Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pohledzdruhestrany píše:
to rozhodně, jen jsem reagoval na to, že děti jsou obou a proto mají pečovat fyzicky oba, a nějak se zapomnělo, že chození do práce zahrnuje taky péči o děti - ekonomickou, na které se ale diskutérka nepodílí,
Kazda zena ma prijem. Nektera mensi a nektera vetsi. Az zenska bude chodit do prace, pak by to melo byt fifty fifty
Jo a mimochodem nikoho na hlidani deti nemam. Babicky jsou hodne daleko takze jsem na deti sama. Vcetne vikendu.
@pohledzdruhestrany píše:
to rozhodně, jen jsem reagoval na to, že děti jsou obou a proto mají pečovat fyzicky oba, a nějak se zapomnělo, že chození do práce zahrnuje taky péči o děti - ekonomickou, na které se ale diskutérka nepodílí,
No jestli si za mateřskou nebo rodičák kupuje kabelky a nové boty, tak pak ne. Ale většina žen, které já znám dává tyto peníze kompletně do rodiny. Vlastně neznám žádnou, která by to nedělala ![]()
@neila píše:
No jestli si za mateřskou nebo rodičák kupuje kabelky a nové boty, tak pak ne. Ale většina žen, které já znám dává tyto peníze kompletně do rodiny. Vlastně neznám žádnou, která by to nedělala
ale jó, jen jsem prostě reagoval na napsanou absurditu, že děti si pořídili oba a tedy automaticky oba musí povinnost fyzicky pečovat, ale že manžel jednostranně zabezpečuje ekonomickou péči o děti, na které se pisatelka nepodílí, stojí nezapočitatelně vedle ![]()
@pohledzdruhestrany ale nestojí to vedle. Ono je to spíš naprosto irelevantní, protože zakladatelka do rodiny svoji mateřskou dává.
Kdybys už chtěl uvažovat tímhle směrem, máš z jejího manžela, který dítě není ani schopen odvézt v teplotách k lékaři, že když ona začne pracovat a tudíž zvýší svůj finanční podíl, tak on začne děti obstarávat, jezdit s nimi na kroužky a o víkendech pod stan? Opravdu si to myslíš? Já tedy dost výrazně pochybuji…
Celá tahle debata je absolutně scestní, protože tady proti sobě nestojí dva lidé, kteří by to chtěli řešit a tohle by mohla být cesta
Tady je jedna ženská v područí svého podivného manžela, který ovládá jejich život v plné míře. S partnerstvím to nemá co dělat. S rodičovstvím bohužel taky jen pramálo…
Ale čím víc zakladatelčiných příspěvků čtu, tím víc začínám mít pocit, že si to způsobila sama.
@neila píše:
@pohledzdruhestrany ale nestojí to vedle. Ono je to spíš naprosto irelevantní, protože zakladatelka do rodiny svoji mateřskou dává.
Kdybys už chtěl uvažovat tímhle směrem, máš z jejího manžela, který dítě není ani schopen odvézt v teplotách k lékaři, že když ona začne pracovat a tudíž zvýší svůj finanční podíl, tak on začne děti obstarávat, jezdit s nimi na kroužky a o víkendech pod stan? Opravdu si to myslíš? Já tedy dost výrazně pochybuji…
Celá tahle debata je absolutně scestní, protože tady proti sobě nestojí dva lidé, kteří by to chtěli řešit a tohle by mohla být cestaTady je jedna ženská v područí svého podivného manžela, který ovládá jejich život v plné míře. S partnerstvím to nemá co dělat. S rodičovstvím bohužel taky jen pramálo…
Ale čím víc zakladatelčiných příspěvků čtu, tím víc začínám mít pocit, že si to způsobila sama.
už mlčím
já reagoval jen na reakci někoho jiného než zakladatelky… a taky myslím, že do určité míry si za to může zakladatelka sama, jakoby nechtěla přijmout odpovědnost za svůj osud, tak se nechává unášet vedením svého manžele, ale to jeho vedení jí taky nevyhovuje, ale přece jen jí to vyhovuje víc, než se nastavit úzkosti za vzetí životních věcí do svých rukou, a manžel, nepřímo nucený řídit život své manželky, slyší jen negativní zpětnou vazbu za své řízení, ke kterému je nucen ale bez jakéhokoliv vděku
@neila @pohledzdruhestrany no hlavne ze mate jasno. Koncim debatu. Ahoj
@Anonymní píše:
Nemam klidne deti ktere by si hraly zatimco ja delam povinnosti, jsou mi za zadkem furt a misto toho aby pomahaly( coz je nezajima) tak mi praci jen stezuji. Zbytecne neco vysvetlovat. Mimochodem ve vyctu nevidim zametani ani luxovani, natoz vytirani, utirani prachu a zehleni. To kafe si nedam protoze na to nemam cas.
Tak je zaměstnej, kup jim malou lopatku a smetáček nebo jim dej vysavač a at se zabaví. Tak to dělám já. Zametu smetí na hromádku ( tomu říkám úklid povrchu) a poslu je, at to smetou na lopatku. Jistěže to není akorát a část spíš rozhážou, ale to snad nikomu nevatí. A denne nevytírám, nevidím důvody proč. Však nejsme čuňátka, doma se přezouváme a pes je venku. A žehlení? Když je potřeba, tak žehlím, ale tohle přece není každodenní opráce. Nebo ano? Navíc co jsem zjistila, ted jsou ty materiály přímo boží - vyperu, dobře pověsím a hned ze šňůry skládám. Podívej, hledej cesty, jak si ten život zjednodušit, ne důvody, proč to nejde.
A když vařím a chtějí vařit taky, no tak dobře. Každý jednu židli, každý jednu bramboru, nůž a můžou krájet. A i ta malá 3letá dává pozor a zvládne to. Na veliké kusy, ale zvládne.
@klarushka píše:
celý problém je v tom napsat že chlap by vlastně pomáhat nemusel protože jde o její povinnost (nechtěla jsem použít výraz práce). On si přece svojí povinnost splnil již v zaměstnání ale už tady nikomu asi nedochází že jsou děti obou a tím pádem k nim mají stejné nejen práva ale i povinnosti
To tady ale nikdo nepsal. Stejně jako všem dochází, že děti jsou obou. Ale chtít po chlapovi, aby zastal přesně polovinu věcí kolem dítete je asi jako chtít po ženské, aby donesla přesně tolik peněz, jako chlap…
@inkakřivák píše:… 3 letá s nožem, to ti tu jen tak neprojde. Tak kdo si uleví?
Tak je zaměstnej, kup jim malou lopatku a smetáček nebo jim dej vysavač a at se zabaví. Tak to dělám já. Zametu smetí na hromádku ( tomu říkám úklid povrchu) a poslu je, at to smetou na lopatku. Jistěže to není akorát a část spíš rozhážou, ale to snad nikomu nevatí. A denne nevytírám, nevidím důvody proč. Však nejsme čuňátka, doma se přezouváme a pes je venku. A žehlení? Když je potřeba, tak žehlím, ale tohle přece není každodenní opráce. Nebo ano? Navíc co jsem zjistila, ted jsou ty materiály přímo boží - vyperu, dobře pověsím a hned ze šňůry skládám. Podívej, hledej cesty, jak si ten život zjednodušit, ne důvody, proč to nejde.
A když vařím a chtějí vařit taky, no tak dobře. Každý jednu židli, každý jednu bramboru,nůž a můžou krájet. A i ta malá 3letá dává pozor a zvládne to. Na veliké kusy, ale zvládne.
@inkakřivák píše:
A když vařím a chtějí vařit taky, no tak dobře. Každý jednu židli, každý jednu bramboru, nůž a můžou krájet. A i ta malá 3letá dává pozor a zvládne to. Na veliké kusy, ale zvládne.
V zivote bych ctyrletemu nuz do ruky nedala. Ten se prizabije skrabkou na brambory proboha.
@WontTell píše:
To tady ale nikdo nepsal. Stejně jako všem dochází, že děti jsou obou. Ale chtít po chlapovi, aby zastal přesně polovinu věcí kolem dítete je asi jako chtít po ženské, aby donesla přesně tolik peněz, jako chlap…
Jsou zeny ktere vydelavaji vic nez chlap i kdyz to jesitni chlapi nesou dost spatne
@neila Bohužel už jsem to psala dřív, že mám ze zakladatelky dojem, že si sem přišla spíš pro politování než radu, jak z toho ven. Protože at tu padlo cokoliv - debata, pohovory, psycholog, cokoliv, na všechno napíše - to nejde. A pokud je o tom takhle přesvědčená, je zbytečné cokoliv radit. Protože svým způsobem jí tento stav musí vyhovovat. Je to smutné, ale je to tak. Neviděla jsem, že by ji partner týral fyzicky či psychicky, že by jí vyhrožoval tím, že pokud nebude skákat podle něj, tak jí sebere děti nebo něco podobného. Přijde mi, že si sice stěžuje, situace se jí nelíbí, ale nevadí jí natolik, aby byla ochotná jít do dlouhodobější bitvy o vylepšení situace. Sama uvádí, že když o tom mluví, manžel se pak týden dva snaží a pak sjede zpět. Čili až tak zadubený nebude. Jediné, co tahle situace vyžaduje, je pevný postoj zakladatelky a neustálý mírný tlak na to, aby se manžel doma víc zapojil. Čímž nemyslím z času na čas seštěkat a házet nádobím. Ale mluvit, mluvit, mluvit a hledat kompromis.
@Anonymní píše:
V zivote bych ctyrletemu nuz do ruky nedala. Ten se prizabije skrabkou na brambory proboha.
Chyba, kde se to má naučit? tak mu věnuj čas a nauč ho to.
Nemam klidne deti ktere by si hraly zatimco ja delam povinnosti, jsou mi za zadkem furt a misto toho aby pomahaly( coz je nezajima) tak mi praci jen stezuji. Zbytecne neco vysvetlovat. Mimochodem ve vyctu nevidim zametani ani luxovani, natoz vytirani, utirani prachu a zehleni. To kafe si nedam protoze na to nemam cas.