Řecko, řecky, o Řecích :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3823
20.4.18 18:57
@marin píše:
ostrov Zakynthos, pláž Laganas. Výhoda s ročním dítětem je i to, že je to 15 minut od letiště.
Ještě na Rhodosu Kolymbia, tam také jezdili lidé s hodně malými dětmi, ale tam jsme nebyli.

Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
20.4.18 19:14
@marin píše:
ostrov Zakynthos, pláž Laganas. Výhoda s ročním dítětem je i to, že je to 15 minut od letiště.
Ještě na Rhodosu Kolymbia, tam také jezdili lidé s hodně malými dětmi, ale tam jsme nebyli.

Na Zakynthosu je všechhno 15 minut od letiště. :mrgreen:
Ten Laganas mi přijde pro rodinu s dětmi vhodný úplně nejmíň, je to nejrušnější letovisko tam, jeden bar vedle druhýho, středisko anglické mládeže, která se na ostrov sjíždí. Klidnější je vedlejší Klamaki, pláž je stejná, a je tam klid.
A je fakt, že Řecko je poslední dobou předražené a ta kvalita neodpovídá ceně, většinou nebývají v ceně lehátka a slunečníky, ani při all. inc.,teď tam zavedli nějakou pobytovou taxu.
Za mě taky vede Turecko, hlavně Egejská riviera, tam je krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29655
20.4.18 19:47
@renap píše:
Na Zakynthosu je všechhno 15 minut od letiště. :mrgreen:
Ten Laganas mi přijde pro rodinu s dětmi vhodný úplně nejmíň, je to nejrušnější letovisko tam, jeden bar vedle druhýho, středisko anglické mládeže, která se na ostrov sjíždí. Klidnější je vedlejší Klamaki, pláž je stejná, a je tam klid.
A je fakt, že Řecko je poslední dobou předražené a ta kvalita neodpovídá ceně, většinou nebývají v ceně lehátka a slunečníky, ani při all. inc.,teď tam zavedli nějakou pobytovou taxu.
Za mě taky vede Turecko, hlavně Egejská riviera, tam je krásně.

Psala jsem pláž Laganas, tam patří i Kalamaki. My byli úplně na konci Laganasu směrem na Kalamaki a byl tam klid. hotel Louis Zante beach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
20.4.18 19:51

@marin Aha,tak to jo, já nevěděla, že se ta celá pláž jmenuje laganas. My byli v Kalamaki, tam se nám líbilo a v Tsilivi, tam se nám líbilo už míň, ale Zakynthos je pěkný, měli jsme na pár dní půjčený auto a projeli ho celý. Ten hotel jak jste byli je asi nejlepší na ostrově, ale ta cena tedy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29655
20.4.18 20:09
@renap píše:
@marin Aha,tak to jo, já nevěděla, že se ta celá pláž jmenuje laganas. My byli v Kalamaki, tam se nám líbilo a v Tsilivi, tam se nám líbilo už míň, ale Zakynthos je pěkný, měli jsme na pár dní půjčený auto a projeli ho celý. Ten hotel jak jste byli je asi nejlepší na ostrově, ale ta cena tedy 8o

Ta cena je nyní hodně vysoká. My tam byly tenkrát v červnu, ale i tak to bylo tenkrát hodně levnější než teď. Ty ceny během pár let hodně vyrostly. Moře je tam krásné. Manžel známé tráví prý dovolené všude většinou jen u bazénů, ale tady prý chodil do moře a bazén vynechal. Předtím nedali dopustit na Krétu, jezdili tam, jak na chatu, ale když byli tady, tak to přehodnotili. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.4.18 20:24
@marin píše:
S tím jsem se nesetkala. :nevim: A to jsem toho také projela dost. Je pravda, že jejich vnímání času a mentalita je jiná, takže to může působit jako ignorace. Naopak mají rádi děti, takže pro rodinnou dovolenou ideální.

Já musím ohledně těch lidí trochu souhlasit s @Pidlák Povidlový. Hodně lidí je milých, ale na některých je poznat, že je to tak trochu neupřímné - ty jsi turista, ty tu necháš prachy, tak nasadíme americký úsměv. Jiní jsou naopak opravdu hodně příjemní a srdeční, ale není žádná výjimka, že člověk narazí na nepříjemné a arogantní lidi i mezi Řeky - někteří jsou prostě na sebe a na Řecko nafoukaní. Minulý rok na Rhodosu - štvali mě naháněči do restaurací, byli neodbytní a když jsme mile a s úsměvem (!) odmítli návštěvu jejich restaurace, tak nasadili vražedné pohledy. Sama delegátka, která tam přímo celý rok žije, říkala, že se chovají na pěst a jsou nafrnění.
Jinak Řecko miluju - hlavně přírodu, památky a čisté moře. Lze tam najít hodně osamocená místa bez lidí, což je dnes docela výjimka. Jinak řeckou kuchyni bych tak moc neopěvovala - některá jídla mám ráda, ale cekově mi jejich strava připadá dost těžká a mastná, hlavně ve vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
20.4.18 20:25
@zudina píše:
Diky :)

Dovolím si doporučit tu Kolymbii, je celkově klidnější, Laganas je pro ty, co milují ruch, hodně lidí, noční život. Ale je fakt, že Kolymbie je dál od letiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
20.4.18 20:30

Byli jste někdo na ostrůvku Samos?? Uvažuju tam zabookovat dovolenou… díky za postřehy…

• Citovat
  • Upravit
2128
20.4.18 20:38

Já miluju Řecko, my vlastně ani nikam jinam nejezdíme (letos bohužel musíme změnit destinaci za něco v dojezdové vzdálenosti autem :,( ).Na Řecko nedám dopustit, už při výstupu z letadla mi to tam voní :).Mají užasnou kulturu, jídlo, Řeci jsou milí (asi trcchu štěstí, dle názorů výše), moře krásné, počasí vždy úžasné,…@zudina Z toho kde jsme byli, pro roční dítě je vhodný třeba ten Zakynthos, Laganas, Tsilivi,…Korfu - sever Roda, jih např Lefkimmi.Na Thassosu jsou též krásné písčité pláže, ale je tam zdlouhavá doprava (trajekt), tak to asi nic. Kos- Mastichari, Marmari, nebo Kardamena, ale tam není ten jemný písek a vstup do moře je spíš strmější…Kréta- v podstatě kdekoliv.My byli přímo Chersonissos a super. Rhodos je krásný cely, ale pláží čistě písčitých poskromnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
20.4.18 20:38

@zudina my byli s 1,5 letou v Parze a napřesrok opět. Sice město, ale dostupné vše. Koupání, restaurace, lékař. Až letos, kdy jí budou 3,5 si troufnem na ostrov.
Na Rhodosu jsme taky byli, ale ne v Kolymbii, ale letovisko Stegna. Taky by to tam bylo popř. na kočár.

Příspěvek upraven 20.04.18 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29655
20.4.18 20:39
@Adrasteia píše:
Já musím ohledně těch lidí trochu souhlasit s @Pidlák Povidlový. Hodně lidí je milých, ale na některých je poznat, že je to tak trochu neupřímné - ty jsi turista, ty tu necháš prachy, tak nasadíme americký úsměv. Jiní jsou naopak opravdu hodně příjemní a srdeční, ale není žádná výjimka, že člověk narazí na nepříjemné a arogantní lidi i mezi Řeky - někteří jsou prostě na sebe a na Řecko nafoukaní. Minulý rok na Rhodosu - štvali mě naháněči do restaurací, byli neodbytní a když jsme mile a s úsměvem (!) odmítli návštěvu jejich restaurace, tak nasadili vražedné pohledy. Sama delegátka, která tam přímo celý rok žije, říkala, že se chovají na pěst a jsou nafrnění.
Jinak Řecko miluju - hlavně přírodu, památky a čisté moře. Lze tam najít hodně osamocená místa bez lidí, což je dnes docela výjimka. Jinak řeckou kuchyni bych tak moc neopěvovala - některá jídla mám ráda, ale cekově mi jejich strava připadá dost těžká a mastná, hlavně ve vedrech.

Tak všude se najdou lidé dobří i špatní. ;) Ale třeba ty naháněči, na to je Řecko úplně v pohodě. Po zkušenostech např. z Maroka, kde chtějí po člověku peníze na každém rohu. :nevim: A s jídlem jsem byla zatím spokojená. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
20.4.18 20:43

@luca241 taky nedám na Řecko dopustit. My dali už 3× Pargu, ale ne za sebou, vždy když jsme měli mimino. Pak Rhodos, Lefkadu a letos nás čeká vysněný Karpathos. Jsem na něj zvědavá, zda předčí mou milovanou Lefku :think:. Na ostrovech všude půjčujem auto, jinak je to o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29655
20.4.18 20:43
@luca241 píše:
Já miluju Řecko, my vlastně ani nikam jinam nejezdíme (letos bohužel musíme změnit destinaci za něco v dojezdové vzdálenosti autem :,( ).Na Řecko nedám dopustit, už při výstupu z letadla mi to tam voní :).Mají užasnou kulturu, jídlo, Řeci jsou milí (asi trcchu štěstí, dle názorů výše), moře krásné, počasí vždy úžasné,…@zudina Z toho kde jsme byli, pro roční dítě je vhodný třeba ten Zakynthos, Laganas, Tsilivi,…Korfu - sever Roda, jih např Lefkimmi.Na Thassosu jsou též krásné písčité pláže, ale je tam zdlouhavá doprava (trajekt), tak to asi nic. Kos- Mastichari, Marmari, nebo Kardamena, ale tam není ten jemný písek a vstup do moře je spíš strmější…Kréta- v podstatě kdekoliv.My byli přímo Chersonissos a super. Rhodos je krásný cely, ale pláží čistě písčitých poskromnu.

Třeba já byla na Krétě na dvou místech (Rethymno a pak u Heraklionu) a pro hodně malé děti moře nic moc. Dost často velké vlny, skalnaté podloží a hloubka dost rychle, to se nedá např. s tím Zakythosem srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
20.4.18 20:46
http://www.recko.name/mista.php
@Anais píše:
Byli jste někdo na ostrůvku Samos?? Uvažuju tam zabookovat dovolenou… díky za postřehy…

koukni na výše uvedené stránky, tam je toho plno o řecku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
20.4.18 20:53

@smutná máma díky net a různé stránky mám prohlídnuté, spíš by mě zajímal názor - zkušenost někoho, kdo tam byl. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová