Regulace vytápění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
986
18.8.22 08:14
@stinga píše:
a jak to děláš v létě? já mám teď doma teplotu 28,5 stupně

Na noc otviram okna. Ráno je sice kosa, ale večer 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76499
18.8.22 08:21
@madyb píše:
Na noc otviram okna. Ráno je sice kosa, ale večer 23.

tak otevřené okno na ventilačku mám také, nicméně i večer to neklesne pod 27,5, ráno nevím :) to nemám čas sledovat teploměr,
nicméně 16 stupňů určitě bez klimatizace docílit nejde - a když dle jiných diskusí, je třeba šetřit energie, tak by se ani klimatizace používat neměla, přece :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
18.8.22 08:22

Je tu vůbec někdo, komu současné teploty nevadí? Já dala včera kolo, v úterý volejbal a naprostá spokojenost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.8.22 08:25
@stinga píše:
tak otevřené okno na ventilačku mám také, nicméně i večer to neklesne pod 27,5, ráno nevím :) to nemám čas sledovat teploměr,
nicméně 16 stupňů určitě bez klimatizace docílit nejde - a když dle jiných diskusí, je třeba šetřit energie, tak by se ani klimatizace používat neměla, přece :think:

Hlavně kdyby měl člověk zapnutou klimatizaci na 16, tak by to nebylo nic zdravého. Na spaní ji mám zapnutou na 26, výjimečně na 25, nižší teplotu bychom odnesli zdravotně. Ale reálnou teplotu v ložnici netuším :think:

• Citovat
  • Upravit
76499
18.8.22 08:25
@inkakřivák píše:
@stinga Trpím. Ale třeba teď máme v domě dvacet. Máme dům se zdmi cca metr. Možná i víc. Kvalitní okna, a celou noc otevřeno do průvanu. Takže se vychladí, a když začne být teplo, utesnime a je to. Nad terasou je střecha, takže se dveře do pokoje a ložnice nerozpali. A když je nejhůř, tak hodím matrací na zem mezi ty dveře, namočíme prostěradlo a je to. I tak se dá spát. Ovšem vylézt ven, to jsou muka. Za mne by mělo být maximálně těch 25. Ideál.

tak zdi máme 60 cm, okna kvalitní také - ale ložnice je na jihozápad, samozřejmě mám teď celé dny i noci zatažené žaluzie a ve dne okno zavřené, ale už je to horko moc dlouho, spát do průvanu moc nemůžeme, kvůli nachlazení u mně i u dcery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12977
18.8.22 08:28

Pokud bych si mela vybrat mezi Ruskem a USA, zasadne volim USA. Ani nahodou nejsou tyhle dve mocnosti stejne. Rusko ma na konte nekolik hladomoru, behem toho prvniho kupovalo za obili zbrane a svoje lidi nechalo chcipat hladem, ten druhy zamerne vyvolalo (mimochodem to je duvod, proc je na Donbasu tolik etnickych Rusu - prisli tam budovat prumysl, kdyz puvodni obyvatele jaksi uvolnili prostor), pri tretim hladomoru posilalo vagony obili do vychodni Evropy, aby posililo svuj vliv. Jo, pri tom prvnim americka potravinova pomoc krmila miliony! lidi denne, ten druhej a treti pred svetem tajili.
Rusko pozabijelo nebo odvleklo statisice svych vlastnich! obcanu do gulagu. Rusko vrazdilo zidy, Polaky, Estonce, Litevce, Lotyse, Tatary…
Paktovali se s Hitlerem, na to dneska nejak zapominaji. Pak valcili s masivni podporou Spojencu (dostavali zbrane, auta, tanky, letadla, munici, obleceni, jidlo, i ty slavny tovarby za Uralem pomahali stavet odbornici ze Zapadu, ucili Sovety treba pasovou vyrobu), o tom soudruzi taky mlci.
A tak dale, ze. At jsou Americani jaci jsou, pro me jsou jasna volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
18.8.22 08:30
@madyb píše:
Je tu vůbec někdo, komu současné teploty nevadí? Já dala včera kolo, v úterý volejbal a naprostá spokojenost. :)

Mne. Vcera jsem tedy s detmi vlezla uz jen do bazeu, ale jinak kombinujeme kolo a vodu. Ono jak clovek jede, tak prijemne fouka i v techto vedrech. Naopak, kdyz jsem se vcera docetla, ze chteji snizit teplotu vody v bazenech o 4stupne, tak doufam, ze bude teplo co nejdele, aby deti plavaly alespon v domacim bazenu. Ve vode 22 stupnu mne nejstarsi zmrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56075
18.8.22 08:31
@madyb píše:
Je tu vůbec někdo, komu současné teploty nevadí? Já dala včera kolo, v úterý volejbal a naprostá spokojenost. :)

Jo, já jsem v poho. Kolo, bazén, dnes odpo je v plánu 15 km. V baráku dole máme luxusně, celý den v tom pracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42035
18.8.22 08:33
@větvička1 píše:
Pokud bych si mela vybrat mezi Ruskem a USA, zasadne volim USA. Ani nahodou nejsou tyhle dve mocnosti stejne. Rusko ma na konte nekolik hladomoru, behem toho prvniho kupovalo za obili zbrane a svoje lidi nechalo chcipat hladem, ten druhy zamerne vyvolalo (mimochodem to je duvod, proc je na Donbasu tolik etnickych Rusu - prisli tam budovat prumysl, kdyz puvodni obyvatele jaksi uvolnili prostor), pri tretim hladomoru posilalo vagony obili do vychodni Evropy, aby posililo svuj vliv. Jo, pri tom prvnim americka potravinova pomoc krmila miliony! lidi denne, ten druhej a treti pred svetem tajili.
Rusko pozabijelo nebo odvleklo statisice svych vlastnich! obcanu do gulagu. Rusko vrazdilo zidy, Polaky, Estonce, Litevce, Lotyse, Tatary…
Paktovali se s Hitlerem, na to dneska nejak zapominaji. Pak valcili s masivni podporou Spojencu (dostavali zbrane, auta, tanky, letadla, munici, obleceni, jidlo, i ty slavny tovarby za Uralem pomahali stavet odbornici ze Zapadu, ucili Sovety treba pasovou vyrobu), o tom soudruzi taky mlci.
A tak dale, ze. At jsou Americani jaci jsou, pro me jsou jasna volba.

Ještě hladomor v Kazachstánu v důsledku snahy pěstovat bavlnu či co a tím způsobeného vyschnutí řek. Výplaty v naturáliích - tu máš patery boty a snaž se to vyměnit za jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
18.8.22 08:37
@inkakřivák píše:
@Quertizop To je realita života. Nebo snad tv lze, když ukazuje třeba střelbu ve školách? Nebo že lidé bez zdravotního pojištění se často nedočkají potřebné péče? Nebo že jsou tam opravdu chudé lokality? Ono je tam plno věcí pěkných, ale plno věcí ne. Je to stejné jako všude. A já nechci být pod nikým. Ať nás nechají ty velmocí žít svůj život a budu spokojená. Ať mi přestane EU diktovat, co můžu a nemůžu dělat, říkat a myslet a budu šťastná.

Ale božínku, co přesně ti ta EU diktuje a zakazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12977
18.8.22 08:38
@stinga píše:
tak zdi máme 60 cm, okna kvalitní také - ale ložnice je na jihozápad, samozřejmě mám teď celé dny i noci zatažené žaluzie a ve dne okno zavřené, ale už je to horko moc dlouho, spát do průvanu moc nemůžeme, kvůli nachlazení u mně i u dcery

U vas je asi celkove vic horko, ne? My mame kamenny dum, okna v loznici taky na jihozapad, name porad otevrena okna na ventilacku, vecer je otevru uplne a v noci je tu krasny chladek. Ted uz jsou chladnejsi noci, aspon tady, uz to slo i k deseti stupnum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
18.8.22 08:39
@PetraMeli píše:
Já bych neměla takové ideály. Byla jste někdy v USA, myslím, jestli jste viděla jak to tam chodí. Ona je tam dost velká chudoba, hromada násilí, pošlete dítě do školy a nevíte, jestli ho třeba nezastreli, když onemocnite, tak Vám pojištění nemusí stačit, třeba u rakoviny atd… toho je fakt hodně. Takže z trojky statu nikdo no, ono vlastně není kam utéct před lidskou krutosti a blbosti :nevim:

A Ty jsi tam byla kde a jak dlouho? Protože tohle slýcham od lidí, co čerpají info z YouTube. Můj manžel tam často jezdí na SC, má hodně amerických kolegů a takhle to nikdo nepopisoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.8.22 08:40
@Quertizop píše:
Ale božínku, co přesně ti ta EU diktuje a zakazuje?

Teď mě tak napadá třeba plastové nádobí a brčka.

• Citovat
  • Upravit
56505
18.8.22 08:40
@větvička1 píše:
U vas je asi celkove vic horko, ne? My mame kamenny dum, okna v loznici taky na jihozapad, name porad otevrena okna na ventilacku, vecer je otevru uplne a v noci je tu krasny chladek. Ted uz jsou chladnejsi noci, aspon tady, uz to slo i k deseti stupnum.

U nás v Ústeckém kraji taky. Všude sucho. Často tu hoří. A snad konečně pořádně sprchne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.8.22 08:42
@madyb píše:

Venku mi nevadí, že je horko. Mám ráda léto. Doma na spaní mi horko vadí hodně. Jsem obojživelník. Mám ráda teplo i chladněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová