rozložíš, pořád je to čas, který věnuješ dítěti a nemůžeš dělat třeba ty domácí práce, které taky čekají.
Ale tím, co si napsal to zdaleka nekončí - dítě se taky krmí = převlíká, dítěti vysvětluješ, učíš ho, zapájíš do různých věcí, čím ti ale vše trvá poněkud déle. Taky je tady chození ven, což je obzvlášť v zimě velice adrenalinové, hlavně pokud máš dvě a více malých dětí
Nakupování s prckem je rovněž challenge, já to s tím našim vzdala, jezdím až když dorazí manžel. Naučit ho od plenek a podobné praktické věci, které by měly zvládnout než půjdou školky, to taky někdo musí, s tím je spojeno několik převlékacích procedur = víc praní, víz žehlení ![]()
Ale abych tedy byla objektivní, třeba u nás jsem do 9 měsíců měla tak hodné dítě, že jsem měla vyblýskaná okna, z podlahy se dalo jíst, večeře byla denně i s dezertem a ještě jsem měla i dvě hodiny nohy na stole, s kafem v ruce přečetla slepičí časopis po večerech se sexuchtivě vrhala na manžela
Jakmile začalo být dítě mobilní, režim se opravdu zásadně změnil ![]()
Ale já mám manžela normálního, po víkendu, kdy se synovi naplno věnuje, obvykle konstatuje, že nechápe proč se to volá mateřská dovolená ![]()
Ale můj příspěvek nebyl o tom, co kdo má zastat v domácnosti. Mě obecně vadí, když spolu partneři jednají tak ignorantským způsobem jako tady ten exot ![]()
Ja znam zenu co se dvema detma zvlada pect na zakazku, cvicit a jeste ma tyhle vsecky povinnosti splnene. Buh mi nenadelil deti ktere by mi tohle vsechno dovolily.
a opravdu nejake vycitky od chlapa co ani nema deti a pise neco o tom ze dite staci nakrmit a utrit mu zadek, to nepotrebuju. Navic neni to jen v peci o deti. Je to i pece o domacnost a v neposledni rade i pece o manzelku.
@Anonymní píše:
Ja znam zenu co se dvema detma zvlada pect na zakazku, cvicit a jeste ma tyhle vsecky povinnosti splnene. Buh mi nenadelil deti ktere by mi tohle vsechno dovolily.a opravdu nejake vycitky od chlapa co ani nema detia pise neco o tom ze dite staci nakrmit a utrit mu zadek, to nepotrebuju. Navic neni to jen v peci o deti. Je to i pece o domacnost a v neposledni rade i pece o manzelku.
Já jsem vedel, že s tím udělám někomu radost!
@WontTell píše:
Já jsem vedel, že s tím udělám někomu radost!
Cos cekal. Teoretizovat umi kazdej…
@Anonymní píše:Čekal jsem přesně tohle. A snažím se neteoretizovat… akorát když už mi to přijde jako velkej nesmysl (třeba starat se o deti = super náročná práce 24/7), tak se ozvu.
Cos cekal. Teoretizovat umi kazdej…
@WontTell píše: Čekal jsem přesně tohle. A snažím se neteoretizovat… akorát když už mi to přijde jako velkej nesmysl (třeba starat se o deti = super náročná práce 24/7), tak se ozvu.
Vzdyt je to pravda. Pokud mas batole ktere proziva separacni uzkost a nemuzes se hnout od nej na metr
k tomu docela ufnukane starsi dite ktere ma obdobi vzdoru k tomu zarli na mladsiho.
kdo nezazil nepochopi
@WontTell Hele, ono to není o tom, jak univerzálně rozdělit práci
Základní předpoklad je, že si ti dva lidi věřej, že ten druhý dělá, co může a nechce se vézt.
Takže chlap mi věřil, že jsem šílená z dvouletky, co mlčí, jen když spí (a to ještě ne vždy), ač práce v domácnosti není něco ultra vyčerpávajícího. A byl ochotný ji dle možností pohlídat, abych mohla vypadnout.
Naopak já mu věřila, že je hotový z práce, ač tam třeba „jen klofe do PC a kecá s dospělýma lidma“ a nechala ho orazit.
Jak tahle důvěra začne mizet, je to v čudu.
@Knihomyš píše:
@WontTell Hele, ono to není o tom, jak univerzálně rozdělit práciZákladní předpoklad je, že si ti dva lidi věřej, že ten druhý dělá, co může a nechce se vézt.
Takže chlap mi věřil, že jsem šílená z dvouletky, co mlčí, jen když spí (a to ještě ne vždy), ač práce v domácnosti není něco ultra vyčerpávajícího. A byl ochotný ji dle možností pohlídat, abych mohla vypadnout.
Naopak já mu věřila, že je hotový z práce, ač tam třeba „jen klofe do PC a kecá s dospělýma lidma“ a nechala ho orazit.
Jak tahle důvěra začne mizet, je to v čudu.
já bych řekl, že často je problém v tom, že jeden z partnerů je tak proaktivní a myslí to tak přehnaně dobře, že v rámci myšlenky, musím toho udělat co nejvíc pro dítě/rodinu bez ohledu na vlastní psychický a fyzický zdroje, postupně směřuje k vlastnímu sebezničení s pocitem, že nikdo tu sebevražednou touhu utahat se k smrti neocení