Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Tak to je hodně zajímavé téma. Rovněž jsem už o tom uvažovala. Jen nevím, chtěla bych zákrok podstoupit někde u nás, ale nemám zjištěné jestli to tu někde poblíž dělají. Jsem ze SM.
Podle mého je to celkem náročná operace. Já jsem v Praze prošla 3 kliniky na konzultaci, než jsem si vybrala. Doporučuju si vybrat místo ne podle vzdálenosti od domova, ale podle zkušeností. Já sama nevím ještě na 100%,jestli jsem vybrala dobře, to uvidím po 6-ti týdnech v posteli s mužem
![]()
A jsem ještě v kontaktu s paní, která ležela se mnou v pokoji a byla na stejném zákroku, tak jsem ještě zvědavá, co ona mi řekne)!
@ewelinka
Náročná operace to není, pokud tedy hovoříme pouze o plastice pochvy. Při skutečných prolapsech existují postupy, kdy se např. pochva zavěšuje na vazy okolo křížové kosti, provlékají se tou cestou nitě apod.
V rámci gynekologické operativy je přední a zadní poševní plastika srovnatelná s appendektomií.
@ewelinka píše:
@Doctus Jelikož jsem měla v 2. těhotenství těžké předrakovinové změny na děložním čípku, bylo mi velmi doporučeno onkologem z Apolynáře rodit přirozenou cestou, aby se díky otevření čípku napadený epitel spontánně odloučil. Proto jsem ani o císaři neuvažovala…
Aha. Stejně ovšem neměli jistotu, jestli se odloučil veškerý dysplastický epitel. Navíc bych za klíčovější považoval možný nepoměr mezi hlavičkou a šířkou pánve. Naštěstí vše dobře dopadlo, episiotomie ale byla, ne? ![]()
@Doctus Dysplastický epitel se odloučil z 80%. Zbytek byl odstraněn v lokální anestézii po šestinedělí.
Nástrih hráze samozřejmě byl a ne malý ![]()
@ewelinka
Tak aspoň, že tak. ![]()
Lepší chirurgický nástřih než ruptura. I když sám si to na sobě nedokážu představit…
(taky mám jinou anatomii, ale i tak…)
@ewelinka ewelinko, prosim te o info jak se ted s odstupem casu citis, jestli jsi spokojena s estetickou strankou veci, pocitovou a I sexualni. Velmi me toto tema os. Duvodu zajima. Moc dekuji ![]()
Při pročítání diskuzí už asi nechci dítě
Protože co tak čtu tak ženská fakt má potom celé tělo zničené a trpí
…Přitom plno žen z mého okolí řiká jak je sex lepší a že jsou ještě užší tam dole než před porodem tak nevim co si mám ted myslet protože 40 tisíc za to dávat a zase trpět to se mi nechce ![]()
@granulka AHOJKY ![]()
Takže zhodnocení:
Dnes je to 19 dní po operaci. Po estetické stránce (pipka na pohled) jsem maximálně spokojena. Žádné opuchy, jizvička na hrázi nejde vidět ( byl proveden vnitřní steh),poševní vchod zcela uzavřen. Pocitově je to taky naprosto v pohodě. Absolutně se to nedá srovnat s bolestí po porodním šití-to bylo 100 x horší. Možná proto, že po téhle operaci bereš antibiotika proti zánětu (to po porodu nesmíš), dále neodchází očistky (takže je to suché),2 dny po operaci pipku leduješ a hlavně odpočíváš…
Co se týče sexu (to hlavní
), tak ten samozřejmě ještě nebyl, musím dodržet klasické šestinedělí. Ale už jsem si tam samozřejmě ze zvědavosti zasunula kousek prstu a je to teda síla
…úzká jak před 1. sexem
![]()
Minulý týden (12. den po operaci) jsem byla na kontrole, doktor spokojenej, mám provádět dál klasickou hygienu a mazat navečer mastičkou. Za měsíc další kontrola… ![]()
Jo a manžel jí taky už viděl
… furt teď otravuje
![]()
@Jitulinka.1 hele v klidu, mám po třech dětech, 3,5kg, 3,5kg a 4,3kg, vždy jsem odmítla nástřih, u posledního došlo ke komplikaci dystokie ramének a přesto mě nemuseli nikdy šít. A mám ji teď jak před 1.těhotenstvím…
@Jitulinka.1 a já zase potom, co jsem se svěřila kamarádkám (že jsem byla na tomto zákroku)zjíšťuji, že mají problém snad všechny, co rodily vaginálně. Ono mi příjde, že to bylo donedávna takové zavřené téma ![]()
@Anonymní píše:
@Jitulinka.1 hele v klidu, mám po třech dětech, 3,5kg, 3,5kg a 4,3kg, vždy jsem odmítla nástřih, u posledního došlo ke komplikaci dystokie ramének a přesto mě nemuseli nikdy šít. A mám ji teď jak před 1.těhotenstvím…
TAK TO TEDA ZÁVIDÍM!!!
Já jsem měla teda pocit, že i po druhém porodu to se mnou není žádná katastrofa a sex byl taky v pohodě…až teď po 3. porodu jsem se cítila jako bych tam dole měla vrata od garáže… po operaci mi můj muž přiznal, že už po 1. porodu to bylo volnější tam vevnitř ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za utěchu
protože to co tady čtu tak vlastně ženské po porodu si to můžou jít hodit a nebo se zadlužit a jít na plastickou operaci všeho ![]()
Tak třeba budu mít štěstí
Příspěvek upraven 04.02.17 v 11:52
Pracuji v kolektivu mužů a podle jejich řečí je to dole po porodu prostě volnější.(i když ženě to tak nepřipadá). Manželkám a přítelkyním to ovšem do očí neřeknou, protože jsou gentlemani a ženě která jim porodila dítě se něco takového neříká.