Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
14.8.22 20:50
@Havlova píše:
Pro stařenky jsem koupila elektrické dečky, jednu do postele, 1 na sezení. Už minulou zimu. Je jim teplo a nemusí topit jak o život. Obě si to pochvalovaly a docela usetřily.

jooo elektrické dečky

:mrgreen:
velmi častá příčina požáru, jestli máte své seniory ráda, tak hele

https://www.hzscr.cz/…e-decce.aspx

mě to domu nesmí, a že doma řešíme velice, velice starého člověka, kterému je nonostop zima

řešení jsou různá, elektrická dečka nikdy, nesmí mi přes práh

jako fakt, nyní opravdu píšu bez ironie
:kytka:

edit, dejte si do googlu požár a elektrická dečka, nebude se vám to líbit

:nevim:

Příspěvek upraven 14.08.22 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
14.8.22 20:50
@PetraMeli píše:
Tak lesní školka by u 2letého nepřipadala v úvahu. Já sice kluky v zimě ven beru, ale celej den tam nejsme a když to jde do extrému, tak jsme doma a nebo zpestříme letos herničkou atd…
Jinak nepodléhám panice, ale jsem naštvaná.

No a na co? Můžeš začít u Putina. Nikdo nečekal, že se taktoze…re všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.22 20:51
@Dollorres píše:
Co si myslíte o možné regulaci teplot na 18 st? Podle mě to nemůžeme dát, většina Čechů je zimomřivá. Mě je teda v létě příšerný horko, ale v zimě mám rada teplo a hlavně v koupelně mi je hrozná zima. Jak to máte vy? :think: :mavam:

No jako s Miminem jsem na to zvědavá. Ten kdo bude mít zrovna novorozence :zed:. Nezávidím. Jinak si myslím, že už nevědí co by roupama vymysleli. Aby to jako vypadalo, že něco dělaj

• Citovat
  • Upravit
13010
14.8.22 20:52
@jkra píše:
A když bude nejhůř, co chcete? Vedro ve školce nebo funkční nemocnici? Jako tohle nikdo nečekal. Neříkám, že to není průšvih, ale denně se tu stresovat. K čemu to je dobré…

škoda že jste nečetla debatu kousíček dozádu

tak to zkuste :mrgreen: než sem takhle vletíte :mavam:

o jakémsi vedru ve školce zde fakt, ale doopravdy nikdo nepíše, natož aby po něm toužil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21370
@Aspera píše:
Tak začnou nosit ponožky vyšší než pod kotníky, kalhoty delší než nad kotníky, tričko až pod pupík a mikinu a bude jim o dost tepleji. Já jsem ve třídě většinu času v tričku a děti mrznou. Schválně si neberu mikinu, abych neměla tendence moc větrat.

45 minut sedis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42066
@Borrealis píše:
jooo elektrické dečky

:mrgreen:
velmi častá příčina požáru, jestli máte své seniory ráda, tak hele

https://www.hzscr.cz/…e-decce.aspx

mě to domu nesmí, a že doma řešíme velice, velice starého člověka, kterému je nonostop zima

řešení jsou různá, elektrická dečka nikdy, nesmí mi přes práh

jako fakt, nyní opravdu píšu bez ironie :kytka:

A jaká jiná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.22 20:54
@vokishka píše:
u nás teda přetopeno není, i když už je to lepší, když máme zatepleno. Navíc se musí větrat, děckám u okna bývá zima dost často přes zimu, když je třeba otevřít okna. Navíc v pátek ráno se už běžně hodně stahuje topení, takže kolem poledne už je to znát.

U nás jak ve školce tak ve škole mám pocit, že ve třídách topí snad od půlky září do června. Vždy mi tam bylo horko a větrala bych, a to mám k horkokrevnosti fakt daleko. Školka zateplená určitě je, škola nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
14.8.22 20:54
@Havlova píše:
A jaká jiná?

jakákoliv neelektrická
prostě deka, dečka, televizní deka, obrovská hunatá deka, peřina na oblečení seniora, cokoliv

tři deky na sobě :nevim: nic jinýho nám stejně nezbyde / myslím u toho seniora, tedy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 20:55
@Svistice píše:
Tak pec tu nikdy nebyla. V jedné místnosti se tu žilo a žije. MPak už tu byl jen kozí chlívek a vejminek 15 m2, který se prý pronajímal nějakému ševci s 6 detma. :jazyk:

Máme funkční prádlo, merino, dutá vlákna a perovky…

Ta komfortní pocitová teplota bude u běžné zdravé populace příště o zvyku.

Tak u nás pec byla a snad bude příští rok nová, je fajn na tom vařit, péct a hypokaustem Vám to vytopí dům na příjemnou teplotu.

No a zmínila jste to, u zdravé populace je to ok, ale on každý takové štěstí nemá, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
14.8.22 20:55
@Borrealis píše: škoda že jste nečetla debatu kousíček dozádu

tak to zkuste :mrgreen: než sem takhle vletíte :mavam:

o jakémsi vedru ve školce zde fakt, ale doopravdy nikdo nepíše, natož aby po něm toužil
Četla. Řeší se tu i to, že chudinky děti ve školce a škole. Tak co? Budeme se klepat? Vykřikovat, že to ne a že blbá vláda. ČEZ je průšvih, ale způsoby, co s tím, jsou osekané. Plyn je průšvih. Celá válka je na… Ne, je lepší si udělat krizový scénář doma, v případě nouze se třeba na zimu sestěhovat, já nevím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42066
14.8.22 20:56
@Anonymní píše:
No jako s Miminem jsem na to zvědavá. Ten kdo bude mít zrovna novorozence :zed:. Nezávidím. Jinak si myslím, že už nevědí co by roupama vymysleli. Aby to jako vypadalo, že něco dělaj

Co je na tom tak osobního, že musíš být anonym? Jinak, já mimino za podobných teplot odchovala, v zimě ráno doma třeba 13 stupňů. Na koupání jsem na ni pustila elektrické topítko, na spaní dala spacák nebo peřinu. Poprvé byla nemocná ve školce, kde chytla od někoho černý kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42066
14.8.22 20:58
@jkra píše: Četla. Řeší se tu i to, že chudinky děti ve školce a škole. Tak co? Budeme se klepat? Vykřikovat, že to ne a že blbá vláda. ČEZ je průšvih, ale způsoby, co s tím, jsou osekané. Plyn je průšvih. Celá válka je na… Ne, je lepší si udělat krizový scénář doma, v případě nouze se třeba na zimu sestěhovat, já nevím.

Přesně. Když bude průser, jdou babičky k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 20:58
@Borrealis píše:
jakákoliv neelektrická
prostě deka, dečka, televizní deka, obrovská hunatá deka, peřina na oblečení seniora, cokolivtři deky na sobě :nevim: nic jinýho nám stejně nezbyde / myslím u toho seniora, tedy/

Kde berete ty super deky. Jako já jsem nyní koupila 4× beránkovou deku, prostěradlo, potah na polštář, ale už nyní vím, že stejně jako min.rok, jsem na sobě měla ještě další deku či peřinu a k tomu pyžamo s dlouhým rukávem a ponožky. El. dečka se mi pokazila a kašlu na to, já pak vždy zapomněla a ona jela do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42066
14.8.22 21:00
@Borrealis píše:
jakákoliv neelektrická
prostě deka, dečka, televizní deka, obrovská hunatá deka, peřina na oblečení seniora, cokolivtři deky na sobě :nevim: nic jinýho nám stejně nezbyde / myslím u toho seniora, tedy/

To holky ještě nedají, na to jsou docela hyperaktivní, i když mamce je skoro 80. Kdyby měla být krize, jdou k nám. Snad se holky nepobijou, je každá úplně jiná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.8.22 21:02
@jkra píše: Četla. Řeší se tu i to, že chudinky děti ve školce a škole. Tak co? Budeme se klepat? Vykřikovat, že to ne a že blbá vláda. ČEZ je průšvih, ale způsoby, co s tím, jsou osekané. Plyn je průšvih. Celá válka je na… Ne, je lepší si udělat krizový scénář doma, v případě nouze se třeba na zimu sestěhovat, já nevím.

Společnost ČEZ je banda nenažraných hovad a tato vláda, co k tomu říct no, třeba mají už nějaké signály na řešení tohodle mega průšvihu a není to jen o dvou svetrech atd… Jako zatím je v této oblasti ticho. Navíc to není jen toto. Třeba inflace, ta se dotýká nás všech, řeší se něco, ne. Ona se vlastně řeší je Ukrajina, jenže ono těch probému je fakt více.
Přemýšlím, že si zase udělám stopku a nekouknu se na zprávy a prostě mi asi bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová