Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kačab píše:Martina27581 píše:Ty podrážky má ochozené,ale ta podrážka je tak slaboučká,že se ani nedivím.Teď jde o to,že většinou píší,že na běžné opotřebení se reklamace nevztahuje.
Pokud jsou děravé podrážky tak rozhodně reklamovat, neměl by být problém, je to vada neodstranitelná, tudíž by ti měl vrátit peníze, ovšem na reklamaci mají ze zákona 30 dní.
ono je taky důležité jaký účel ta bota má, jestli je na běžné užívání, tak bych jim to omlátila o hlavu. Mohu se zeptat o jaký obchod se jedná?
Martina27581 píše:Kačab píše:to je blbost pokud je to do půl roku je to vada mareriálu, jak jsem psala, obrátila bych se na soudního znalce.
Paragon mám,ale aby mi neřekli,že je to známka běžného opotřebení a tudíž se to na reklamaci nevztahuje.To si můžu koupit boty zrovna u číňanů a né v drahém obchodě.
Boty sice nosil půl roku,ale koupený jsou loni v březnu.
Pokud mají nad sebou nějakou centrálu a zamítl to vedoucí obchodu, tak bych se obrátila na centrálu obchodu a nebo bych si na netu našla soudního znalce v tomhle oboru. Pokud je to ve lhůtě toho půl roku není možné, aby to zamítli s takovým vysvětlením. To je naprostá hloupost. Boty jsou na to, pokud nejsou účelové, jako např. módní. I u skatů jsme reklamaci uznávali, jelikož práce na skatu se obuv více opotřebuje než u běžného chození.
Kačab píše:Martina27581 píše:Boty sice nosil půl roku,ale koupený jsou loni v březnu.Kačab píše:to je blbost pokud je to do půl roku je to vada mareriálu, jak jsem psala, obrátila bych se na soudního znalce.
Paragon mám,ale aby mi neřekli,že je to známka běžného opotřebení a tudíž se to na reklamaci nevztahuje.To si můžu koupit boty zrovna u číňanů a né v drahém obchodě.
na zamítacím protokolu je jako důvod pozdní reklamace nebo dlouhodobé užívání?
Martina27581 píše:Kačab píše:ono je taky důležité jaký účel ta bota má, jestli je na běžné užívání, tak bych jim to omlátila o hlavu. Mohu se zeptat o jaký obchod se jedná?Martina27581 píše:Ty podrážky má ochozené,ale ta podrážka je tak slaboučká,že se ani nedivím.Teď jde o to,že většinou píší,že na běžné opotřebení se reklamace nevztahuje.
Pokud jsou děravé podrážky tak rozhodně reklamovat, neměl by být problém, je to vada neodstranitelná, tudíž by ti měl vrátit peníze, ovšem na reklamaci mají ze zákona 30 dní.
Daichman.
Já jsem nedávno reklamovala boty - po půlročním užívání se mi prodřely v místě achilovky. O boty jsem se náležitě starala a obouvala tak, že jsem je vždy rozvázala a vyzula. Takže se nemohlo stát, že by se boty opotřebovaly nesprávným zacházením. No a reklamaci mi zamítli s tím, že se jedná o běžné opotřebení a doba životnosti se může lišit od doby záruční. Boty stály 2tis a teď je můžu vyhodit. Sice to opotřebení není vidět (je to z vnitřní strany), ale při chůzi je mi to nepříjemné. Držím palce, ať dopadneš lépe, než já ![]()
Martina27581 píše:
Pokud mají nad sebou nějakou centrálu a zamítl to vedoucí obchodu, tak bych se obrátila na centrálu obchodu a nebo bych si na netu našla soudního znalce v tomhle oboru. Pokud je to ve lhůtě toho půl roku není možné, aby to zamítli s takovým vysvětlením. To je naprostá hloupost. Boty jsou na to, pokud nejsou účelové, jako např. módní. I u skatů jsme reklamaci uznávali, jelikož práce na skatu se obuv více opotřebuje než u běžného chození.
Tak myslíte vzít boty a reklamovat?Dobře hned zítra tam zajedu.Snad mě nepošlo do háje.
janicce píše:
Já jsem nedávno reklamovala boty - po půlročním užívání se mi prodřely v místě achilovky. O boty jsem se náležitě starala a obouvala tak, že jsem je vždy rozvázala a vyzula. Takže se nemohlo stát, že by se boty opotřebovaly nesprávným zacházením. No a reklamaci mi zamítli s tím, že se jedná o běžné opotřebení a doba životnosti se může lišit od doby záruční. Boty stály 2tis a teď je můžu vyhodit. Sice to opotřebení není vidět (je to z vnitřní strany), ale při chůzi je mi to nepříjemné. Držím palce, ať dopadneš lépe, než já
Díky dám vědět jak to dopadlo.
Ty moje byly z Gigasportu. Na soudniho znalce jsem nemela nervy. Ted mam poctivou podrazku od obuvnika a do Gigasportu jsem od te doby nevlezla. Uz je to dva roky. Nedavno jsem resila jeste kocarek a to uz jsem byla otrlejsi a uznani reklamace dosahla.
My nedávno reklamovali eliptical.Praskl rám ve sváru.Na protokolu bylo napsáno,že vyměnili celý rám,což není pravda a je to poznat a navíc ulomili kus plastu
.Jen to znovu svařili.Pak tam psali,že při reklamaci si máme zavolat odborný servis jinak nebude reklamace uznána - cizí zavinění.
S Deichmanem nemám zrovna dobré zkušenosti. Od té doby jsem tam přestala chodit. Ty jejich boty tedy moc značkové nejsou, řekla bych, že je to trochu lepší ťaman.
Ale udělala jsem tam trochu scénu a reklamaci mi nakonec uznali. Pokud by to neudělali, tak jsem také chtěla vyhledat soudního znalce. Takže nedej se! ![]()
cilly píše:
S Deichmanem nemám zrovna dobré zkušenosti. Od té doby jsem tam přestala chodit. Ty jejich boty tedy moc značkové nejsou, řekla bych, že je to trochu lepší ťaman.
Ale udělala jsem tam trochu scénu a reklamaci mi nakonec uznali. Pokud by to neudělali, tak jsem také chtěla vyhledat soudního znalce. Takže nedej se!
Jo to máš pravdu,že nejsou moc značkové.No a hlavně v té době neměli nijak dobrý výběr a v Daichmanu si syn vybral.
Kačab píše:cilly píše:Jo to máš pravdu,že nejsou moc značkové.No a hlavně v té době neměli nijak dobrý výběr a v Daichmanu si syn vybral.
Ale udělala jsem tam trochu scénu a reklamaci mi nakonec uznali. Pokud by to neudělali, tak jsem také chtěla vyhledat soudního znalce. Takže nedej se!
Ty jejich boty jsou vzhledově celkem OK, ale kvalita pokulhává. Ale Humanic to samé. A ten je o dost dražší, než Deichman. Hlavní je se nedat - i za cenu scény. Prodávají šmejdy, tak musí s reklamacemi počítat. ![]()
cilly píše:
Jednou jsem si tam koupila kozačky a asi za 2 měsíce se mi urval celý podpatek a zůstala tam jenom díra
Tak jsem jim to tam odnesla a vrátili mi ihned peníze ![]()
Na jejich stránkách píší,že to jsou kvalitní německé boty a světoznámá značka
.Každopádně jsem je pořádně prohlídla a zjistila,že mají vypárané švy na obouch botách a ve stejném místě a tak to budu uplatňovat na oboje a uvidíme jak to dopadne.Všem moc děkuji a zítra vám dám vědět. ![]()