Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
14.8.22 20:38
@PetraMeli píše:
Tak já mám malé děti (2roky a 4roky), do školky je nevzali, takže budou doma v teple, protože si tyhle bojové podmínky, třeba ve školce si neumím představit :think:

Ve školkách a školách je běžné nechutné přetopeno.
Já jsem spíš zmrzlina, ale jak ve školce tak ve škole bylo vždy na padnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.8.22 20:39
@PetraMeli píše:
Vám to vyhovuje a dalším třeba 30lidem ne. Já chápu, že někdo oslavuje 18s, za mě je to šílenost. Osobně nemusím mít 25, ale aspon 22, abych mohla fungovat.

v 18, když člověk něco dělá, nebo cvičí, to celkem jde

když je v klidu, tak to moc nejde, ne když přijde vymraženej zvenku
starej člověk v tom nevydrží vůbec

u nás, kdybychom vytápěli na 18, začne to plesnivět a všechno máme zatuchlé – starý barák, nelze svítit

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 20:40
@Svistice píše:
Dneska bylo ve zprávách, že za 1. svetove se ve školách topilo, jen když byla teplota pod nějakých 12 stupňů. :mrgreen:
Takže cajk.Jsem na 150 let staré chalupě a pochybuju, že si tu předci nějak moc přes zimu feirovali, bo tolik dříví fakt nemeli, zateplení žádné, stydne to vcelku rychle.

Také měli pece a tam se stopilo méně, ještě se na peci dalo uvařit/upéct a spát. Jinak kdysi třeba lidi spali v jedné světnici, takže to je jiná situace, než nyní.

Tohle bych zažít nechtěla
https://www.flying-revue.cz/…-praha-kbely

https://program.rozhlas.cz/…-422-8422265

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 20:41
@PetraMeli píše:
Tak já mám malé děti (2roky a 4roky), do školky je nevzali, takže budou doma v teple, protože si tyhle bojové podmínky, třeba ve školce si neumím představit :think:

Asi by se musely paní učitelky poučit z lesních školek. Tam lítají venku za skoro každého počasí. A děti by přinejhorším dostaly přes punčochy tepláčky. Jinak si myslím, že ve školkách by se snažili teplo udržet. Ono zase není potřeba podléhat nějaké panice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
14.8.22 20:45

Ježíši, to je zase panikaření, děti zavírat doma už teď. Všude je pretopeno, školky, školy, vydychano. Ach jo. Ono se vsadím, že tohle nás nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 20:45
@Borrealis píše:
taky si myslím že doma, na distanční výuce, protože opravdová škola bude díky moudrým neopatřením vlády zavřená až do jara…že doma nezmrzne, to bude dobrý:mavam:

Doma máme max. 21, takže je zvyklá. Stejně by se zase učila v pyžamu z postele. A nebo by na to alespoň částečně vykvákla a lítala by u koní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
14.8.22 20:46
@Svistice píše:
Ve školkách a školách je běžné nechutné přetopeno.
Já jsem spíš zmrzlina, ale jak ve školce tak ve škole bylo vždy na padnutí.

u nás teda přetopeno není, i když už je to lepší, když máme zatepleno. Navíc se musí větrat, děckám u okna bývá zima dost často přes zimu, když je třeba otevřít okna. Navíc v pátek ráno se už běžně hodně stahuje topení, takže kolem poledne už je to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081

A když bude nejhůř, co chcete? Vedro ve školce nebo funkční nemocnici? Jako tohle nikdo nečekal. Neříkám, že to není průšvih, ale denně se tu stresovat. K čemu to je dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@PetraMeli píše:
Také měli pece a tam se stopilo méně, ještě se na peci dalo uvařit/upéct a spát. Jinak kdysi třeba lidi spali v jedné světnici, takže to je jiná situace, než nyní.Tohle bych zažít nechtěla
https://www.flying-revue.cz/…-praha-kbely

Tak pec tu nikdy nebyla. V jedné místnosti se tu žilo a žije. MPak už tu byl jen kozí chlívek a vejminek 15 m2, který se prý pronajímal nějakému ševci s 6 detma. :jazyk:

Máme funkční prádlo, merino, dutá vlákna a perovky…

Ta komfortní pocitová teplota bude u běžné zdravé populace příště o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
@PetraMeli píše:
Vám to vyhovuje a dalším třeba 30lidem ne. Já chápu, že někdo oslavuje 18s, za mě je to šílenost. Osobně nemusím mít 25, ale aspon 22, abych mohla fungovat.

Snažila jsem se popsat proč je dětem zima. Čouhá jim mezi kalhotami a ponožkou 10 cm a je jim díky tomu zima i při 21°C. Když se oblečou pořádně zvládnou i těch 18 - 19°, ale na ty to nemá ve škole šanci klesnout. Jako já jsem trošku extrém. My na chodbách netopíme už několik let, v koupelně neustále otevřené okno (u nás nejlepší prevence plísně). V ložnici se taky netopí, je tam v zimě 15 - 12° a na spaní je to paráda. Máme teda pořádné peřiny a na zimu chlupaté povlečení. U nás jak začne lést teplota přes 23° už začínáme trpět, naštěstí i v létě se drží na rozumných hodnotách, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 20:47
@Borrealis píše:
v 18, když člověk něco dělá, nebo cvičí, to celkem jde

když je v klidu, tak to moc nejde, ne když přijde vymraženej zvenku
starej člověk v tom nevydrží vůbec

u nás, kdybychom vytápěli na 18, začne to plesnivět a všechno máme zatuchlé – starý barák, nelze svítit

:nevim:

Pro stařenky jsem koupila elektrické dečky, jednu do postele, 1 na sezení. Už minulou zimu. Je jim teplo a nemusí topit jak o život. Obě si to pochvalovaly a docela usetřily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
14.8.22 20:49
@Svistice píše:
Tak pec tu nikdy nebyla. V jedné místnosti se tu žilo a žije. MPak už tu byl jen kozí chlívek a vejminek 15 m2, který se prý pronajímal nějakému ševci s 6 detma. :jazyk:

Máme funkční prádlo, merino, dutá vlákna a perovky…

Ta komfortní pocitová teplota bude u běžné zdravé populace příště o zvyku.

Jo, máme takové výdobytky civilizace. Funkční oblečení, hadry z merino vlny, takových věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
@Havlova píše:
Asi by se musely paní učitelky poučit z lesních školek. Tam lítají venku za skoro každého počasí. A děti by přinejhorším dostaly přes punčochy tepláčky. Jinak si myslím, že ve školkách by se snažili teplo udržet. Ono zase není potřeba podléhat nějaké panice.

Tak lesní školka by u 2letého nepřipadala v úvahu. Já sice kluky v zimě ven beru, ale celej den tam nejsme a když to jde do extrému, tak jsme doma a nebo zpestříme letos herničkou atd…
Jinak nepodléhám panice, ale jsem naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
@Havlova píše:
Pro stařenky jsem koupila elektrické dečky, jednu do postele, 1 na sezení. Už minulou zimu. Je jim teplo a nemusí topit jak o život. Obě si to pochvalovaly a docela usetřily.

To je dobrý tip, jednu na zimu koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.22 20:50
@jkra píše:
A když bude nejhůř, co chcete? Vedro ve školce nebo funkční nemocnici? Jako tohle nikdo nečekal. Neříkám, že to není průšvih, ale denně se tu stresovat. K čemu to je dobré…

Přesně. Nemá cenu si moc lámat hlavu, když to stejně moc neovlivnime ani nevyspekulujes.

Jak prohlásilo dítě, ať si Putin strčí ten plyn nekam. Máme tréning z chalupy v zimě, kdy už jsme ulehali i při 13 stupních. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová