Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jipo píše:
To jsou vše přímořské státy, my jsme stát vnitrozemský. Museli bychom porovnávat obdobné podmínky.
1. republika, ještě polovina minulého století.
A ano, ty státy jsou přímořské. Při 18 stupních je tady venku docela hezky, tam je větší pocitová zima.
Já jsem holka z paneláku. Když jsme pořídili náš dům, první zimu jsem myslela, že tam nebudu moct být a byla jsem nabalená, čekala jsem dceru. Druhá zima i mnoho lepší.
@Havlova píše:
1. republika, ještě polovina minulého století.
A ano, ty státy jsou přímořské. Při 18 stupních je tady venku docela hezky, tam je větší pocitová zima.
Já jsem holka z paneláku. Když jsme pořídili náš dům, první zimu jsem myslela, že tam nebudu moct být a byla jsem nabalená, čekala jsem dceru. Druhá zima i mnoho lepší.
To smekam, já si nezvykla ani po 6 letech a každý rok přemlouvam manžela, abychom sly do tepla. Ve SP či Portugalsku, firma, ve které dělá tam má pobočky, takže to není zas až tak nereálné.
@Karamba2020 píše:
Lidi, ten plán se týká veřejných budov, ne toho, kolik máte doma v obýváku
Nepanikařte.V tomto směru jsem já v klidu, doma v zimě víc jak 18 nemáme, v ložnici cca 15, jsem otužilá a zvyklá.
Byly jste někdy v Irsku nebo holandsku?
Když je nejhůř, pomůže pár cviků na zahřátí svalů.
Veřejných budov? Vždyť mluvili o koupelně, obývacím pokoji…
@vokishka píše:
Máme doma 22 stupnů a vše vyjmenované už dělám. I v tropických nocích musím mít ponožky, jinak mě zebou nohy
Taky spím v ponožkách. Při 18 stupních zmrznu.
@Havlova píše:
A oni žijí třeba v Holandsku, Británii, Belgii atd. jiní lidé? Ne, je jsou zvyklí.
Zas budme upřímní, tam mají mírnější a kratsi zimy.
Ale fakt je, že tam to s topením nikdy nepřeháněli. ![]()
Mne na tom vsem nejvic vadi, ze mi ma nekdo poroucet, kolik mam mit doma stupnu.Plyn uz ted je tak drahej, ze setrit nejspis proste budem muset, ale vadi mi ze nam chtej diktovat kolik doma mame mit. I kdybych si doma topila na 30st, tak ja si zo zaplatim a kazdymu by to toho melo bejt h…Jak kdyby nestacili prikazy v covidu, tohle musis, tamto nesmis, na vychazku muzes jit maximalne tam a tam.Ja jsem rocnik 85,takze komunismus jsem poradne nezazila a vzdycky jsem si myslela jak se nam zije dobre a svobodne.Uz covid me z toho vytrhl a ted to je jen pokracovani. A myslim, ze nic moc dobryho nas neceka.Je mi lito, ze moje deti nejspis tak hezky zit nebudou.Jako aby nam nekdo poroucel jakou mame mit doma teplotu? Co bude priste, reknou nam kolik toho smime za den snist?
@Svistice píše:
Zas budme upřímní, tam mají mírnější a kratsi zimy.
Ale fakt je, že tam to s topením nikdy nepřeháněli.
To mají. Ale 18 doma je všude stejné. I když ten vítr v Holandsku je v zimě dost protivný. A tady poslední dobou zima taky nic moc. A hlavně je to plán na krizovou situaci, to je pak buď topit na 18, nebo část zimy vůbec.
@Ivana 85 píše:
Mne na tom vsem nejvic vadi, ze mi ma nekdo poroucet, kolik mam mit doma stupnu.Plyn uz ted je tak drahej, ze setrit nejspis proste budem muset, ale vadi mi ze nam chtej diktovat kolik doma mame mit. I kdybych si doma topila na 30st, tak ja si zo zaplatim a kazdymu by to toho melo bejt h…Jak kdyby nestacili prikazy v covidu, tohle musis, tamto nesmis, na vychazku muzes jit maximalne tam a tam.Ja jsem rocnik 85,takze komunismus jsem poradne nezazila a vzdycky jsem si myslela jak se nam zije dobre a svobodne.Uz covid me z toho vytrhl a ted to je jen pokracovani. A myslim, ze nic moc dobryho nas neceka.Je mi lito, ze moje deti nejspis tak hezky zit nebudou.Jako aby nam nekdo poroucel jakou mame mit doma teplotu? Co bude priste, reknou nam kolik toho smime za den snist?
A čím budeš topit, až ten plyn nebude?
@Ivana 85 píše:
Ano, ten diktát je na tom to nejhorší. Co je státu do toho, kolik stupňů mám v obýváku nebo kolik stupňů má soukromník ve své firmě. Ať si to reguluje ve státním a do ostatních se ne..re. Stejně je ten nedostatek plynu jeho chyba.
@Euforia píše:
@Havlova vsak rikam, ze to nejde lusknutim prstu, pak ale nemeli vyrvavat, ze se bez ruskyho plynu obejdeme, protoze v tuhle chvili neobejdeme, zejo. A jestlize vyrvavali, ze ru plyn nepotrebujem, tak meli mit okamzity plan na zajisteni dodavek a ne ze na chodbe bude 15 stupnu bohajeho
A jo klidne si zajistit ty dodavky z Ruska, nez zajisti jiny zdroje.
Přesně tak
Když podporovali sankce na Rusko, nespusteni Nord Streamu 2, ale nemají náhradu, tak je to chyba politiky této vlády. Mohli třeba obnovit výrobu svítiplynu. Kdysi tady žádný ruský plyn také nebyl a vyráběli jsme si sami svítiplyn z uhlí. A uhlí máme pořád dost a plynu bylo také dost. Dokonce se jím i svítilo a i ledničky byly na plyn.
@Da12 píše:
Přesně tak
Když podporovali sankce na Rusko, nespusteni Nord Streamu 2, ale nemají náhradu, tak je to chyba politiky této vlády. Mohli třeba obnovit výrobu svítiplynu. Kdysi tady žádný ruský plyn také nebyl a vyráběli jsme si sami svítiplyn z uhlí. A uhlí máme pořád dost a plynu bylo také dost. Dokonce se jím i svítilo a i ledničky byly na plyn.
A to všechno se mělo stihnout kdy? Vždyť tahle vláda je tady 8 měsíců. Asi nemáš moc ponětí o technice.
@Dollorres když jsem byla v Anglii bydlela jsem v domě u jedné průměrné britské rodiny, v takové té jejich klasické řadovce. Bylo tam běžné se budit ráno do 14 stupňů, během dne tam měli těch 18, v koupelně na mě byla hrozná zima, ale jinak se to dalo. Zatímco já venku v listopadu klepala zimu v bundě, všechny mladé holčiny chodily v crop topech a na můj vkus prostě málo oblečené. Běžně jsem viděla jak chodí britové v dešti bez deštníku, bez bundy vůbec je to počasí a zima nestresovaly. Asi je to o zvyku a přístupu.
@Euforia píše:
@jkra pochop, ze pro nekoho 18 stupnu zima proste je. Ze ty to v 18st. zvladnes..ok, ale nekdo ne. Pro me je 18 naprosta hruza. A to na 25 netopime. Mame tak 22, na noc 20-21. A nejaky otuzovani me vubec nezajima. Mila vlada nas privedla do problemu a misto, aby meli reseni zajisteni dostatecnych dodavek ( coz meli vedet, ze nejde lusknutim prstu), tak to samozrejme odneseme my.
Ono 18 stupňů v létě nebo v zimě třeba v Portugalsku je něco jiného než v obýváku v zimě u nás, když se sedí. Těch 18 stupňů v létě se měří ve stínu a na slunci je ve stejnou dobu třeba 30. Takže se v takovém Portugalsku či Řecku ohřejí v zimě na slunci.
Já bych se rád zeptal co budeme dělat až skončí zima. To jako za 6 měsíců postaví nějaký plynovod a nebo nějakou LNG stanici? Chápu že teď budeme mrznout. To za nějaký čas skončí. Přijde jaro. A co do těch zásobníků dáme? A taky za co? Kolik bude stát plyn? Čí jsou zásobníky? Dají nám vůbec ten plyn? Strašně úsměvné.
Nevim, jestli tady zaznelo, ze jde o nouzovy stav, tedy v pripade, ze plyn nebude… a myslim, ze pak budeme mit jine starosti, pokud nebude… protoze s plynem je spojeno hodne… takze budou problemy s vyrobou…
Dalsi vec co mi vadi a tady je to take, ze mit teolo je nezdrave a zimu zdrave. Krome teda toho smradecku, ldyz jsou lide doma navaleni v podvlikaclach, tilkach a ponozkach:)… je to absolutni nesmysl… nebo mate pocit, ze Cesi a ceske deti stunou vice nez treba v Anglii? Je to proste jen zvyk, ale otuzovani je schonost tela snest velke teolotni zmeny NE mit rad studeny odchov. Takze ten kdo si doma topi na 25 a zvladne v klidu pak jit do 5 venku i s umytou hlavou a neodstune to, ten je otuzily… ne ten kdo ma doma 17 ale z kasdeho pruvanu ma rymu:lol:.
Příspěvek upraven 12.08.22 v 20:00