Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
17.8.22 18:13
@ZuzaM píše:
SLyšela jsem ve zprávách, že plavecké bazény a aquaparky budou vzhledem k situaci vytápět vodu pouze na 22 stupňů oproti nynějším 26.:-) Mně i těch 26 přišlo celkem málo, do 22 stupňů nevlezu.:-)

jjj, no ono, to je jasné že tyto aktivity padnou jako první, to se nedá nic dělat

horší bude, až zavřou školy a zase nám hoděj na hrb domácí výuku :think:

26 je na plavání luxus

24 - 25 se taky dá, když už jsem v bazenu tak plavu a jedu, nějak mě nikdy nebavilo v bazenu stát a klapat hubou, co už, 25 je příjemných

pod 24 to už asi do toho moc nevlezu…nejsem mrož a asi ani nikdy nebudu…někdo na ty ledárny halt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.8.22 18:14

U nás byla na krytém bazénu studenější voda vždy. Jsem zvědavá, jak dopadne plavání druháků a třeťáků. To zas bude omluvenek. Syn je taky třeťák. Ale on je naštěstí otužilý. Jemu je jedno, že má fialové rty a cvakají mu zuby. Stejně bez příkazu nevyleze. Ale bude tam dost dětí, které studenější vodu nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
17.8.22 18:17
@inkakřivák píše:
@Quertizop Ale ono to tak bude. Nakonec si z té Ukrajiny vezme co chce. Koukni na mapy, uvidíš, že to území, které drží, drží stabilně. Takže co? Myslíš, že tam nato pošle své vojáky? Zlaté oči. Prostě si ten kus Ukrajiny nechá. Na nás se může leda vykašlat. Uvědom si, že ten člověk není cvok. A že ČR je členem nato.
Ovšem jestli chceš věřit tomu, že ho ukrajinská armáda dusi a vytlačuje z pozic, klidně tomu věř. Já to nikomu neberu.
Ale klidně vsadím krk na to, že Němci klidně budou od něj dál kupovat plyn i ropu, i když si ten kus Ukrajiny nechá. Na Ukrajině jim totiž nezáleží, ale na tom, aby jim fungovala ekonomika a nepropadla se příliš životní úroveň, na tom tedy ano.

Přesně tak. Také si myslím, že to tak dopadne. Právě proto by se měli dohodnout o míru, dokud je čas na záchranu spousty životů a neseberou té Ukrajiny ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.8.22 18:25
@Da12 píše:
Přesně tak. Také si myslím, že to tak dopadne. Právě proto by se měli dohodnout o míru, dokud je čas na záchranu spousty životů a neseberou té Ukrajiny ještě víc.

No jasně, jako když si povídali s panem Hitlerem a dostal Sudety a Chamberlain přivezl mir pro naši dobu.
A se Stalinem si museli ač velmi neradi na Krymu taky povídat, bo ta Západní fronta vázla, takže zabral půlku Evropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
17.8.22 18:33
@ZuzaM píše:
SLyšela jsem ve zprávách, že plavecké bazény a aquaparky budou vzhledem k situaci vytápět vodu pouze na 22 stupňů oproti nynějším 26.:-) Mně i těch 26 přišlo celkem málo, do 22 stupňů nevlezu.:-)

Chápu, blbé je to, že asi nepojedou sauny, teda infra sauny asi moc ne. Takže min.rok kvůli covidu a nyní kvůli el. které sice vyrobíme dost, ale pošleme ji na burzu, aby se sypali penízky těm správným lidem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
17.8.22 18:35
@Svistice píše:
No jasně, jako když si povídali s panem Hitlerem a dostal Sudety a Chamberlain přivezl mir pro naši dobu.
A se Stalinem si museli ač velmi neradi na Krymu taky povídat, bo ta Západní fronta vázla, takže zabral půlku Evropy.

A jak to bylo po válce, tam se domlouvali hlavně USA a Sovětský svaz a pak si tu Evropu prostě rozdělili. Tot vysoká politika :poblion: o lidi tu fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
17.8.22 18:38

@Kelsey No asi ty plavecké výcviky vůbec nebudou, si myslím…protože v bazénu ledová voda a topení na 20 stupňů, takže se ty děti nebudou mít kde ohřát…takže bych tam svoje dítě taky nepustila…to je fakt pak už o zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.8.22 18:49
@PetraMeli píše:
A jak to bylo po válce, tam se domlouvali hlavně USA a Sovětský svaz a pak si tu Evropu prostě rozdělili. Tot vysoká politika :poblion: o lidi tu fakt nejde.

No to už bylo jasné v te Jaltě, když bylo jasné, kdo se dostane do Berlína první. ;) Nicméně při blokade Berlína ten statut quo uhájili, protože zvládli předtím nemyslitelné a nenechali se vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
17.8.22 18:49

18 stupnu mit v byte fakt nehodlam…jsem zvedava, jestli tuhle teplotu budou mit doma i panove z vlady :mrgreen: :roll: Asi sotva…Kdysi jsme hodne setrili a meli v byte treba 16 -18…vysledkem byl naprosto plesnivy byt a uplne silena nezdrava vlhkost :roll: Takze fakt ne, to proste ve starym dome nejde :nevim: At si me prijde zkontrolovat, kdo chce. My teda mame vyhodu, ze mame kotel i na drevo a dreva plny sad. Budu si topit, jak chci.

• Citovat
  • Upravit
13010
17.8.22 18:53

@Sonarka
tak ono taky se to nijak nevztahuje na jednotlivé domky s dřevem, jen na dálkově vytápěná obydlí, co jsou připojena na centr. vytápění odněkud

u nás stejný problém, starý dům, jak to sleze na a pod 18 všude plísně, hlavně dole…

už bych to dávno prodala.. nelze / věcné břemeno /

stejně mě zaujalo jak otočili…ještě nedávno ujištovali, že se to domácností nijak nedotkne
a už je to jinak, domácnosti budou solidární a dotkne se a teplo se jim omezí

no jo…ono nic jiného ani nezbyde, až to rusák vypne

blbý je, že si lidi začnou zapojovat přímotopy a tak to asi klekne a asi zažijeme blackout

zrovna jsem kontrolovala naše blackout zásoby a tak tady žeru nudlovou rajskou z těch zásob, ajaj

:mrgreen:

a je dobráááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.8.22 18:55
@Monchichik píše:
@Kelsey No asi ty plavecké výcviky vůbec nebudou, si myslím…protože v bazénu ledová voda a topení na 20 stupňů, takže se ty děti nebudou mít kde ohřát…takže bych tam svoje dítě taky nepustila…to je fakt pak už o zdraví…

no jasně, to nebude, to skončí jako první

já bych dítě v zimě do bazenu 20 - 22 st. taky nepustila, at si každý krafe co chce, on mu pak zánět ledvin nebo uší léčit nebude, takže nezájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
17.8.22 19:00

@Borrealis ani ne tak jak blackouty…ta síť to unese, ale v těch domech jsou rozvody v hliníku, pokud to někdo už nepředělal. A hliník se co? Vyhřeje. Proto při každé revizi se má kontrolovat utažení spojů. Ale nevím kolik revizáků jde šroubek po šroubku a utahuje. No a jak se to vyhřeje, tak zvětšuje odpor a jednoho dne se to zahřej tak že to zahoří. A je vymalováno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
17.8.22 19:02
@Borrealis píše:
@Sonarka
tak ono taky se to nijak nevztahuje na jednotlivé domky s dřevem, jen na dálkově vytápěná obydlí, co jsou připojena na centr. vytápění odněkud

u nás stejný problém, starý dům, jak to sleze na a pod 18 všude plísně, hlavně dole…

už bych to dávno prodala.. nelze / věcné břemeno /

stejně mě zaujalo jak otočili…ještě nedávno ujištovali, že se to domácností nijak nedotkne
a už je to jinak, domácnosti budou solidární a dotkne se a teplo se jim omezí

no jo…ono nic jiného ani nezbyde, až to rusák vypne

blbý je, že si lidi začnou zapojovat přímotopy a tak to asi klekne a asi zažijeme blackout

zrovna jsem kontrolovala naše blackout zásoby a tak tady žeru nudlovou rajskou z těch zásob, ajaj

:mrgreen:
a je dobráááááá

Tak my nakoupili takové baterie a jsou nabyté, aby v případě zimy a vypnutí el. mohli nabít aspon PC či mobil. Dokonce ted budu na kamna kupovat konvici a hrnec, už mám vyzkoušeno, že to uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
17.8.22 19:13
@Lykaon píše:
@Borrealis ani ne tak jak blackouty…ta síť to unese, ale v těch domech jsou rozvody v hliníku, pokud to někdo už nepředělal. A hliník se co? Vyhřeje. Proto při každé revizi se má kontrolovat utažení spojů. Ale nevím kolik revizáků jde šroubek po šroubku a utahuje. No a jak se to vyhřeje, tak zvětšuje odpor a jednoho dne se to zahřej tak že to zahoří. A je vymalováno

při jaké revizi? Copak do bytů chodí nějaká revize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.8.22 19:16
@vokishka píše:
při jaké revizi? Copak do bytů chodí nějaká revize?

Ano, měla bys mít jednou za čas udělanou revizi elektřiny a plynu. Jinak se ti taky může stát, že ti pojišťovna nic neproplati. Stejně tak revizi od kominika, pokud topis tuhými palivy. ;) U nás zajišťuje SVJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová