Red Castle Shop and Jogg

304
27.11.09 12:37

Red Castle Shop and Jogg

Ahojky, máte některá zkušenost s tímto kočárkem? Hledala jsem různé recenze a nic moc negativního jsem nenašla. Kočárek chci i do terénu (ale asi žádný těžký kros - spíš lesní cesty apod). Chtěla bych ho i s hlubokou korbičkou. Dá se s ním i na brusle?
Děkuju za všechny komentáře :-)
Hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Red Castle Shop’n’ Jogg?

Přidejte zkušenost s Red Castle Shop’n...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
27.11.09 18:01

Ahoj,

mela jsem ho pro prvni dceru (to uz je 5 let) a ted si stejny koupila sestrenka. Myslim, ze na nej negativni ohlasy asi moc nenajdes. Hluboka korba byla super dlouha. Teren, kdyz zaaretujes predni kolecko zvlada take jakykoliv. Brusleni diky brzde na madle take bez problemu. Nekterym maminkam nevyhovuje, ze je jakoby hodne otevreny, ale me to nijak netrapilo a deti take ne…Jen snad pozor, pokud uvazujes o original autosedacce nacvaknutelne na konstrukci kocaru, tak napr. ve Fordu Focus byla neupnutelna, protoze diky polohovani potrebovala delsi pasy. A jedina chybka (nevim jestli to plati u letosniho modelu) originalni plastenka proti desti byla na hluboke korbicce dost na tesno. Kamaradka koupila nejakou univerzalni a ta ji sedla dobre, jen ja jsem bojovala…

Uz me z hlavy nic nenapada. Kdybys potrebovala zjistit neco konkretniho neni problem i na tu novou verzi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
27.11.09 21:54

Máme trochu jiný, Red Castle Sport. Má větší kola a myslím, že už se ani nevyrábí (nebo aspoň nedováží do Čech). Asi nemá cenu popisovat výhody a nevýhody, když je to jiný typ, jen mě napadá - jde ten Shop and Jogg sporťák dát do lehu? Ten náš jde totiž jen do dvou poloh - úplný sed a polosed. Což je dost na nic, když v tom prcek usne. Jednou za čas se asi nic neděje, ale mně by se hodilo, aby v tom mohl spát denně. Teď máme ještě korbičku, ale až půjde do sporťáku, už máme další kočárek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
30.11.09 12:41

Ahojky,

no tož já myslím, že právě o tohodle sporťáku jde sklopit sedadlo až úplně do lehu, zítra jedem do OV, tak mám v plánu ho v jednom obchodě obhlédnout :-)
Hokly, oběma děkuju za reakci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.11.09 22:54

jj, ten sport jde jen do dvou poloh, je to spíš kočár na jogging, jako druhý k něčemu jinému… shop and jogg do úplného lehu nejde, ale do slušného ano, polohy má 3-4 přesně nevím. otevřený je proti ostatním kočárům hodně… má dobrou integrovanou slunční clonu, nevím, jestli ej pláštěnka stejně vychytaná jako u RC whizze… ručka je na přední kolo, ale i tak to na brusle jde… korbička je myslím trochu větší, než xlander a quinny…

sedačku bych raději koupila nějakou ověřenou nezávislými testy, bezpečnou, a k tomu golfky jako podvozek, nemám moc důvěru k jiným, než ADAC úspěšně testovaným sedačkám, hlavně, když vidím ty blázny na silnicích… :nevim:

a jeden tip: moje kamarádka si teď koupila phil&teds, má sice jen první dítě, ale plánují děti brzy po sobě a kočár byl v akci… jezdí se jí s ním skvěle, má tam vložnou tašku a musím napsat, že se mi to moc líbilo (aby ne, kočár jsem jí poradila já :wink:), ne, ale - má tam vlžnou tašku ABC design, před dítem je hodně zvedlá, se zadu kočárku je slída, takže na mimčo je víc vidět, než v hlubočáku… až bude ošklivo, hodí pláštěnku. mají SP, nemá ruční brzdu, ale kamarád z cykloservisu jim slíbil jednu vyrobit, kotoučovou.. jsou fakt hodně spokojenía za 11tis mají kočár odnarození až na konec (i s druhým dítkem..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naphd
30.9.10 22:59

kvalita ?

Shop´n Jogg Disc II je sice francouzska firma ale kocary jsou vyrabeny v Cine. Konstrukcne je navrzen snad dobre ale vyroba je prachbidna, po dvou vyletech povolene matky, ztracena zapadka na slozeni kocaru, upadla brzda (dve matky venku)… , po dvou mesicich vibrujici predni kolo, takze i kdyz heskej je to cinan.

U autosedacky pozor na dostatecnou delku pasu v aute, ze tri aut (stredni tridy) ji upnu korekne tribodove do jedineho, jinak jezdi uprostred zajistena jen zespodu. Taky podivne…

Korbicku pokud mozno starsi typ, latkovou, je vetsi, lip vetra, zadnej plast… ale kvuli stabilite je nizko nad zemi (neprakticke ve meste) a tlumeni je nastavene ne velke a jeste vetsi dite a ne na kojence takze lehke male dite do terenu ani nahodou (coz je ale problem skoro vsech kombinaci)

• 1) Za ty penize jsou lepsi, podruhe uz bych ho nekoupil. V rodine asi nejvetsi spokojenost s Peg-Perrego.
  • Citovat
  • Upravit
10482
1.10.10 10:36

skoro všechno se dneska vyrábí v číně :wink: některé firmy rovnou celé výrobky, některé si nechávají zasílat jednotlivé díly, montují to někde v evropě a říkají tomu "vyrobeno v EU " 8-)

nechci polemizovat s tvojí zkušeností s RC, sama jsem ho neměla, nemá vlastnosti, které by splňovaly moje požadavky, nicméně, existuje celá řada velmi spokojených uživatelek (viz dlouhá diskuze u sousedů na baby-cafe) - to pro případné zájemce.

přední kola vibrují i u Jané, povolení matek - asi myslíš nýtů - je celkem běžná věc stávající se u téměř všech značek.

autosedačka vajíčko nesmí jezdit upoutaná pouze dvoubodovým pásem, a to za žádných okolností, pokud vám nepasuje do auta, je potřeba koupit jinou. o pokutě se nezmiňuju, spíš jde o bezpečnost převáženého dítěte, která pak není zajištěna. obecně by se měla každá autosedačka na pásy nejprve vyzkoušet do auta, zda jde správně připoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naphd
7.10.10 14:59

kvalita?

kdyz prodejce tvrdi jak je kocar vhodny na brusle a behani tak nema narok vybrovat uz pri rychlejsi chuzi.

Brzda zadnich kol odpadla kompletne z uchyceni, na kazde strane jedna matka v plastovem pouzdre ktere nas velice rychle opustily, dalsi samojistne matice se take povolily jedna nekde odpadla i z pojistou na slozeni kocaru…

Dam vedet jak pochodim s reklamaci, bohuzel jsme koupili trikolku+golfky+sedacku+korbu kdyz to vsechno jde tak „pekne“ dohromady, takze vraceni penez za trikolku toho moc nevyresi.

• Citovat
  • Upravit
naphd
7.10.10 15:00

kvalita?

kdyz prodejce tvrdi jak je kocar vhodny na brusle a behani tak nema narok vybrovat uz pri rychlejsi chuzi.

Brzda zadnich kol odpadla kompletne z uchyceni, na kazde strane jedna matka v plastovem pouzdre ktere nas velice rychle opustily, dalsi samojistne matice se take povolily jedna nekde odpadla i z pojistou na slozeni kocaru…

Dam vedet jak pochodim s reklamaci, bohuzel jsme koupili trikolku+golfky+sedacku+korbu kdyz to vsechno jde tak „pekne“ dohromady, takze vraceni penez za trikolku toho moc nevyresi.

• Citovat
  • Upravit
Kamilica
23.11.10 22:03

Red Castle

Ahoj. Vlastním kočárek Red Castle a jsem nadšená. Bydlíme na vsi a často jezdíme i do města a zatím jsem nenašla nic,co bychom nepřekonali. V lese díky velkým nafukovacím kolům krásně jede a je velice prostorný. Již v základní sestavě má mnoho doplňků, které se pak nemusí složitě dokupovat. Košík je prostorný, unese 20kg. Ještě se mi nestalo, že by něco upadlo - viz předchozí diskuze. Ke kočárku se dá koupit originální sedačka Recaro, vřele doporučuji. S náročností na délku pásů souhlasím. A také je těžší než jsem očekávala - jinak nemůžu nic vytknout. Jsem maximálně spokojená.

• Citovat
  • Upravit
24
14.12.10 09:44

Ahoj, pořídila jsem si Red Castla před 2týdny a jsem z něho nadšená! Na trojkolku je perfektně stabilní, snadno ovladatelný, korbička je úžasně prostorná, že i můj 7mi měsíční syn v zimní výbavě by se tam vešel třikrát a navátým nebo nahrnutým sněhem jede jako po másle. Jen košík se mi zdá hůř dostupný, ale za to se do něho vejde zase spousta věcí. Záleží, co kdo od kočárku čeká, ale u mě splnil očekávání na 100% :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamilica
14.12.10 13:16

Do košíku se nejlépe leze s rozepnutým zipem :-D Taky jsem to tam nejdřív rvala a pak zjistila,že se tam pohodlně dát dostat :-) Přeji mnoho radosti, já si tento kočárek fakt užívám!

• Citovat
  • Upravit
24
14.12.10 13:50

To mě nenapadlo, rozepnout zip…tom případě není nic, co bych mu vytkla :-)
ps. díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naphd
29.12.10 13:59

reklamace

jen doplneni k predchozi diskuzi, kocarek byl v zaruce opraven, vymenili komplet predni kolo, vidlici, odpadle dily a nahradili vsechny obycejne maticky samojisticimi (reklamovano ve FR). Zda se to OK, uvidime jak dlouho vydrzi. Ted zas prozmenu vypadaly sroubky z mechanicmu nastavovovani vysky madel na ctyrkolce City Link takze druhe kolo… vivat cina.

• Citovat
  • Upravit
711
10.7.11 12:29

Kompatibilita Red castle shop and jogg se sedačkou

Ahoj, potřebuji poradit od majitelek jak kočárku tak kompatibilní sedačky. Budu mít kočárek RED CASTLE Shop ´n Jogg II (např. http://www.babymax.cz/…zi-6456.html). Všude píšou, že je tento kočárek kompatibilní s touto sedačkou Autosedačka RECARO 0+ (např. http://www.babymax.cz/…zi-6952.html). A já mám problém s tím, že firma Recaro vyrábí pouze tuto sedačku 0-13 Recaro Young Profi Plus Topline (trednline - liší se pouze potahem)(např. http://www.babystyle.cz/…aro-0-13-kg/). Pokud koupím tuto sedačku, půjde mi na kočárek, který budu mít?
Prosím má to tak někdo? Používáte zmíněnou sedačku Recaro Young Profi Plus Topline na kočárek Red castle shop and jogg? Na netu jsem prohledala co jsem mohla a dosti mě zaráží cenový rozdíl sedaček a proto nevím jestli se jedná o stejnou (a shopy mají blbé názvy a špatné fotky) nebo se jedná o jinou.
Nepište abych si koupila jiný kočárek, tento dostanu v práci.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4