Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zizalkaaa me vadi i ze si me vybiraji lide na ulici a cpou mi privesky za50,– ze je to na nemocne deti, vsazeji na city protoze jedu s kocarem a malym ditetem. A kdyz odmitnu tak mi pomalu uhrane dite a rikami jak jsem bezcitna ze mam take dite a coo kdyby bylo nemocne? atd
… to je to co vetsinu odradi. Penize nedavam, radeji zabezpecim syna, ale sbirame vicka a delame jine nepenezni aktivity.
@Drakelous píše:
@zizalkaaa me vadi i ze si me vybiraji lide na ulici a cpou mi privesky za50,– ze je to na nemocne deti, vsazeji na city protoze jedu s kocarem a malym ditetem. A kdyz odmitnu tak mi pomalu uhrane dite a rikami jak jsem bezcitna ze mam take dite a coo kdyby bylo nemocne? atd… to je to co vetsinu odradi. Penize nedavam, radeji zabezpecim syna, ale sbirame vicka a delame jine nepenezni aktivity.
tak ja je na ulici uplne prechazim…to by clovek musel davat a davat a porad by jim to bylo malo, je jich vsude spousta..Me to staci u nas v Brne.Desne.Na kazdem kroku…Taky sbirame vicka ![]()
@Drakelous píše:
@zizalkaaa me vadi i ze si me vybiraji lide na ulici a cpou mi privesky za50,– ze je to na nemocne deti, vsazeji na city protoze jedu s kocarem a malym ditetem. A kdyz odmitnu tak mi pomalu uhrane dite a rikami jak jsem bezcitna ze mam take dite a coo kdyby bylo nemocne? atd… to je to co vetsinu odradi. Penize nedavam, radeji zabezpecim syna, ale sbirame vicka a delame jine nepenezni aktivity.
Tak víčka nesbírám, jelikož kupujeme minerálky minimálně. A ty krámy za 50 kč už taky nekupuji, jelikož z toho dostanou ty děti, zvířata a pod tak možná 8 korun… zbytek jde na výrobu, kanceláře a platy
tohle fakt podporovat nehodlám.
![]()
Vy tu mluvíte o tom, že si za to můžou sami.
A ty děti můžou za to, že se těm rodičům rodí? Že jich je doma tolik? Že nemají, co jíst?
Já osobně jim přispívám pravidelně, protože chci pomoci těm dětem, které za to nemůžou, ačkoliv souhlasím s tím, že by se určitě dalo něco změnit, ale ti lidé by museli chtít, to chápu, jenže dítě za to opravdu nemůže.
Letošní reklamu jsem neviděla, ale jinak mám reklamy od UNICEFu ráda. A mám je radši než xx dalších jiných na všelijaké spotřebiče, nebo potraviny. To radši pošlu 500 Kč UNICEFu, než že půjdu do tesca pro něco a utratím tam ještě víc, protože tohle všechno nutně potřebuju
![]()
Jů, tu se to rozjelo - já musela jít spát
Každopádně vidím, že nejsem jediná s takovým názorem - což můžu říct, že jsem překvapena. @Gituš Ne, děti za to nemůžou, můžou za to rodiče, kteří neuvažujíc nad svými činy. Tady když někdo dělá děcka jak na běžícím páse a bere prachy od státu, který prochlastá/kouří/fetuje a děcka nemaj co na sebe ani do huby - to nejsou chudáci děti??
![]()
@Krkael Jo, jsou to chudáci děti, jen když vidím, jak jsou ty děti u nás „vychovaný“, tak si říkám, že by jim ty prachy neměli dávat. Tohle se dost těžko soudí, myslím, že názory o tom, že ti lidé si za to můžou sami nejsou daleko od pravdy, ale upřímně, dětí v africe mi je líto víc, než romů, sice to není odemě hezké, ale tak to je. Přijde mi, že romové mají více příležitostí k práci, než lidé v africe. Ale je to každého názor.
EDIT: Člověk často vidí, jak těžké je vystoupit z těch začarovaných kruhů. Už jen z těch osobních se dost často velmi těžce hledá cesta ven, natož, když musí najít cestu ven z kruhu pro mnoho milionů lidí, kteří toho sami nejsou schopní.
@Gituš píše:
@Krkael Jo, jsou to chudáci děti, jen když vidím, jak jsou ty děti u nás „vychovaný“, tak si říkám, že by jim ty prachy neměli dávat. Tohle se dost těžko soudí, myslím, že názory o tom, že ti lidé si za to můžou sami nejsou daleko od pravdy, ale upřímně, dětí v africe mi je líto víc, než romů, sice to není odemě hezké, ale tak to je. Přijde mi, že romové mají více příležitostí k práci, než lidé v africe. Ale je to každého názor.EDIT: Člověk často vidí, jak těžké je vystoupit z těch začarovaných kruhů. Už jen z těch osobních se dost často velmi těžce hledá cesta ven, natož, když musí najít cestu ven z kruhu pro mnoho milionů lidí, kteří toho sami nejsou schopní.
No tak Romy bych vůbec neřešila… těm líným čuňatům bych nedala ani korunu. A už radši mlčím. Nerada bych byla nařknuta z rasismu… Jasný všichni nejsou takový, ale bohužel tak 99 procent jich je líných makat, práce jim nevodí, proč by taky že… když se jim furt sype - jo a pro rejpalky : nezávidím ![]()
Ja souhlasim s tim, ze reklama je citovym vydiranim. To asi vidime vsichni.
Jenze podle me ten princip funguje tak, ze ti, ktere reklama znechutila, by stejne neprispeli (Nebo vy holky, ktere se proti tomu ohrazujete, jste pred reklamou mely v planu jim prispeta a kvuli reklame jste si to rozmyslely? Nepravdepodobne, ze?) Potom je skupina lidi, i kdyz mala, kterou ta reklama zasahla a rozhodnou se pomoct. Tim padem se jim to vyplati, i kdyz to hodne lidi pobouri. Ale ucel sveti prostredky.
Ja se radim do skupiny, kterou ta reklama oslovila. Uz jsem si prosla stranky Unicef i Cloveka v tisni a jeste jsem se nerozhodla, ktery program budu podporovat, ale jsem si 100% jista, ze se budu jednat o povyzivu malych deti. Jinak prispivam pravidelne i jinam. Ale to neni na deti a je to jen mala castka.
@Kettlery píše:
Ja souhlasim s tim, ze reklama je citovym vydiranim. To asi vidime vsichni.Jenze podle me ten princip funguje tak, ze ti, ktere reklama znechutila, by stejne neprispeli (Nebo vy holky, ktere se proti tomu ohrazujete, jste pred reklamou mely v planu jim prispeta a kvuli reklame jste si to rozmyslely? Nepravdepodobne, ze?) Potom je skupina lidi, i kdyz mala, kterou ta reklama zasahla a rozhodnou se pomoct. Tim padem se jim to vyplati, i kdyz to hodne lidi pobouri. Ale ucel sveti prostredky.
Ja se radim do skupiny, kterou ta reklama oslovila. Uz jsem si prosla stranky Unicef i Cloveka v tisni a jeste jsem se nerozhodla, ktery program budu podporovat, ale jsem si 100% jista, ze se budu jednat o povyzivu malych deti. Jinak prispivam pravidelne i jinam. Ale to neni na deti a je to jen mala castka.
Já jsem jim dříve přispívala
Ale pak jsem trochu změnila priority
Kamarádka přispívala též, až do doby, než viděla tuto poslední reklamu ![]()
@Nejhodnější a ty predchozi reklamy kamaradce nevadily? Mne totiz prijde, ze Unicef ma reklamy zasadne citove hodne zabarvene, vyvolavajici pocit provinilosti. Ta posledni neni vyjimka. I kdyz to nacasovani je fakt prvoplanove.
Ja s vami vsemi souhlasim, ze prilis tlaci na pilu a spoustu lidi to poburuje. Jenom si rikam, ze kdyz to porad delaji, musi se jim to nejak dlouhodobe vyplacet, ne? Treba na me to fungovalo. ![]()
@Kettlery píše:
@Nejhodnější a ty predchozi reklamy kamaradce nevadily? Mne totiz prijde, ze Unicef ma reklamy zasadne citove hodne zabarvene, vyvolavajici pocit provinilosti. Ta posledni neni vyjimka. I kdyz to nacasovani je fakt prvoplanove.Ja s vami vsemi souhlasim, ze prilis tlaci na pilu a spoustu lidi to poburuje. Jenom si rikam, ze kdyz to porad delaji, musi se jim to nejak dlouhodobe vyplacet, ne? Treba na me to fungovalo.
Nevím jestli vadily nebo nevadily, ale toto hodně přestřelili… ![]()
@Nejhodnější No právě, pokud poznám vyjímku ohledně pracujících Romů, jsem ráda, a neházim je do jednoho pytle, nicméně, 90% těch, co znám se do toho pytle hází sama
.
@Kettlery Hele a myslíš si, že ta reklama, která je do hodiny tak 3× na Nově i Primě (a beztak i jinde), běží na těch komerčních programech zadarmo? Já teda nevím - opravdu nevím - jestli je to nějakej krok od televize a nechtěj za to prachy, ale kdyby chtěly, tak si vem, kolik je to stojí peněz. Takže minimálně půlka z těch lidí, co se instinktivně rozhodnou něco poslat, platí prychy jen za reklamu…
@Gituš píše:
Vy tu mluvíte o tom, že si za to můžou sami.A ty děti můžou za to, že se těm rodičům rodí? Že jich je doma tolik? Že nemají, co jíst?
Já osobně jim přispívám pravidelně, protože chci pomoci těm dětem, které za to nemůžou, ačkoliv souhlasím s tím, že by se určitě dalo něco změnit, ale ti lidé by museli chtít, to chápu, jenže dítě za to opravdu nemůže.
Letošní reklamu jsem neviděla, ale jinak mám reklamy od UNICEFu ráda. A mám je radši než xx dalších jiných na všelijaké spotřebiče, nebo potraviny. To radši pošlu 500 Kč UNICEFu, než že půjdu do tesca pro něco a utratím tam ještě víc, protože tohle všechno nutně potřebuju![]()
oni to nechapou no..nikdo je k nicemu nenuti a presto… ![]()