Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21366
14.8.22 22:58
@madyb píše:
Naše děti si stěžují, že už po obědě se netopí a třída vychladá.

U nas na gymplu se zacinalo topit v sedm rano a koncilo ve dvanact. Byl to masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.22 06:32
@malákráličice píše:
Jen tak pro zajimavost, jak zvladate horka?

Pořád venku, ve vodě. Máme rádi teplo venku v létě. Ale na spaní je to nepříjemné. My máme v baráku podkrovky. Tam máme všechny spací pokoje. Takže se letos koupily ty klimatizace. Ale zatím se to zaplo pouze jednou, když byla ta poslední horká noc. Hlavně u dcer v pokojích pere od oběda do zapadnutí slunko. V červnu se tam nedalo ani učit na poslední písemky. Jinak spíme od března každý den při otevřených oknech. Nám kotel na topení zapíná 2× denně. Víc není třeba. Běžně začínáme topnou sezónu přelom října a listopadu. Dřív není třeba a končíme v březnu. A nepřetápíme nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
15.8.22 06:40
@malákráličice píše:

většinou na chalupě, chládek, voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
15.8.22 07:27
@malákráličice píše:

Nejhorší je horko v zimě. To člověk na chvilku zamhouří oko a najednou má v pokoji 27, 28 stupňů, vyschlo v krku, potí se. Pak rychle otevřít okna, ať se to trochu srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
15.8.22 07:44

@jipo Horko je hnusný vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42053
15.8.22 07:52
@jipo píše:
Nejhorší je horko v zimě. To člověk na chvilku zamhouří oko a najednou má v pokoji 27, 28 stupňů, vyschlo v krku, potí se. Pak rychle otevřít okna, ať se to trochu srovná.

Kde to žiješ? Při vypnutém topení? To bych vyvětrala a rovnou nechala uvřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
15.8.22 08:20
@Petra Star píše:
Jednak vám to nikdo přímo nenakáže, spíš vaše peněženky vás budou ke snížení teploty motivovat. Nakonec co nedokázalo nějaké ekologické cítění dokáže válka. Prostě se přetápělo v mnoha bytech.
Lidé jsou zhýčkaní. Vemte si takové Portugalsko nebo Španělsko, tam mnoho domů ani topení nemá a v zimě tam fakt teplo není. Další země, co znám (Nizozemí, Británie), tak tam je úplně normální v zimě topit na 18-19°C. A nemocné děti teda nemají. To jsou jen nějaké výmluvy, těch, co doma celou zimu chodí „v trenckách“ a teď by se měli obléknout :)
​Ve Švédsku sice zákon minimální ani maximální teplotu v bytech nenařizuje, podle doporučení tamních hygienických stanic by ale v zimě neměla klesnout pod 20 stupňů, uvádí realitní portál BostardsPortal.se. Finská developerská společnost VAV zase odkazuje na výzkum, který ukazuje, že většina lidí je spokojená, když je teplota v místnosti lehce nad 21 stupňů. Průměrnému Finovi by se teplota 18 stupňů tedy zřejmě také moc nezamlouvala.

Zdá se, že ani Švýcaři nejsou příliš otužilí. S ohledem na současnou situaci tamní politická reprezentace uvažuje o omezení vytápění na „pouhých“ 20 stupňů, píše web SRF.ch. Podle švýcarského úřadu pro veřejné zdraví je optimální teplota v obytných místnostech 20 až 21 stupňů a 18 stupňů v ložnicích.
Zdroj: https://tn.nova.cz/…vytapi-bezne?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17927
15.8.22 08:26
@madyb píše:
Nátělník děti do školy nosily normálně a i punčocháče, tak už moc možností co přidat nezbývá. :) Učitelé mají výhodu že si mohou dát grog.

nemůžou, to fakt ne :mrgreen: aspoň teda u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
15.8.22 22:34
@malákráličice píše:

Naprosto příšerně, nemůžu na slunko, nesnáším, když jsem zpocená, nad 22° je mi špatně, nemůžu normálně fungovat. Potřebovala bych tak 16° celoročně. Naši mi v dětství netopili v pokojíku, tak jsem extra studený odchov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
16.8.22 06:36

@Quertizop já snesu ještě tak do těch 25. Jak je víc, umírám. Hnusné. Víš, jak bylo teď krásné na Baltu? More 19, na slunci 25, ve stínu vetrik a chládek. A zde? 30? Co jsem komu udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.8.22 06:58

@inkakřivák Moře 19. A do toho se dá vlézt bez neoprenu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
16.8.22 08:54

Pro mě 19-20 ideál. Aspoň to osvěží. Hele koupala jsem se i v květnu ve Vltavě a bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
16.8.22 16:23
@Quertizop píše:
Naprosto příšerně, nemůžu na slunko, nesnáším, když jsem zpocená, nad 22° je mi špatně, nemůžu normálně fungovat. Potřebovala bych tak 16° celoročně. Naši mi v dětství netopili v pokojíku, tak jsem extra studený odchov.

Mám to stejně, studený odchov jsem měla taky a dneska jsem ráda, že nejsem zhýčkaná a dokážu v klidu a míru v těch 18-19 stupních existovat, v tričku a capri legínách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
16.8.22 18:19

Když ten plyn třeba nebude, a vypadá to všelijak, tak těch 18, 19 bude zbožné přání. Můžeme jenom doufat, že ta vyhláška nebude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21366
16.8.22 18:57
@jipo píše:
Když ten plyn třeba nebude, a vypadá to všelijak, tak těch 18, 19 bude zbožné přání. Můžeme jenom doufat, že ta vyhláška nebude třeba.

Jen doufam, ze delaji i neco dalsiho nez jen sepsani vyhlasky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová