Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30312
14.8.22 21:02
@malákráličice píše:
45 minut sedis?

Jasně, já nesedím, ale při dané teplotě bych v pohodě zvládla i sedět (v kabinetu mám míň a zvládám tam v klidu pracovat i víc než 45 minut), stejně jako většina třídy. Jenže vždy se najde pár dětí, většinou holek, co si neustále stěžují na zimu a přitom nejsou vhodně oblečené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21381
14.8.22 21:04
@Aspera píše:
Jasně, já nesedím, ale při dané teplotě bych v pohodě zvládla i sedět (v kabinetu mám míň a zvládám tam v klidu pracovat i víc než 45 minut), stejně jako většina třídy. Jenže vždy se najde pár dětí, většinou holek, co si neustále stěžují na zimu a přitom nejsou vhodně oblečené.

Zkus cely den po 45 minutach s desetiminutovyma pauzama. Je to v tom pohybu. Za 45 minut sotva vychladnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Borrealis píše:
jakákoliv neelektrická
prostě deka, dečka, televizní deka, obrovská hunatá deka, peřina na oblečení seniora, cokolivtři deky na sobě :nevim: nic jinýho nám stejně nezbyde / myslím u toho seniora, tedy/

Děda nosí i v létě doma čepici. :)

• Citovat
  • Upravit
13010
@Havlova píše:
Přesně. Když bude průser, jdou babičky k nám.

senior je u nás už 25 let

:nevim:

u mě to není nějaká teorie, ale mnoholetá realita, co řeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.22 21:06

@PetraMeli Na chalupě funguji celoročně pod klasickou péřovou, doma máme z ovčího rouna, děti z dutého vlákna.

Na chatě, než se to vytopi, chodím spát pod peřinu v pyžamu, mikine a pletených ponozkách, do nohou petku s horkou vodou.

Kdybych to chtěla hrotit, natáhnu na sebe funkční oblečení a dotahnu si jeste spacák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.22 21:07

Kamarádka má byt zatepleny trojitymi plastovými okny a je tam i v zimě šílené vedro, aniž by museli otočit kohoutem.

• Citovat
  • Upravit
13010
14.8.22 21:07

@Aspera

pokud budou málo oblečené, rychle je to naučí, prostě se více obléknout, o tom nic, toho bych se fakt nebála

naopak v případě školy, co jsem tady už zmínila, že bude platit místo 700 tisíc za energie 6 mega, které nemá, a které nemá ani obec, to už je průšvih

to totiž už není o nějakém jednom svetru navíc, ale o tom, že jí budou muset přes zimu zavřít

a přesně toto nesmí vláda dopustit, možností jak to řešit má, a má jich dokonce několik

tak snad najdou koule na to něco udělat, já si i říkám že snad najdou, zatím v to věřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
14.8.22 21:10
@malákráličice píše:
Zkus cely den po 45 minutach s desetiminutovyma pauzama. Je to v tom pohybu. Za 45 minut sotva vychladnes.

V době covidu jsem učila doma a pracovnu jsem na víc jak 20 taky nevytopila a stačilo se obléct. A v té třídě fakt zima není, stačí se podívat na teploměr při příchodu a v půlce hodiny máš o 2 - 3° víc i bez topení. Ale bez ponožek a s holými zády mrzneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 21:11
@Borrealis píše:
senior je u nás už 25 let
u mě to není nějaká teorie, ale mnoholetá realita, co řeším

Až budou chtít, přestěhují se. Zatím jsou tam, kde mají kamarádky a kde se jim líbí. Holt jim občas pomůžeme, nakoupíme, atd. Ale ony se zatím cítí lépe u sebe. Nemohoucí není ani jedna, dokonce samy dojedou vlakem přes půl republiky. Jen je jim větší zima, nezvládnou některé věci a flákají jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 21:14
@Borrealis píše:
jooo elektrické dečky

:mrgreen:
velmi častá příčina požáru, jestli máte své seniory ráda, tak hele

https://www.hzscr.cz/…e-decce.aspx

mě to domu nesmí, a že doma řešíme velice, velice starého člověka, kterému je nonostop zima

řešení jsou různá, elektrická dečka nikdy, nesmí mi přes práh

jako fakt, nyní opravdu píšu bez ironie
:kytka:

edit, dejte si do googlu požár a elektrická dečka, nebude se vám to líbit

Příspěvek upraven 14.08.22 v 20:53

Tak jim holt zakážu dávat je do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.22 21:15
@Aspera píše:
V době covidu jsem učila doma a pracovnu jsem na víc jak 20 taky nevytopila a stačilo se obléct. A v té třídě fakt zima není, stačí se podívat na teploměr při příchodu a v půlce hodiny máš o 2 - 3° víc i bez topení. Ale bez ponožek a s holými zády mrzneš.

Jo, holt mládež bude nosit místo ustrizenych triček, kalhot do půlky lýtek, bundicek do pasu a conversek trapne rolák, podkolenky, zateplený kalhoty, botky s kožíškem a poradny kabát nebo bundu pod zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 21:17
@jkra píše:
No a na co? Můžeš začít u Putina. Nikdo nečekal, že se taktoze…re všechno.

Ono být závislí jen na jednom zdroji a pak vykřikovat, že ten zdroj nepotřebujeme, tak to nebylo moc inteligentní (viz. Pekarová a spol…)
Jinak s tím nebýt závislí jsme vlastně nic moc neudělali (myšleno jako EU). Jako solar, vítr + odstavování jádra a utlumení vývoje kolem vodíkové energie, jako bud to soudruzi z Bruselu dělají naschvál a nebo mají totálně prázdné mozky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
14.8.22 21:20
@Aspera píše:

V tomhle ti musím dát za pravdu. Dcera taky tvrdí, že tam pár holek ječí, ať nevětrají, že je jim zima. Na sobě letní trika a tílka a když jim ostatní řeknou, ať si vezmou mikinu nebo svetr, jen se ofrňují. Ale zase ve 30 lidech prostě občas otevřít musíš, jinak je strašně vydýchaný vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 21:20
@Borrealis píše:
@Aspera

pokud budou málo oblečené, rychle je to naučí, prostě se více obléknout, o tom nic, toho bych se fakt nebála

naopak v případě školy, co jsem tady už zmínila, že bude platit místo 700 tisíc za energie 6 mega, které nemá, a které nemá ani obec, to už je průšvih

to totiž už není o nějakém jednom svetru navíc, ale o tom, že jí budou muset přes zimu zavřít

a přesně toto nesmí vláda dopustit, možností jak to řešit má, a má jich dokonce několik

tak snad najdou koule na to něco udělat, já si i říkám že snad najdou, zatím v to věřím

Tato vláda nic moc dělat nebude. Mohli třeba energie dát na 5% a i jídlo snížit, myslím tím dan a prý by se vybralo málo, tak ne. Takže ty nás přes palubu už hodili. Jinak pracuji v soc. službách a nevím, jak to tam bude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21381
14.8.22 21:28

Jen tak pro zajimavost, jak zvladate horka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová