Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliška píše:
Ja jo, moje nejhorsi zima. A to jsem bydlela v rodine, kde i trochu topili.Ja se uz mesic otuzuju, zatim fakt bez uspechu. Mam studeny ruce a nohy a trpim zimnicema i v techhle vedrech
Můj kolega je jogín a otužilec. V zimě chodí několikrát týdně plavat ven. Prý je vše v hlavě. Např. když budu myslet na to, že je mi zima. Tak mi prostě bude zima. Protože jsem si to připustila. Nehrozí. Miluji léto. Ale přizpůsobím se i počasí v zimě. Nedělá mi to problém. Děti mám v tomhle kopii. Celou zimu nosím přechodovou bundu a pod ní krátký rukáv. Úplně to stačí. To mi dával příklad, jak sama sebe ovlivnit myšlenkově.
@Janli Cetla jsem to v tom navrhu.
Nemyslim, ze zrovna ja jsem typ, co dela z komara velblouda, jen jsem si vzpomnela, jak mne byvala kosa ve skole. Sedela jsem u okna, ty musely byt otevrene, bo tricet deti v jedne mistnosti, radiator to fakt nevytrhl.
Na gymplu jsem sbirala poznamky, ze jsem se odmitala prezouvat a sedela jsem v bunde ![]()
@Kelsey píše:
Můj kolega je jogín a otužilec. V zimě chodí několikrát týdně plavat ven. Prý je vše v hlavě. Např. když budu myslet na to, že je mi zima. Tak mi prostě bude zima. Protože jsem si to připustila. Nehrozí. Miluji léto. Ale přizpůsobím se i počasí v zimě. Nedělá mi to problém. Děti mám v tomhle kopii. Celou zimu nosím přechodovou bundu a pod ní krátký rukáv. Úplně to stačí. To mi dával příklad, jak sama sebe ovlivnit myšlenkově.
Jo, to nosím já. Zadny dlouhý rukáv, svetr, brrr. Nesnáším vedro a 17_18 je ideál. moji kluci ještě v listopadu lítají bosí bez ponožek. V kanclu sedím sama, je mi furt vedro a chladím si to. nejdou otevírat okna. V zimě nosím 3/4 legíny, tričko a občas tenkou mikinu.
@Kelsey píše:
Můj kolega je jogín a otužilec. V zimě chodí několikrát týdně plavat ven. Prý je vše v hlavě.Např. když budu myslet na to, že je mi zima. Tak mi prostě bude zima. Protože jsem si to připustila. Nehrozí. Miluji léto. Ale přizpůsobím se i počasí v zimě. Nedělá mi to problém. Děti mám v tomhle kopii. Celou zimu nosím přechodovou bundu a pod ní krátký rukáv. Úplně to stačí. To mi dával příklad, jak sama sebe ovlivnit myšlenkově.
Ano, s tím souhlasím. Zima je otázka rozhodnutí ![]()
My doma máme kolem 20-21 v zimě, nemusíme ani topit, protože barák je zateplený (byt). Ovšem když jsem byla v kanceláři a měla jsem 18 stupňů, tak to při sedavém zaměstnání s psaním do pc bylo opravdu smrtící. Měla jsem věčně zmrzlé ruce, byla mi neskutečná zima po nějaké době sezení.
Ta práce se udělat musela a nebyl čas, abych se pořád chodila zahřívat a vařit si čaj a pak zase pořád na záchod. Jakože jsem tam seděla se 3 vrstvami a snesla bych i deku kolem pasu.
Třeba se někdo otužuje tak, že mu to dlouhodobě nevadí, ale nemyslím si, že se v tom dá plnohodnotně pracovat, natož žít v obytné místnosti.
Hlavně - náš byt by plesnivěl, kdyby tu bylo stabilně 18 stupňů. Řešit plíseň v bytě, škrábat omítky, drhnout to savem… je snad horší než si trochu zaplatit za topení.
@Janli píše:
Pokud máš starý dům, tak by jsi měla mít možnost vytápět tuhými palivy nebo aspoň krb a pak tě nějaká regulace nemusí zajímat.
Nasi maji krb v jedne mistnosti, zatepli tim vedlejsi mistnost a kuchyn, ale fakt to nedosahne do pokoje pres chodbu. A tam je tech 16uz na podzim, kdyz se aspon trochu nezatopi.
@vokishka píše:
naši pokud nezatopí při 16, tak jim stěna plesniví. Starý barák
tak tak, nápodobně
starý dům, když nebudeme topit, okamžitě plísně, zejméně dole, otřes ![]()
v zimě topíme cca na 22, v koupelnách víc
přijít z práce, plné bacilů a virů a pak sedět v 17 - 18 doma v plesnivém domě, na provaz
![]()
chápu, že když bude joooo zle a plyn nebude, bude se to muset regulovat, aby zcela nepadl průmysl, ale doufám že to myslej opravdu jen jako krizové opatření, a ne „napořád“
@Ou píše:
Jinak tedy nikdo neplánuje plošnou regulaci teploty domovů, řeší se prostory, které spadají pod veřejné instituce.
no myslím že plánují, šlo o domovy, vytápěné dálkově a už je i tabulka, že za nouzového stavu…zkusím to najít…
Jak se bude kde topit?
Teplárnám chce vyhláška umožnit porušit dosud platná pravidla a snížit odběratelům stávající teplotní komfort. „Při předcházení stavu nouze v teplárenství jsou v průměru otopného období obývací místnosti v době od 6:00 do 22:00 a ostatní prostory v době jejich provozu vytápěny tak, aby průměrné teploty vnitřního vzduchu dosahovaly hodnot podle přílohy k této vyhlášce,“ stojí v návrhu.
Podle něj by tak v obývacích místnostech a kuchyních mohlo být 18 stupňů, v koupelnách 19, v předsíních či chodbách 15 a na schodech 10.
no, asi nikdo nepočítá že na úřadech jsou obytné místnosti, že, jde o domácnosti
.
V obýváku 18 stupňů, na chodbě 15. Jak by se mohlo topit v zimě?
@Ivana 85 píše:
@Dollorres myslim ze se zblaznili. Nedovedu si predstavit mi doma 18st.To jako ve sorse bych zmrzla. A asi mohla dat v praci rovnou vypoved, protoze s vecne nemocnym ditetem, by me z prace rychle vyprovodili.
plus co malé děti a staří lidé, máme doma hooodně starého člověka, kterému musíme vytápět na víc než jen 22, protože i tak umrzá
co s nima? shodit ze skály?? ![]()
ono ta naše nekonečná vlhká, lezavá zima. no já fakt nevím tedy…
@Borrealis no hlavne mi neni jasne, jak v panelaku udelam, abych mela v chodbe 15 a v pokojich 18,kdyz mam otevrene dvere vsude
@Kelsey píše:
ja se podezrivam, ze je to u mne nejaka faze premenopauzy. Nejhorsi je druha pulka cyklu. Tesim se na navaly (horka) ![]()
@vokishka píše:
@Borrealis no hlavne mi neni jasne, jak v panelaku udelam, abych mela v chodbe 15 a v pokojich 18,kdyz mam otevrene dvere vsude
asi nijak ![]()
nebo tak, že všude bude 16, bueeeeee
pomoc
@vokishka píše:
Na chodbě jsem pochopila. Ty chodby ve společných prostorách a ne v jednotlivých bytech.
@Kelsey píše:
Na chodbě jsem pochopila. Ty chodby ve společných prostorách a ne v jednotlivých bytech.
Tak ve spolecnych chodbach v panelaku neni topeni.
@vokishka píše:
Tak ve spolecnych chodbach v panelaku neni topeni.
Někde možná jo. Tak to mají v té tabulce uvedeno komplexně
. U tchánů mi taky v paneláku přijde, že se na chodbě snad netopí. Ale tak tam to asi nevadí. Není důvod se tam zdržovat. Třeba sestra v nové zástavbě bytů mívají na chodbě příjemně.