Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marin píše:
ostrov Zakynthos, pláž Laganas. Výhoda s ročním dítětem je i to, že je to 15 minut od letiště.
Ještě na Rhodosu Kolymbia, tam také jezdili lidé s hodně malými dětmi, ale tam jsme nebyli.
Diky ![]()
@marin píše:
ostrov Zakynthos, pláž Laganas. Výhoda s ročním dítětem je i to, že je to 15 minut od letiště.
Ještě na Rhodosu Kolymbia, tam také jezdili lidé s hodně malými dětmi, ale tam jsme nebyli.
Na Zakynthosu je všechhno 15 minut od letiště. ![]()
Ten Laganas mi přijde pro rodinu s dětmi vhodný úplně nejmíň, je to nejrušnější letovisko tam, jeden bar vedle druhýho, středisko anglické mládeže, která se na ostrov sjíždí. Klidnější je vedlejší Klamaki, pláž je stejná, a je tam klid.
A je fakt, že Řecko je poslední dobou předražené a ta kvalita neodpovídá ceně, většinou nebývají v ceně lehátka a slunečníky, ani při all. inc.,teď tam zavedli nějakou pobytovou taxu.
Za mě taky vede Turecko, hlavně Egejská riviera, tam je krásně.
@renap píše:
Na Zakynthosu je všechhno 15 minut od letiště.
Ten Laganas mi přijde pro rodinu s dětmi vhodný úplně nejmíň, je to nejrušnější letovisko tam, jeden bar vedle druhýho, středisko anglické mládeže, která se na ostrov sjíždí. Klidnější je vedlejší Klamaki, pláž je stejná, a je tam klid.
A je fakt, že Řecko je poslední dobou předražené a ta kvalita neodpovídá ceně, většinou nebývají v ceně lehátka a slunečníky, ani při all. inc.,teď tam zavedli nějakou pobytovou taxu.
Za mě taky vede Turecko, hlavně Egejská riviera, tam je krásně.
Psala jsem pláž Laganas, tam patří i Kalamaki. My byli úplně na konci Laganasu směrem na Kalamaki a byl tam klid. hotel Louis Zante beach.
@marin Aha,tak to jo, já nevěděla, že se ta celá pláž jmenuje laganas. My byli v Kalamaki, tam se nám líbilo a v Tsilivi, tam se nám líbilo už míň, ale Zakynthos je pěkný, měli jsme na pár dní půjčený auto a projeli ho celý. Ten hotel jak jste byli je asi nejlepší na ostrově, ale ta cena tedy ![]()
@renap píše:
@marin Aha,tak to jo, já nevěděla, že se ta celá pláž jmenuje laganas. My byli v Kalamaki, tam se nám líbilo a v Tsilivi, tam se nám líbilo už míň, ale Zakynthos je pěkný, měli jsme na pár dní půjčený auto a projeli ho celý. Ten hotel jak jste byli je asi nejlepší na ostrově, ale ta cena tedy
Ta cena je nyní hodně vysoká. My tam byly tenkrát v červnu, ale i tak to bylo tenkrát hodně levnější než teď. Ty ceny během pár let hodně vyrostly. Moře je tam krásné. Manžel známé tráví prý dovolené všude většinou jen u bazénů, ale tady prý chodil do moře a bazén vynechal. Předtím nedali dopustit na Krétu, jezdili tam, jak na chatu, ale když byli tady, tak to přehodnotili. ![]()
@marin píše:
S tím jsem se nesetkala.A to jsem toho také projela dost. Je pravda, že jejich vnímání času a mentalita je jiná, takže to může působit jako ignorace. Naopak mají rádi děti, takže pro rodinnou dovolenou ideální.
Já musím ohledně těch lidí trochu souhlasit s @Pidlák Povidlový. Hodně lidí je milých, ale na některých je poznat, že je to tak trochu neupřímné - ty jsi turista, ty tu necháš prachy, tak nasadíme americký úsměv. Jiní jsou naopak opravdu hodně příjemní a srdeční, ale není žádná výjimka, že člověk narazí na nepříjemné a arogantní lidi i mezi Řeky - někteří jsou prostě na sebe a na Řecko nafoukaní. Minulý rok na Rhodosu - štvali mě naháněči do restaurací, byli neodbytní a když jsme mile a s úsměvem (!) odmítli návštěvu jejich restaurace, tak nasadili vražedné pohledy. Sama delegátka, která tam přímo celý rok žije, říkala, že se chovají na pěst a jsou nafrnění.
Jinak Řecko miluju - hlavně přírodu, památky a čisté moře. Lze tam najít hodně osamocená místa bez lidí, což je dnes docela výjimka. Jinak řeckou kuchyni bych tak moc neopěvovala - některá jídla mám ráda, ale cekově mi jejich strava připadá dost těžká a mastná, hlavně ve vedrech.
@zudina píše:
Diky
Dovolím si doporučit tu Kolymbii, je celkově klidnější, Laganas je pro ty, co milují ruch, hodně lidí, noční život. Ale je fakt, že Kolymbie je dál od letiště.
Byli jste někdo na ostrůvku Samos?? Uvažuju tam zabookovat dovolenou… díky za postřehy…
Já miluju Řecko, my vlastně ani nikam jinam nejezdíme (letos bohužel musíme změnit destinaci za něco v dojezdové vzdálenosti autem
).Na Řecko nedám dopustit, už při výstupu z letadla mi to tam voní
.Mají užasnou kulturu, jídlo, Řeci jsou milí (asi trcchu štěstí, dle názorů výše), moře krásné, počasí vždy úžasné,…@zudina Z toho kde jsme byli, pro roční dítě je vhodný třeba ten Zakynthos, Laganas, Tsilivi,…Korfu - sever Roda, jih např Lefkimmi.Na Thassosu jsou též krásné písčité pláže, ale je tam zdlouhavá doprava (trajekt), tak to asi nic. Kos- Mastichari, Marmari, nebo Kardamena, ale tam není ten jemný písek a vstup do moře je spíš strmější…Kréta- v podstatě kdekoliv.My byli přímo Chersonissos a super. Rhodos je krásný cely, ale pláží čistě písčitých poskromnu.
@zudina my byli s 1,5 letou v Parze a napřesrok opět. Sice město, ale dostupné vše. Koupání, restaurace, lékař. Až letos, kdy jí budou 3,5 si troufnem na ostrov.
Na Rhodosu jsme taky byli, ale ne v Kolymbii, ale letovisko Stegna. Taky by to tam bylo popř. na kočár.
Příspěvek upraven 20.04.18 v 20:48
@Adrasteia píše:
Já musím ohledně těch lidí trochu souhlasit s @Pidlák Povidlový. Hodně lidí je milých, ale na některých je poznat, že je to tak trochu neupřímné - ty jsi turista, ty tu necháš prachy, tak nasadíme americký úsměv. Jiní jsou naopak opravdu hodně příjemní a srdeční, ale není žádná výjimka, že člověk narazí na nepříjemné a arogantní lidi i mezi Řeky - někteří jsou prostě na sebe a na Řecko nafoukaní. Minulý rok na Rhodosu - štvali mě naháněči do restaurací, byli neodbytní a když jsme mile a s úsměvem (!) odmítli návštěvu jejich restaurace, tak nasadili vražedné pohledy. Sama delegátka, která tam přímo celý rok žije, říkala, že se chovají na pěst a jsou nafrnění.
Jinak Řecko miluju - hlavně přírodu, památky a čisté moře. Lze tam najít hodně osamocená místa bez lidí, což je dnes docela výjimka. Jinak řeckou kuchyni bych tak moc neopěvovala - některá jídla mám ráda, ale cekově mi jejich strava připadá dost těžká a mastná, hlavně ve vedrech.
Tak všude se najdou lidé dobří i špatní.
Ale třeba ty naháněči, na to je Řecko úplně v pohodě. Po zkušenostech např. z Maroka, kde chtějí po člověku peníze na každém rohu.
A s jídlem jsem byla zatím spokojená. ![]()
@luca241 taky nedám na Řecko dopustit. My dali už 3× Pargu, ale ne za sebou, vždy když jsme měli mimino. Pak Rhodos, Lefkadu a letos nás čeká vysněný Karpathos. Jsem na něj zvědavá, zda předčí mou milovanou Lefku
. Na ostrovech všude půjčujem auto, jinak je to o ničem
@luca241 píše:
Já miluju Řecko, my vlastně ani nikam jinam nejezdíme (letos bohužel musíme změnit destinaci za něco v dojezdové vzdálenosti autem).Na Řecko nedám dopustit, už při výstupu z letadla mi to tam voní
.Mají užasnou kulturu, jídlo, Řeci jsou milí (asi trcchu štěstí, dle názorů výše), moře krásné, počasí vždy úžasné,…@zudina Z toho kde jsme byli, pro roční dítě je vhodný třeba ten Zakynthos, Laganas, Tsilivi,…Korfu - sever Roda, jih např Lefkimmi.Na Thassosu jsou též krásné písčité pláže, ale je tam zdlouhavá doprava (trajekt), tak to asi nic. Kos- Mastichari, Marmari, nebo Kardamena, ale tam není ten jemný písek a vstup do moře je spíš strmější…Kréta- v podstatě kdekoliv.My byli přímo Chersonissos a super. Rhodos je krásný cely, ale pláží čistě písčitých poskromnu.
Třeba já byla na Krétě na dvou místech (Rethymno a pak u Heraklionu) a pro hodně malé děti moře nic moc. Dost často velké vlny, skalnaté podloží a hloubka dost rychle, to se nedá např. s tím Zakythosem srovnávat.
@Anais píše:
Byli jste někdo na ostrůvku Samos?? Uvažuju tam zabookovat dovolenou… díky za postřehy…
koukni na výše uvedené stránky, tam je toho plno o řecku
@smutná máma díky net a různé stránky mám prohlídnuté, spíš by mě zajímal názor - zkušenost někoho, kdo tam byl. ![]()