Rejuvenance (omlazení) vagíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
11.10.16 20:32
@Anonymní píše:
Tak to mě zajímá. Já doufám, že to spravím posílením pánevního dna. Nebo ne? Já doufala, že jo… 8oKejt

Moje zkušenost je rok a půl posilování pánevního dna a žádný posun k lepšímu ani k horšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.10.16 20:34

@lusy.lus Podstoupila jsem to v Gyncentru v Praze. Cena 40.000 Kč…
Pokud plánujete ještě mimi a podit přirozenou cestou, tak rozhodně doporučuju počkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 20:39

Tak to je hodně zajímavé téma. Rovněž jsem už o tom uvažovala. Jen nevím, chtěla bych zákrok podstoupit někde u nás, ale nemám zjištěné jestli to tu někde poblíž dělají. Jsem ze SM.

• Citovat
  • Upravit
419
11.10.16 20:39

@ewelinka díky za reakci. Tak už asi vím, co budu chtít za dárek ke 40. :lol: Kdybyste se pak podělila o vaše zkušenosti po čase, budu ráda. Přeji vám, ať je to vše lepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 20:43
@lusy.lus píše:
Moje zkušenost je rok a půl posilování pánevního dna a žádný posun k lepšímu ani k horšímu.
:(
Tak to jsem v háji.
A říkala jsem si, že mi to mohli u posledního porodu sešít trochu víc. No, tak nic, no… :cert:
  • Citovat
  • Upravit
222
11.10.16 20:45

@lusy.lus Zákrok,co mi dělali ( přepisuju z operačního protokolu):
Operace: Rekonstrukce zadní stěny, plastika vchodu a hráze.

• provedena zadní kolpotomie a odstřižení přebytečné části pochvy, založen Pražský steh a pochva šitá ve dvou vrstvách. Poté provedena klínovitá resekce vchodu poševního a ovoidní excize hráze s vytěním staré jizvy. Hráz šitá ve dvou vrstvách, dokončena plastika poševního vchodu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.10.16 20:47

Holky, sama jsem zvědavá! Když mě napomenete za 6 týdnů (třeba na této diskuzi), nemám problém se s vámi podělit o dojmy… a klidně přetlumočím i manželovy dojmy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
11.10.16 20:54

@ewelinka …nastesti jsem po porodu mela jen 3 stehy…ale bolelo to i tak jak blazen… tak me zajima, jak muze bolet tohle 8o? To musi byt desny, ne? :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.10.16 21:04

@Janitka Já rodila 3×, pokaždé jsem byla šitá. Taky jsem se toho bála, páč mě to taky hodně bolelo. Ale po téhle operaci jsem se cítila daleko lépe, vůbec se to nedá srovnat s bolestí po porodním šití. A přikládám to tomu:
1. Po téhle operaci máš mezi nohama 48 hodin led, takže pipka neopuchne
2. Po porodu krvácíš, tady né, takže to nemokvá
3. Bereš antibiotika proti zánětu, to po porodu kvůli kojení nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
11.10.16 21:20

Taky jsem zvědavá, jak na tom budeš po rekonvalescenci.

Příspěvek upraven 11.10.16 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 21:20
@ewelinka píše:
Prostě jsem ten poševní vchod měla tak široký ( špatně sešitý po porodu), že byly vidět takové „kuličky“ sliznice ve vagíně. Doktor to nazval „vyhřezlá“ vnitřní stěna pochvy…

Tak tohle je přesně i můj případ. Ještě mě nejspíš čeká ještě třetí porod, tak jim řeknu, ať mi to tam nějak více přitáhnou :D.

• Citovat
  • Upravit
9783
11.10.16 21:33

Při ošetření potenciálního porodního poranění se sešívá maximálně poševní vchod, oblast stydkých pysků, hráze… Pouze při ruptuře pochvy, což není zase tak časté, se sešívá i tato.

Výkon, který popisovala diskutující výše, se používá u některých forem prolapsu vnitřního genitálu ženy (zejména u žen v perimenopauzálním období). Prolabovat může v rámci pochvy její přední i zadní stěna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.10.16 21:55

@Doctus Rodila jsem 3×, sešívali mi pouze hráz po nástřihu. Pochva byla již po druhém porodu značně uvolněná a široká ( překotný porod se 4,450 g dítětem). O prolapsu nikdy nepadlo u gynekologa ani slovo. Se stolicí jsem problémy nikdy neměla. Pouze občasný únik moči a již zmíněný pocit volnosti v pochvě ( nekvalitní sex pro oba )a nevzhledný poševní vchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
11.10.16 22:07

@ewelinka
Zmíněná operace lze na žádost pacientky provést i při absenci prolapsu. Volnější pochva se stane užší, pevnější, jelikož to není ze zdravotní indikace, hradí si to pacientka sama.

P. S. Porod celkem velkého plodu nechtěli vést cestou císařského řezu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.10.16 22:25

@Doctus Jelikož jsem měla v 2. těhotenství těžké předrakovinové změny na děložním čípku, bylo mi velmi doporučeno onkologem z Apolynáře rodit přirozenou cestou, aby se díky otevření čípku napadený epitel spontánně odloučil. Proto jsem ani o císaři neuvažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí