Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice píše:
Ano, měla bys mít jednou za čas udělanou revizi elektřiny a plynu. Jinak se ti taky může stát, že ti pojišťovna nic neproplati. Stejně tak revizi od kominika, pokud topis tuhými palivy.U nás zajišťuje SVJ.
jsem v městském bytě a nikdy se o ničem takovém ani nezmínili( o elektřině). Plyn chodí, elektřina ne.
@Svistice Takže co půl roku chodí revizák u vás po paneláku a utahuje svorkonice
![]()
Příspěvek upraven 17.08.22 v 19:20
@vokishka píše:
jsem v městském bytě a nikdy se o ničem takovém ani nezmínili( o elektřině). Plyn chodí, elektřina ne.
Ona je pouze doporučená, povinná je ve společných prostorách.
@Lykaon píše:
@Svistice Takže co půl roku chodí revizák u vás po paneláku a utahuje svorkonice![]()
![]()
![]()
Ne, ale měli jsme ho tu, předělával se hliník na med a měnil jistič.
Revizaky a kominíka má pod palcem chlap. ![]()
@Svistice A jak to vidíš? Že ho taky donutili vrátit Krym, viď? Pokud nechtějí vyvolat světovou válku ( a já pevně doufám, že nechtějí), tak prostě nemají páky. Nebo myslíš že ano? A jaké?
@Havlova píše:
Ona je pouze doporučená, povinná je ve společných prostorách.
Jo a ještě tu byl na společné prostory snad nějaký týpek přes hasičaky.
Příspěvek upraven 17.08.22 v 19:24
@vokishka píše:
při jaké revizi? Copak do bytů chodí nějaká revize?
Ne do bytu nechodí revizák, za jističem a dál je to vše jen a jen vaše. A jak se o to staráte je vaše věc. Jen upozorňuji na to že ve většině starých paneláků je rozvod v hliníku. A o ten se nikdo nějak extra nestará.
@Svistice píše:
Ne, ale měli jsme ho tu, předělával se hliník na med a měnil jistič.
Revizaky a kominíka má pod palcem chlap.
Když se něco předělává, je povinná (myslím). Samozřejmě ne, pokud dáš nový kryt na zásuvky.
@Lykaon Já bych se spíš obávala přetížení, protože ten barák nebude mít jističe na tolik přímotopů.
U mě to znamená snížení vytápění o 1°C, takže žádná tragédie. No a mám známou, která když přijede, tak první, co udělá, že otevře okno.
@Dollorres píše:
Co si myslíte o možné regulaci teplot na 18 st? Podle mě to nemůžeme dát, většina Čechů je zimomřivá. Mě je teda v létě příšerný horko, ale v zimě mám rada teplo a hlavně v koupelně mi je hrozná zima. Jak to máte vy?![]()
@Lykaon píše:
Ne do bytu nechodí revizák, za jističem a dál je to vše jen a jen vaše. A jak se o to staráte je vaše věc. Jen upozorňuji na to že ve většině starých paneláků je rozvod v hliníku. A o ten se nikdo nějak extra nestará.
tak o plynaře se taky nestarám, posílá ho majitel bytu
@inkakřivák píše:
@Lykaon Já bych se spíš obávala přetížení, protože ten barák nebude mít jističe na tolik přímotopů.
Tady je otázka jak starý je ten barák či panelák. Dřív se to stavělo z toho co bylo, kabel se šetřil. Takže někde klidně vyměníš hlavní jistič a zvedneš sazbu. A pak třeba shoří elektroinstalace. A nebo to necháš tak a bud to hořet max na patře ![]()
@inkakřivák píše:
@Svistice A jak to vidíš? Že ho taky donutili vrátit Krym, viď? Pokud nechtějí vyvolat světovou válku ( a já pevně doufám, že nechtějí), tak prostě nemají páky. Nebo myslíš že ano? A jaké?
No ten Krym mu prošel, právě proti že nikdo nic nedelal a dál si s ním povidali, jak tu někteří doporucuji. Tak chce víc. Jen to už v unoru trochu přestřelil (kdyby šel jen po těch dvou pseudorepublikach, dost možná by mu to prisli bihuzel taky
)
Regan a spol. SSSR taky ustavil, holt to trvalo. Opotřebovávaci nebo partizanska válka, ten Krym si budou Ukrajinci muset vyvalcit.
@Prostě Vodnář Já s tím nemám problém. Máme domek 3+1, krbová kamna v obýváku, a dost. Nikde jinde netopime. V koupelně visí topný žebřík, když přijede návštěva, a bylo by jí zima. V pokojíku pro hosty nezapnuty přímotop.
@Svistice Takže prostě bojovat do posledního dechu, uraaaa! Hm. Taky řešení. No Rusko to v pohodě přežije. A zbohatne na tom. Zdá Ukrajina, tam už je to otázka. Pro mne jediné, co mne děsí, by byla ta světová válka.