Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41980
10.8.22 20:34
@LilyJane píše:
18 stupňů udržuju akorát v ložnici (přes zimu.) Protože v chladu se dobře spí.
Ale odmítám se v obýváku třepat při 18 stupních. Chlad zvládám v klidu a nemám problém se přiobléct, ale jako ocaď pocaď.
Nepotřebuju mít plesnivé zdi a nemocná děcka. Ať si šetří na topení v kancelářích a podobně. Tam není problém se přiobléct.
By mě zajímalo, jak chtějí zkontrolovat, že to lidi dodržují…

Prostě sníží množství dodávaného tepla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.8.22 20:36

Jinak tedy nikdo neplánuje plošnou regulaci teploty domovů, řeší se prostory, které spadají pod veřejné instituce.

Jestli vám někdo tvrdí, že vám vláda nařídí topit doma na 18°C tak je to někdo, kdo šíří dezinformace - nejspíše pro Babiše. Otázkou ovšem je jesti za to alepsoň něco má a nebo je jen hloupej.

Neexistuje žádný právní nástroj, jak něco takového nařídit, natož kontrolvoat.

Obecně ale spíš přetápíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56030
10.8.22 20:37
@Ivana 85 píše:
@Dollorres myslim ze se zblaznili. Nedovedu si predstavit mi doma 18st.To jako ve sorse bych zmrzla. A asi mohla dat v praci rovnou vypoved, protoze s vecne nemocnym ditetem, by me z prace rychle vyprovodili.

Zmrzla v 18 stupních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.8.22 20:39
@Havlova píše:

kdo jako? Většina domácností v ČR vážně není napojená na hromadné teplovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
@vokishka píše:
Máme doma 22 stupnů a vše vyjmenované už dělám. I v tropických nocích musím mít ponožky, jinak mě zebou nohy

Jako já jsem taky zimomřivá, ale spím pod kvalitní peřinou z prachového peří a zima mi pod tím není ani když je 12°C.
Nejhorší to je když se sedí. Pokud člověk něco dělá, tak je to ok, ale jak si sednu tak mi je kosa. U té televize to holt řeším tou tlustou dekou.
Horší je to v práci, mám sedavé zaměstnání a to je těch 19-20 málo, je mi zima a mrznou mi ruce na klávesnici.

Já bych tu regulaci chápala v případě opravdu průšvihu s energiemi. Můžeme doufat že k tomu nedojde, ale měli bychom se připravit i na variantu, že opravdu nebude čím topit na 25 jak jsou mnozí zvyklí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
@Janli píše:
To víš, že se dá zvyknout. Nejsme zimomřivý, jen zhýčkaný. Když jme opravovali dům a bydleli na vejminku, tak se nám nedařilo vytopit na víc než 14 stupňů. Přežili jsme celou zimu, akorát spát jsem chodila v čepici….

Ty brdo :O 14 je fakt hardcore. 8o Ale dobrej trenink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
10.8.22 20:40
@Ou píše:
Jinak tedy nikdo neplánuje plošnou regulaci teploty domovů, řeší se prostory, které spadají pod veřejné instituce.

Jestli vám někdo tvrdí, že vám vláda nařídí topit doma na 18°C tak je to někdo, kdo šíří dezinformace - nejspíše pro Babiše. Otázkou ovšem je jesti za to alepsoň něco má a nebo je jen hloupej.

Neexistuje žádný právní nástroj, jak něco takového nařídit, natož kontrolvoat.

Obecně ale spíš přetápíme.

Já bych taky řekla, že v rámci Evropy jsme v tomhle dost zhýčkani. Kdyź jsem zažila zimu v Londýně, tak bych byla ze těch 18 stupňů ráda :mrgreen:. Před 2 lety měla dcera na návštěvě kamarádku z Holandska a ta se divila, že máme doma takové teplo - 21 stupňů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65095
@Gracetheworld píše:
Jako já jsem taky zimomřivá, ale spím pod kvalitní peřinou z prachového peří a zima mi pod tím není ani když je 12°C.
Nejhorší to je když se sedí. Pokud člověk něco dělá, tak je to ok, ale jak si sednu tak mi je kosa. U té televize to holt řeším tou tlustou dekou.
Horší je to v práci, mám sedavé zaměstnání a to je těch 19-20 málo, je mi zima a mrznou mi ruce na klávesnici.Já bych tu regulaci chápala v případě opravdu průšvihu s energiemi. Můžeme doufat že k tomu nedojde, ale měli bychom se připravit i na variantu, že opravdu nebude čím topit na 25 jak jsou mnozí zvyklí :nevim:

JO, tohle má platit, pokud vyhlásí tu energetickou nouzi. Když to sem prostě nepoteče delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
@Ivana 85 píše:
@Dollorres myslim ze se zblaznili. Nedovedu si predstavit mi doma 18st.To jako ve sorse bych zmrzla. A asi mohla dat v praci rovnou vypoved, protoze s vecne nemocnym ditetem, by me z prace rychle vyprovodili.

18 stupňů je hrozně málo, děti budou věčně nastydlé a staré lidi to umoří do hrobu. Když bylo 15 stupňů, tak se sedělo ve třídě v kabátech a vyhlásily se uhelné prázdniny. A 18 stupňů již není o tolik víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
10.8.22 20:41
@Dollorres píše:
Ty brdo :O 14 je fakt hardcore. 8o Ale dobrej trenink.

My před opravou domu a výměnou oken měli, když víc mrzlo, v kuchynu 13. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
10.8.22 20:42

Hlavně je to jen krizové řešení.. kdyby fakt plyn nebyl. No co no. Já topím krbem 😂 😂 😂 takže doma máme v zimě krásných 25. Ostatní si holt vezmou ponožky a svetry 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂

Příspěvek upraven 10.08.22 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
10.8.22 20:43
@Havlova píše:

No a pak proplatí práci na natahování nových zdí, bo plíseň? :) A dostanou lidi taky náhradu škody za to, že jim a jejich rodině ta plíseň/chlad ničí zdraví? :) Jsou lidi, kteří chlad opravdu nesnášejí dobře a můžou z toho mít problémy.

Je třeba myslet, že ne každý žije v krásné a udržované novostavbě, kde si lidi natáhnou hrubší ponožky, svetřík a cajk. Je spousta a spousta starých baráků, nezateplených a nebo špatně zateplených. Třeba na bytě jsme nemuseli topit skoro vůbec, vyhřívaly nás byty ze tří stran. Ale třeba známí topili furt, protože měli byt na straně nezateplené budovy, kde neustále fučel severák a byť topili o sto šest, doma měli vždycky tak 18°. Když by se jim ubralo teplo, tak už tam fakt můžou zapnout přímotopy, protože by zmrzli.
A třeba ten návrh snížit teplotu na operačních sálech a pod. to mi přišlo úplně ale úplně švihlé. Aby si člověk z operace odnesl ještě nachlazení, to by bylo žůžo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.8.22 20:45

Doma si topim sama a ne plynem, takze mi do toho budou kecat tezko. Ale presne jak nekdo pise, ze neni problem se priobleknout treba v praci, tak sedet v kanclu cely den pri 18 stupnich za kompem, to si asi vydupu HO, protoze mi taky mrznou ruce :nevim:
Jo a zhyckani jsme, zila jsem v Australii a tam meli ze me celou zimu vsichni p*del, ze mrznu…protoze mit vevnitr 12 stupnu fakt zvykla nejsem :cert: Nesnasela jsem to…ale jako jo, uznavam, ze rozmazleni jsme a pokud to bude kratkodoba obet s ucelem odstaveni Putina, vydrzim…

Příspěvek upraven 10.08.22 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.8.22 20:45
@Da12 píše:
18 stupňů je hrozně málo, děti budou věčně nastydlé a staré lidi to umoří do hrobu. Když bylo 15 stupňů, tak se sedělo ve třídě v kabátech a vyhlásily se uhelné prázdniny. A 18 stupňů již není o tolik víc.

Ano, moje babička taková dřív nebyla, ale teď už prostě ten organismus nefunguje na 100% a kdyby to doma měla, tak to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
10.8.22 20:47

My standardně máme doma 18-19 st… Já už mám teda mikinu, děti jen tričko a zima jiná není.. pod 18 klepu kosu i v mikine. Jenže teď bydlíme v zateplenem paneláku. Příští rok ve starším domě, zatím bez zateplení, a to myslím mi bude zima… Ale topime dřevem.. takže mi kazdej může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová