Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brisco píše:
A Ty jsi tam byla kde a jak dlouho? Protože tohle slýcham od lidí, co čerpají info z YouTube. Můj manžel tam často jezdí na SC, má hodně amerických kolegů a takhle to nikdo nepopisoval
Tak tady taky lidi z vyloučených lokalit žijí v tristních podmínkách, nikdo jim neudělá zuby a nedostanou léky bez doplatku, že.
V USA když se člověk musí snažit, tam není žádný štědrý sociální stát jako v Evropě.
@větvička1 píše:
U vas je asi celkove vic horko, ne? My mame kamenny dum, okna v loznici taky na jihozapad, name porad otevrena okna na ventilacku, vecer je otevru uplne a v noci je tu krasny chladek. Ted uz jsou chladnejsi noci, aspon tady, uz to slo i k deseti stupnum.
no asi ano, Zlínský kraj, ráno dnes venku bylo 18 stupňů
@Pitaya1 píše:
Teď mě tak napadá třeba plastové nádobí a brčka.
musím říct, že absurdní zákaz plastových brček mi vadí docela dost, hodně jezdíme na výlety a dceři se to papírové brčko vždy rozpustí dřív, než dopije nápoj,
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčka
brčka to vytrhnou ![]()
@stinga píše:
musím říct, že absurdní zákaz plastových brček mi vadí docela dost, hodně jezdíme na výlety a dceři se to papírové brčko vždy rozpustí dřív, než dopije nápoj,
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčkabrčka to vytrhnou
Zakázala bych i plastové kelímky, talířky. Tohle mi neva… Pytlíky igelitové taky.
@stinga píše:
hlavně, že každý hrozen, každé rajče, broskve …….. jsou baleny v plastové krabičce, rodiče se teď vrátili z dovolené all inclusive - po každém napití se vyhazuje v každém hotelu tisíce plastových kelímků denně, ale brčkabrčka to vytrhnou
My si nosíme vlastní kovové. V hotelu jsme tedy měli normální nádobí, uf.
@jkra píše:
Zakázala bych i plastové kelímky, talířky. Tohle mi neva… Pytlíky igelitové taky.
Já bych je úplně nezakazovala, ale striktně omezila používání. Třeba na zdravotnictví a pod.
@Havlova píše:
Já bych je úplně nezakazovala, ale striktně omezila používání. Třeba na zdravotnictví a pod.
Jo, nebo tak. V reálu ta dnešní kultura kelímku, plastového nádobí je strašná. Lidem by jen prospělo zpomalit a neprodukovaly tolik odpadu.
@madyb píše:
A byla jste někdy v Rusku?
Ne, ale tam si nedělám iluze už vůbec. Tam to nebylo dobré nikdy. Spíš mi šlo o to, že mnoho lidí básní, jak je v USA skvěle, ale takové „krásné“ je to naoko.
@jkra píše:
Jo, nebo tak. V reálu ta dnešní kultura kelímku, plastového nádobí je strašná. Lidem by jen prospělo zpomalit a neprodukovaly tolik odpadu.
A ono ba se i dost ušetřilo. Já jsem třeba v práci za divnou, že jsem si do kapslového kávovaru pořídila opakovaně plnitelnou kapsli.
@stinga píše:
Hlavně Evropa to stejně tím zákazem nijak nevytrhne, když všude jinde po světě se plastová brčka, nádobí atd používá vesele dál. A ty papírový brcka opět nejsou vůbec ekologický, jen z toho má někdo velmi slušný zisk.
A taky je nesnášíme. Dítě si kvůli tomu přestalo kupovat oblíbené pitíčko, respektive si na něm hlídáme, pro jaký trh je určený. Protože pro trhy mimo EU mají většinou pořád plastový ![]()
@PetraMeli píše:
Ne, ale tam si nedělám iluze už vůbec. Tam to nebylo dobré nikdy. Spíš mi šlo o to, že mnoho lidí básní, jak je v USA skvěle, ale takové „krásné“ je to naoko.
No, se slušnou praci je i pojištění. kolikrat jste tam byla?
@stinga píše:
Ta papírová brčka jsou na dvě věci. Koupila jsem si ledovou kávu ve Starbucks a to brčko už po chvilce se rozpadalo, to samé právě ta pitíčka. Naštěstí jsem kluky už konečně naučila tak nějak pít normálně z hrnku.
Jinak před lety jsem byla ve Vídni na Vánočních trzích a tam už kelímky nebyli, ale byli tam hrnky, fakt pěkné hrnky
. Zaplatila se nějaká částka a když jste dopili a vrátili hrnek ok, tak Vám peníze vrátili. No, ty hrnečky byli krásné a já si dala čtyři horké čokolády, jen kvůli hrnkům
, které jsem pak rozdala jako mini dárečky. Tohle mě mrzí, že nefunguje na trzích u nás. Třeba DD nebo různé chráněné dílny by toto vyrobili a prostě by to fungovalo.
@PetraMeli Tal zálohované sklenice/kelímky fungují i v tuzemsku. Měli jsme několikrát v ČR na různých akcích.
@PetraMeli píše:
Ta papírová brčka jsou na dvě věci. Koupila jsem si ledovou kávu ve Starbucks a to brčko už po chvilce se rozpadalo, to samé právě ta pitíčka. Naštěstí jsem kluky už konečně naučila tak nějak pít normálně z hrnku.Jinak před lety jsem byla ve Vídni na Vánočních trzích a tam už kelímky nebyli, ale byli tam hrnky, fakt pěkné hrnky. Zaplatila se nějaká částka a když jste dopili a vrátili hrnek ok, tak Vám peníze vrátili. No, ty hrnečky byli krásné a já si dala čtyři horké čokolády, jen kvůli hrnkům
, které jsem pak rozdala jako mini dárečky. Tohle mě mrzí, že nefunguje na trzích u nás. Třeba DD nebo různé chráněné dílny by toto vyrobili a prostě by to fungovalo.
Ony ty hrnky jsou tam tradice. Už dlouholetá. I se tak nějak počítá s tím, že když si dáš punč, tak si alespoň jeden hrneček odvezeš. Je to spíš takové 2v1, nápoj a suvenýr.
@jkra píše:
No, se slušnou praci je i pojištění. kolikrat jste tam byla?
Řeknu ti to takhle, kdo má USA jako svůj sen, pro ty bude tato země vždy č.1. I když to nejsou svatoušci a ta jejich země je dost prohnilá. Jinak dohadovat se nebudu, už tak mám dost blbej den a líp nebude.
Jinak co se Ruska týká, tam byla bída vždy a ty lidi jsou tam asi proto takový
Vždy jsi zvolili nějakého „píp“ a byl to průser nejen pro ně, bohužel.