Regulace vytápění

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11421
10.8.22 22:49

Stejně ale nechápu, jak chtějí lidem ve vlastních domech s vlastním vytápěním nařizovat, na kolik mají topit. A v kanceláři, pokud tam bude zima a nebude se tam dát pracovat, tak jim nájemníci utečou. :nevim: V domovech pro seniory taky nemůžou mít 18 stupňů, myslím, že ani 22 tam nestačí. Ti staří lidé by jim tam umrzli. I v létě tam sedí ve svetrech a zabalení v teplých dekách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21256
10.8.22 22:57

@Almondea v domovech pro seniory a nemocnicich je to nerealne. Jak se clovek nehybe a jeste je stary nebo nemocny, je mu hned zima. Ve skolach leda ze by zavedli vyuku ve stoje, idealne soucasne s kazdym predmetem telocvik. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.22 23:14
@Janli píše:
Pokud máš starý dům, tak by jsi měla mít možnost vytápět tuhými palivy nebo aspoň krb a pak tě nějaká regulace nemusí zajímat.

Ale zajímá. Lidé se často uchýlí na chaty či někam, kde je možnost vytápět dřevem a světe div se, třeba brikety stojí nyní o více jak půlku více než min rok. No a ani nebudu psát, kolik dám v pátek za dřevo. Takže okrajově se mě to dotýká také. Blbé, že s tím vláda nic neudělá, no jo, asi čekají na signály :poblion:

Třeba ve Francii si to zařídit uměli, na to náš profesor však nemá kulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.22 23:18
@Borrealis píše:
plus co malé děti a staří lidé, máme doma hooodně starého člověka, kterému musíme vytápět na víc než jen 22, protože i tak umrzá

co s nima? shodit ze skály?? 8o

ono ta naše nekonečná vlhká, lezavá zima. no já fakt nevím tedy…

Právě, začíná to v průběhu září a od října už se to táhne pomalu do dubna :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.8.22 23:22
@PetraMeli píše:
Ale zajímá. Lidé se často uchýlí na chaty či někam, kde je možnost vytápět dřevem a světe div se, třeba brikety stojí nyní o více jak půlku více než min rok. No a ani nebudu psát, kolik dám v pátek za dřevo. Takže okrajově se mě to dotýká také. Blbé, že s tím vláda nic neudělá, no jo, asi čekají na signály :poblion:Třeba ve Francii si to zařídit uměli, na to náš profesor však nemá kulky.

Ale i to jde řešit. Lesy jsou plný suchýho dřeva po kůrovci a sypavce, který se dá sehnat za hubičku, jen se musí máknout. Dřív to bylo běžný.

• Citovat
  • Upravit
2291
10.8.22 23:37
@Janli píše:
Ale i to jde řešit. Lesy jsou plný suchýho dřeva po kůrovci a sypavce, který se dá sehnat za hubičku, jen se musí máknout. Dřív to bylo běžný.

Ano, my si dřevo nařezáváme (vozí nám krajinky), takže nesedíme na zadku a že jsou lesy plné dřeva, ale musí mám někdo dát povolení. U nás v okolí to je v tomhle složité no, náš starosta je…
Jinak potřeba je nejen měkké, ale třeba i tvrdé (na noc či při tuhé zimě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.22 23:46

Při 18°C bych umrzla, ale naštěstí mě by se tahle blbost netýkala.
A jinak ne každý se může otužovat. Jsou i nemoce, kde je otužování zakázané děvčata… Mě sám doktor řekl, že otužování by moji nemoc ještě zhoršilo, laicky řečeno je mi zima pořád a mám studené ruce a nohy… A otužování zdr. stav nezlepší, právě naopak

• Citovat
  • Upravit
1341
10.8.22 23:47
@PaniBambulinova píše:
Už to mělo být dávno :mrgreen: já to upřímně moc nechápu, že má někdo doma v zimě 25 stupňů… Z pohledu financí i z pohledu zdraví… Já to jen kvituju… :srdce:

