Recept na domácí pečivo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
19.2.16 19:00

@Salorka Určitě kynout i těsto a pak ještě chvíli na plechu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
19.2.16 20:18

Holky, díky… zítra se do nich s malým pustíme :-) U nás pořád prší, tak aspoň máme plán :-)

Jsou fakt dobrý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
19.2.16 22:33

Pěču podle Ládi Hrušky. Chléb, sušenky, domácí lučinu atd.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6594
20.2.16 17:48

Tak holky, Houstičky jsou hotové a jsou naprosto super, pekla jsem domácí pečivo uplně poprvé a jsem nadšená :-D

Jen mi ještě poraďte, jak skladovat? Jako běžné kupované pečivo? Můžu strčit do mrazáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.3.17 19:56

Domácí housky - jak udělat kvásek

Ahoj, poradíte mi prosím. Dostala jsem recept na domácí housky (viz níže). Jen nechápu co je myšleno tím 2.5 odměrky vody? Kolik ml? Ještě nikdy jsem nedělala kvásek z droždí. Poradíte mi jak na to? Myslím jak postupovat. Moc děkuju!
30g droždí
1 čaj lžička cukru
2,5 odměrky vody
400 g hladké mouky
1 polívková lžíce soli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 20:05

Ahoj :mavam:
Tyto bochánky nevyžadují žádné kynutí a dokonce ani mouku, což potěší zvlášť ty, kteří se chtějí nebo musí stravovat bezlepkově. Recept vyžaduje pouze 4 základní ingredience a pokud chcete bochánky ozvláštnit, přidejte své oblíbené bylinky či koření.

Ingredience :
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
3 lžíce krémového sýra (Lučiny, Philadelphie) ¼ lžičky kypřícího prášku
1 lžíce krupicového cukru nebo medu
sůl, sušený česnek, rozmarýn …(jakékoli vaše oblíbené bylinky)

Postup :

Předehřejte troubu na 175 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
Vyšlehejte bílky s kypřící práškem do sněhu.
V jiné misce smíchejte žloutky, krémový sýr a cukr. Poté opatrně vmíchejte bílky tak, aby vzniklo hladké a nadýchané těsto.
Na plechu tvořte z těsta malé bochánky a pečte dozlatova, přibližně 30 minut.

Přeji dobrou chuť, já toto zbožňuji :srdce: :oops: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.3.17 20:15
@Mata132 píše:
Ahoj, poradíte mi prosím. Dostala jsem recept na domácí housky (viz níže). Jen nechápu co je myšleno tím 2.5 odměrky vody? Kolik ml? Ještě nikdy jsem nedělala kvásek z droždí. Poradíte mi jak na to? Myslím jak postupovat. Moc děkuju!
30g droždí
1 čaj lžička cukru
2,5 odměrky vody
400 g hladké mouky
1 polívková lžíce soli

No to ses asi měla zeptat dárce receptu, ne? ale mohlo by to být 2,5 deci vody, to by odpovídalo, já peču rohlíky na 30 deka mouky dvě deci vody. Droždí rozmíchej s pár lžícemi vlažného mléka, půl lžičky cukru a lžičkou mouky, udělej kašičku a počkej, až to trochu nabyde, to poznáš že to roste v hrnku. Potom to nalej do mísy s moukou, vypláchni hrnek předepsaným množstvím vody a zamíchej těsto. jen bych tolik soli nedávala, je to sice dobré, ale nezdravé, podle mě na 40 deka mouky stačí kávová lžička a ne polívková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.3.17 21:24

@amylon Moc ti děkuju. Recept jsem objevila doma v sešitu na recepty a už si bohužel nevzpomínám, kdo mi ho daroval. No stává se. A to těsto celé, než začnu dělat housky, nemusí nějakou dobu kynout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.3.17 22:34

No jasně, musíš to nechat vykynout, těsto by po vykynutí mělo být asi dvojnásobné. Já nechávám kynout spíš v chladnu, tak mi to trvá dlouho.Ale v teplejším prostředí to trvá asi hoďku. A upletené housky taky nech ještě 15 minut kynout. Peču je v hodně horké troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.3.17 22:57

@amylon díky za rady. jsem pekař začátečník :-) jak dlouho cca… a na kolik asi pečeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.3.17 23:21

Tak na 190 a musí se to hlídat, je to za chvíli.15 minut? nebo i míň? Fakt nevím. Jen do zlatova :) Housky jsou malé, u nich není strach, že by se nepropekly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.2.19 06:12

dam pivo,dam mouku,dam jogurt........melete tu pekny hovadiny, dam jen obycejnou vodu,mouku hladkou a chlebovou, sul,drozdi,kmin, nemam zadnou priblblou pekarnu, pekne v ruce zadelam testo a soupnu do trouby........tak si tu nevymejslejte hovadiny, jako kdyz varila kocicka s pejskem........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
6.2.19 06:47

@richii999 8o :roll:
Proc jsi tak negativni?
Je škoda, ze znas jen zakladni recept.
Receptu na domaci pecivo je spousta a z různých ingredienci a nazyvat to varenim pejska a kocicky..?? :roll:
Nejdriv vyzkousej a pak neco pis ;) :mavam:

Ruzne recepty na domaci pečivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí