Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice píše:
45 minut sedis?
Jasně, já nesedím, ale při dané teplotě bych v pohodě zvládla i sedět (v kabinetu mám míň a zvládám tam v klidu pracovat i víc než 45 minut), stejně jako většina třídy. Jenže vždy se najde pár dětí, většinou holek, co si neustále stěžují na zimu a přitom nejsou vhodně oblečené.
@Aspera píše:
Jasně, já nesedím, ale při dané teplotě bych v pohodě zvládla i sedět (v kabinetu mám míň a zvládám tam v klidu pracovat i víc než 45 minut), stejně jako většina třídy. Jenže vždy se najde pár dětí, většinou holek, co si neustále stěžují na zimu a přitom nejsou vhodně oblečené.
Zkus cely den po 45 minutach s desetiminutovyma pauzama. Je to v tom pohybu. Za 45 minut sotva vychladnes.
@Borrealis píše:
jakákoliv neelektrická
prostě deka, dečka, televizní deka, obrovská hunatá deka, peřina na oblečení seniora, cokolivtři deky na soběnic jinýho nám stejně nezbyde / myslím u toho seniora, tedy/
Děda nosí i v létě doma čepici. ![]()
@Havlova píše:
Přesně. Když bude průser, jdou babičky k nám.
senior je u nás už 25 let
u mě to není nějaká teorie, ale mnoholetá realita, co řeším
@PetraMeli Na chalupě funguji celoročně pod klasickou péřovou, doma máme z ovčího rouna, děti z dutého vlákna.
Na chatě, než se to vytopi, chodím spát pod peřinu v pyžamu, mikine a pletených ponozkách, do nohou petku s horkou vodou.
Kdybych to chtěla hrotit, natáhnu na sebe funkční oblečení a dotahnu si jeste spacák.
Kamarádka má byt zatepleny trojitymi plastovými okny a je tam i v zimě šílené vedro, aniž by museli otočit kohoutem.
pokud budou málo oblečené, rychle je to naučí, prostě se více obléknout, o tom nic, toho bych se fakt nebála
naopak v případě školy, co jsem tady už zmínila, že bude platit místo 700 tisíc za energie 6 mega, které nemá, a které nemá ani obec, to už je průšvih
to totiž už není o nějakém jednom svetru navíc, ale o tom, že jí budou muset přes zimu zavřít
a přesně toto nesmí vláda dopustit, možností jak to řešit má, a má jich dokonce několik
tak snad najdou koule na to něco udělat, já si i říkám že snad najdou, zatím v to věřím
@malákráličice píše:
Zkus cely den po 45 minutach s desetiminutovyma pauzama. Je to v tom pohybu. Za 45 minut sotva vychladnes.
V době covidu jsem učila doma a pracovnu jsem na víc jak 20 taky nevytopila a stačilo se obléct. A v té třídě fakt zima není, stačí se podívat na teploměr při příchodu a v půlce hodiny máš o 2 - 3° víc i bez topení. Ale bez ponožek a s holými zády mrzneš.
@Borrealis píše:
senior je u nás už 25 letu mě to není nějaká teorie, ale mnoholetá realita, co řeším
Až budou chtít, přestěhují se. Zatím jsou tam, kde mají kamarádky a kde se jim líbí. Holt jim občas pomůžeme, nakoupíme, atd. Ale ony se zatím cítí lépe u sebe. Nemohoucí není ani jedna, dokonce samy dojedou vlakem přes půl republiky. Jen je jim větší zima, nezvládnou některé věci a flákají jídlo.
@Borrealis píše:
jooo elektrické dečky
velmi častá příčina požáru, jestli máte své seniory ráda, tak helehttps://www.hzscr.cz/…e-decce.aspx
mě to domu nesmí, a že doma řešíme velice, velice starého člověka, kterému je nonostop zima
řešení jsou různá, elektrická dečka nikdy, nesmí mi přes práh
jako fakt, nyní opravdu píšu bez ironie
edit, dejte si do googlu požár a elektrická dečka, nebude se vám to líbit
Příspěvek upraven 14.08.22 v 20:53
Tak jim holt zakážu dávat je do postele.
@Aspera píše:
V době covidu jsem učila doma a pracovnu jsem na víc jak 20 taky nevytopila a stačilo se obléct. A v té třídě fakt zima není, stačí se podívat na teploměr při příchodu a v půlce hodiny máš o 2 - 3° víc i bez topení. Ale bez ponožek a s holými zády mrzneš.
Jo, holt mládež bude nosit místo ustrizenych triček, kalhot do půlky lýtek, bundicek do pasu a conversek trapne rolák, podkolenky, zateplený kalhoty, botky s kožíškem a poradny kabát nebo bundu pod zadek.
@jkra píše:
No a na co? Můžeš začít u Putina. Nikdo nečekal, že se taktoze…re všechno.
Ono být závislí jen na jednom zdroji a pak vykřikovat, že ten zdroj nepotřebujeme, tak to nebylo moc inteligentní (viz. Pekarová a spol…)
Jinak s tím nebýt závislí jsme vlastně nic moc neudělali (myšleno jako EU). Jako solar, vítr + odstavování jádra a utlumení vývoje kolem vodíkové energie, jako bud to soudruzi z Bruselu dělají naschvál a nebo mají totálně prázdné mozky. ![]()
@Aspera píše:
V tomhle ti musím dát za pravdu. Dcera taky tvrdí, že tam pár holek ječí, ať nevětrají, že je jim zima. Na sobě letní trika a tílka a když jim ostatní řeknou, ať si vezmou mikinu nebo svetr, jen se ofrňují. Ale zase ve 30 lidech prostě občas otevřít musíš, jinak je strašně vydýchaný vzduch.
@Borrealis píše:
@Asperapokud budou málo oblečené, rychle je to naučí, prostě se více obléknout, o tom nic, toho bych se fakt nebála
naopak v případě školy, co jsem tady už zmínila, že bude platit místo 700 tisíc za energie 6 mega, které nemá, a které nemá ani obec, to už je průšvih
to totiž už není o nějakém jednom svetru navíc, ale o tom, že jí budou muset přes zimu zavřít
a přesně toto nesmí vláda dopustit, možností jak to řešit má, a má jich dokonce několik
tak snad najdou koule na to něco udělat, já si i říkám že snad najdou, zatím v to věřím
Tato vláda nic moc dělat nebude. Mohli třeba energie dát na 5% a i jídlo snížit, myslím tím dan a prý by se vybralo málo, tak ne. Takže ty nás přes palubu už hodili. Jinak pracuji v soc. službách a nevím, jak to tam bude. ![]()