Nápodobně, přijde ke mně kamarádka z paneláku, já mám doma max 20 a ona se třese zimou, letos to topení stáhnu taky na 18, stejně je mi furt horko a na zimu se vyloženě těším, ale je mi líto těch, kteří mají špatný krevní oběh a je jim stále zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
10.8.22 23:50
@jkra píše:
Jo, to nosím já. Zadny dlouhý rukáv, svetr, brrr. Nesnáším vedro a 17_18 je ideál. moji kluci ještě v listopadu lítají bosí bez ponožek. V kanclu sedím sama, je mi furt vedro a chladím si to. nejdou otevírat okna. V zimě nosím 3/4 legíny, tričko a občas tenkou mikinu.

Ty seš můj člověk. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.22 23:52
@Dani65 píše:
Nápodobně, přijde ke mně kamarádka z paneláku, já mám doma max 20 a ona se třese zimou, letos to topení stáhnu taky na 18, stejně je mi furt horko a na zimu se vyloženě těším, ale je mi líto těch, kteří mají špatný krevní oběh a je jim stále zima.

Bohužel, mezi takové patřím já, tak uvidím, jak to dám v práci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12876
11.8.22 00:06

Podobné mi vyhovuje 19-20, manžel vyžaduje minimálně 23, každou zimu se dohadujeme :D

Ale máme miminko a to fakt mrznout nenechám, dokud bude čím topit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 00:36

Bydlíme ve středovém bytě. Téměř vše na paneláku nesnáším, jediná výhoda je topení. Za osm let jsem ho ještě nezapla. Stačí nám jak je to tu rozpálené od sousedů. Pokud mi přijde chladněji, dám péct jídlo. I ta trouba nám to tu zvládne vytopit až až. Chodíme v kraťasech a v ložnici na noc větráme. Přes léto tu máme nesnesitelně.
I když netopime, přesto platíme, protože tu funguje systém rozpočítávání společných nákladů. Klidně se přiobléknu, ale jak vysvětlit důchodcům, že nemusí topit na 25 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1341
11.8.22 01:41
@PetraMeli píše:
Bohužel, mezi takové patřím já, tak uvidím, jak to dám v práci. :nevim:

Třeba to nebude tak zlé a v práci se to nikoho nedotkne, já to znám i ze tvojí strany. Celý život jsem jela na nízký tlak, nohy jak kus ledu, jednou jsem spala v manželových nových botách s kožešinou a elektrickou dečkou pod zadkem a zima se mnou mlela pořád, pak mi tlak naráz vzrostl a dneska mám takovou výhřevnost, že bych mohla vytápět celé naše sídliště. a taky to není nic moc, ten trvalý pocit horka, akorát tím ušetřím na vytápění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
11.8.22 02:58

Že je to nereálné, v zimě občas pouštím jedno topení na chvíli a míváme tu 22. Je to okrajový rohový byt, sousedi nás vytápí minimálně. Ložnici větrám přes celou zimu, nerada spím v horku a přes půl bytu je nad námi terasa. Teplo nám prostě nikdo jen tak nedává. Bych to musela celé nonstop větrat abych měla 18.

A u spousty lidí bych se bála té plísně.

Btw v 18 stupních se prostě celý den sedět u PC a pracovat nedá, v zimě mám mikinu, tepláky, teplé ponožky a přes sebe deku a stejně jsem ledová.

• Citovat
  • Upravit
41881
11.8.22 05:34

Všichni, co mluvíte o blbosti. Když nebude dost plynu na celou zimu, čím budou teplárny topit? Ono, kde nic není, ani čert nebere. Malé děti holt oblečete a otužíte, stařečkům koupíte termodečky - já ji už mamce a tchýni pořídila, aby když sedí, nemusely přetápět celý byt. Topíme v zimě na jednu z nejvyšších teplot v Evropě. Nějak jsem si nevšimla, že by jinde děti umíraly zimou a všude měli všichni plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová