Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jipo píše:
Když ten plyn třeba nebude, a vypadá to všelijak, tak těch 18, 19 bude zbožné přání. Můžeme jenom doufat, že ta vyhláška nebude třeba.
Můžeme se modlit za mírnou zimu, ono, do konce roku možná ano, ale od ledna do března do fakt bude náročný, jestli se to celé, co se děje neuklidní.
@PetraMeli A myslíš, že na jaře už plyn nebude potřeba? Nebo jako zázrakem sníží Putin cenu a začne to sem zase valit pod tlakem, sankce sem, sankce tam? ![]()
@inkakřivák píše:
@PetraMeli A myslíš, že na jaře už plyn nebude potřeba? Nebo jako zázrakem sníží Putin cenu a začne to sem zase valit pod tlakem, sankce sem, sankce tam?
Ne, já doufám, že do jara už válka kdesi nebude a nejde jen o plyn.
No to já taky doufám, že to skončí. I když je fakt, že na východě Ukrajiny se válčí od roku 2015, jen to nějak Evropě nevadilo. A jsem hodně zvědavá, jak se bude potom Evropa chovat ve vztahu k Putinovi. Protože se jasně ukázalo, že ať se to komu líbí nebo ne, drží nás pod krkem solidně. A ještě hezký dlouho bude.
@PetraMeli píše:
Ne, já doufám, že do jara už válka kdesi nebude a nejde jen o plyn.
Jako že uzavřou příměří, takže bude ok lézt Vladovi do zadek, aby pustil kohout?
@Svistice Jak se zdá, počítají s tím tak nějak všichni. I naše vláda stále řeší jen zimu. Kdoví, jak si to představují.
@Svistice píše:
Jako že uzavřou příměří, takže bude ok lézt Vladovi do zadek, aby pustil kohout?
osobně myslím že to bude pro Evropu natolik velké a děsivé poučení, že toto už dělat nebudou
pravda, Němci jsou schopni kvůli zelenému nenažranému bůžkovi snad i dolézt do Moskvy po čtyřech…a pokorně odprosit…
ale ne, snad ne, myslím že se z toho Evropa fakt poučí a že to nakonec v závěru přinese i něco „dobrého“ např poučení a odpoutání se od nespolehlivého rusáka…
@Borrealis to jistě, zbavit se plně závislosti. Jenže to bude akce na několik let a co do té doby? Jsem hrozně zvědavá. A myslím si, že Němci i Francouzi od něj klidně budou nakupovat, klidně budou platit v rublech a my to budeme brát od nich, jen čtyřikrát dráž. Nedělám si iluze o tom, že by kvůli tomu, že Putin, položili svoji ekonomiku. No necháme se překvapit. Jen doufám, že bude stačit plyn na to důležité - zajištění chodu státu. A ropa. To je podstatné, ne 20 stupňů v obýváku bohužel.
@Borrealis píše:
osobně myslím že to bude pro Evropu natolik velké a děsivé poučení, že toto už dělat nebudouale ne, snad ne, myslím že se z toho Evropa fakt poučí a že to nakonec v závěru přinese i něco „dobrého“ např poučení a odpoutání se od nespolehlivého rusáka…
No, až na to, že vůbec. Lidé jsou už teď frustrovaní a bude mnohem, mnoohem hůř. Frustrovaní lidé budou volit extremistické strany a extrémistické strany nemají problém dealovat s Ruskem. A budem zase tam, kde jsme byli.
@Quertizop Ale prd extremistické strany. V Německu vládnou extremisté? A obchodují s Ruskem. Kdepak. To jen košile bližší než kabát. Přemýšlí vyloženě prakticky - jestli si Putin utrhne ten východ a jih Ukrajiny, to nás bolet nebude, a on si ji vezme. Ale jestli nebude plyn a ropa, tak to by bylo sakra zlé. To by bolelo. Tak ať si raději vezme, co chce. My jsme se přece snažili, podporovali jsme Ukrajinu morálně a i jsme ji prodávali zbraně, sice trošku starší, ale přece. Tak co.
@inkakřivák píše:
@Quertizop Ale prd extremistické strany. V Německu vládnou extremisté? A obchodují s Ruskem. Kdepak. To jen košile bližší než kabát. Přemýšlí vyloženě prakticky - jestli si Putin utrhne ten východ a jih Ukrajiny, to nás bolet nebude, a on si ji vezme. Ale jestli nebude plyn a ropa, tak to by bylo sakra zlé. To by bolelo. Tak ať si raději vezme, co chce. My jsme se přece snažili, podporovali jsme Ukrajinu morálně a i jsme ji prodávali zbraně, sice trošku starší, ale přece. Tak co.
Co prosím? Ať si vezme, co chce? A až ti bude klepat na Prahu, tak co?
@Quertizop Ale ono to tak bude. Nakonec si z té Ukrajiny vezme co chce. Koukni na mapy, uvidíš, že to území, které drží, drží stabilně. Takže co? Myslíš, že tam nato pošle své vojáky? Zlaté oči. Prostě si ten kus Ukrajiny nechá. Na nás se může leda vykašlat. Uvědom si, že ten člověk není cvok. A že ČR je členem nato.
Ovšem jestli chceš věřit tomu, že ho ukrajinská armáda dusi a vytlačuje z pozic, klidně tomu věř. Já to nikomu neberu.
Ale klidně vsadím krk na to, že Němci klidně budou od něj dál kupovat plyn i ropu, i když si ten kus Ukrajiny nechá. Na Ukrajině jim totiž nezáleží, ale na tom, aby jim fungovala ekonomika a nepropadla se příliš životní úroveň, na tom tedy ano.
@madyb píše:
@inkakřivák Moře 19. A do toho se dá vlézt bez neoprenu?
SLyšela jsem ve zprávách, že plavecké bazény a aquaparky budou vzhledem k situaci vytápět vodu pouze na 22 stupňů oproti nynějším 26.:-) Mně i těch 26 přišlo celkem málo, do 22 stupňů nevlezu.:-)
@ZuzaM to je jako v YMCA Praha, musíš zkrátka plavat ne se cachtat. Tam taky všichni stříhají jeden bazén za druhým, že se platí za minuty, takže žádný prostoje
. Naše tělocvikářka sportovnímu tempu plavání říkala, že plaveš tak rychle až se potíš. Na druhou stranu v případě nouze se dá být bez aquacentra docela na pohodu úplně.