Regulace vytápění

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
18.8.22 08:45
@brisco píše:
A Ty jsi tam byla kde a jak dlouho? Protože tohle slýcham od lidí, co čerpají info z YouTube. Můj manžel tam často jezdí na SC, má hodně amerických kolegů a takhle to nikdo nepopisoval :think:

Tak tady taky lidi z vyloučených lokalit žijí v tristních podmínkách, nikdo jim neudělá zuby a nedostanou léky bez doplatku, že.
V USA když se člověk musí snažit, tam není žádný štědrý sociální stát jako v Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
18.8.22 09:07
@větvička1 píše:
U vas je asi celkove vic horko, ne? My mame kamenny dum, okna v loznici taky na jihozapad, name porad otevrena okna na ventilacku, vecer je otevru uplne a v noci je tu krasny chladek. Ted uz jsou chladnejsi noci, aspon tady, uz to slo i k deseti stupnum.

no asi ano, Zlínský kraj, ráno dnes venku bylo 18 stupňů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
18.8.22 09:16
@Pitaya1 píše:
Teď mě tak napadá třeba plastové nádobí a brčka.

musím říct, že absurdní zákaz plastových brček mi vadí docela dost, hodně jezdíme na výlety a dceři se to papírové brčko vždy rozpustí dřív, než dopije nápoj,
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčka :? brčka to vytrhnou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55978
18.8.22 09:17
@stinga píše:
musím říct, že absurdní zákaz plastových brček mi vadí docela dost, hodně jezdíme na výlety a dceři se to papírové brčko vždy rozpustí dřív, než dopije nápoj,
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčka :? brčka to vytrhnou :zed:

Zakázala bych i plastové kelímky, talířky. Tohle mi neva… Pytlíky igelitové taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
18.8.22 09:25
@stinga píše:
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčka :? brčka to vytrhnou :zed:

My si nosíme vlastní kovové. V hotelu jsme tedy měli normální nádobí, uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
18.8.22 09:27
@jkra píše:
Zakázala bych i plastové kelímky, talířky. Tohle mi neva… Pytlíky igelitové taky.

Já bych je úplně nezakazovala, ale striktně omezila používání. Třeba na zdravotnictví a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55978
18.8.22 09:32
@Havlova píše:
Já bych je úplně nezakazovala, ale striktně omezila používání. Třeba na zdravotnictví a pod.

Jo, nebo tak. V reálu ta dnešní kultura kelímku, plastového nádobí je strašná. Lidem by jen prospělo zpomalit a neprodukovaly tolik odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
18.8.22 09:33
@madyb píše:
A byla jste někdy v Rusku?

Ne, ale tam si nedělám iluze už vůbec. Tam to nebylo dobré nikdy. Spíš mi šlo o to, že mnoho lidí básní, jak je v USA skvěle, ale takové „krásné“ je to naoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
18.8.22 09:34
@jkra píše:
Jo, nebo tak. V reálu ta dnešní kultura kelímku, plastového nádobí je strašná. Lidem by jen prospělo zpomalit a neprodukovaly tolik odpadu.

A ono ba se i dost ušetřilo. Já jsem třeba v práci za divnou, že jsem si do kapslového kávovaru pořídila opakovaně plnitelnou kapsli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.8.22 09:35
@stinga píše:

Hlavně Evropa to stejně tím zákazem nijak nevytrhne, když všude jinde po světě se plastová brčka, nádobí atd používá vesele dál. A ty papírový brcka opět nejsou vůbec ekologický, jen z toho má někdo velmi slušný zisk.
A taky je nesnášíme. Dítě si kvůli tomu přestalo kupovat oblíbené pitíčko, respektive si na něm hlídáme, pro jaký trh je určený. Protože pro trhy mimo EU mají většinou pořád plastový :dance:

• Citovat
  • Upravit
55978
18.8.22 09:39
@PetraMeli píše:
Ne, ale tam si nedělám iluze už vůbec. Tam to nebylo dobré nikdy. Spíš mi šlo o to, že mnoho lidí básní, jak je v USA skvěle, ale takové „krásné“ je to naoko.

No, se slušnou praci je i pojištění. kolikrat jste tam byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
18.8.22 09:42
@stinga píše:

Ta papírová brčka jsou na dvě věci. Koupila jsem si ledovou kávu ve Starbucks a to brčko už po chvilce se rozpadalo, to samé právě ta pitíčka. Naštěstí jsem kluky už konečně naučila tak nějak pít normálně z hrnku.

Jinak před lety jsem byla ve Vídni na Vánočních trzích a tam už kelímky nebyli, ale byli tam hrnky, fakt pěkné hrnky :-). Zaplatila se nějaká částka a když jste dopili a vrátili hrnek ok, tak Vám peníze vrátili. No, ty hrnečky byli krásné a já si dala čtyři horké čokolády, jen kvůli hrnkům :mrgreen:, které jsem pak rozdala jako mini dárečky. Tohle mě mrzí, že nefunguje na trzích u nás. Třeba DD nebo různé chráněné dílny by toto vyrobili a prostě by to fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.22 09:45

@PetraMeli Tal zálohované sklenice/kelímky fungují i v tuzemsku. Měli jsme několikrát v ČR na různých akcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
18.8.22 09:49
@PetraMeli píše:
Ta papírová brčka jsou na dvě věci. Koupila jsem si ledovou kávu ve Starbucks a to brčko už po chvilce se rozpadalo, to samé právě ta pitíčka. Naštěstí jsem kluky už konečně naučila tak nějak pít normálně z hrnku.Jinak před lety jsem byla ve Vídni na Vánočních trzích a tam už kelímky nebyli, ale byli tam hrnky, fakt pěkné hrnky :-). Zaplatila se nějaká částka a když jste dopili a vrátili hrnek ok, tak Vám peníze vrátili. No, ty hrnečky byli krásné a já si dala čtyři horké čokolády, jen kvůli hrnkům :mrgreen:, které jsem pak rozdala jako mini dárečky. Tohle mě mrzí, že nefunguje na trzích u nás. Třeba DD nebo různé chráněné dílny by toto vyrobili a prostě by to fungovalo.

Ony ty hrnky jsou tam tradice. Už dlouholetá. I se tak nějak počítá s tím, že když si dáš punč, tak si alespoň jeden hrneček odvezeš. Je to spíš takové 2v1, nápoj a suvenýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
18.8.22 09:50
@jkra píše:
No, se slušnou praci je i pojištění. kolikrat jste tam byla?

Řeknu ti to takhle, kdo má USA jako svůj sen, pro ty bude tato země vždy č.1. I když to nejsou svatoušci a ta jejich země je dost prohnilá. Jinak dohadovat se nebudu, už tak mám dost blbej den a líp nebude.

Jinak co se Ruska týká, tam byla bída vždy a ty lidi jsou tam asi proto takový :nevim: Vždy jsi zvolili nějakého „píp“ a byl to průser nejen pro ně, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová