Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Safinol tak to je super ta adopce. Držím palce, ať vše dopadne dobře
ono třeba to ivf vzdáte a pak se samo zázrakem zadari. Ty hormony jsou hnus největší. Neúměrné přibírání, změny nálad, nafouknutí… Na hubnutí mám vyzkoušené běhání. Na orbitreku rozběhat a pak ven na ovál nebo do parku. Minimálně hodinu, spíš 2 denně a prolnout to s menším posilováním. Většinou jsem si dala v týdnu jeden nebo dva dny pohov. A jíst jsem mohla úplně cokoliv (miluju sladký) a krásně jsem během dvou měsíců zhubla asi o 8kg a nabrala jsem svaly, vytvarovaný nohy a fyzička super. @saiimona já měla gonal myslím 125 nebo nějak tak dávku. Nám ani nic jiného nenavrhli. Rovnou ivf.
@Eileen9 no musim orbitrek vytahnout zacala sem pred vanoci pak si dala pauzu a skocila sem na nej v lednu po nemoci a udelalo se me blbe ale dneska chci zas zacit do toho pridam plavani aspon dve hodiny tydne bych sla tady do bazenu,na jare pridam kolo,ted holt orbitrek doma i to behani musi pockat tady neni kde chodniky jsou hrozny ze ma clovek co prejit normalni chuzi a na silnici se bojim,ale ten orbitrek a plavani muzu zacit hned,no a adopce pritel pitrebuje chvili na rozmyslenou ze jeste pockame na pristi tyden co nam rekne doktorka jedem na konzultacku ale ja si myslim ze krom toho ze musim zhubnout se nedovim,coz mi uz uprime taky prijde jako trapna vymluva doktoru kdyz se nedari no uvidime…
Ahoj holky. Jste tu někdo kdo má zkušenosti s IVF s darovanymi vajíčky v Repromede?
Ahojda děvčata tak v úterý jsme byli u paní doktorky na konzultaci,tak teda výsledky po revizy embryo v pořádku a opravdu za to mohla ta metabolicka porucha,ale jak říkala doktorka skončilo se to ještě relativně dobře než jiné hrůzné konce,nic méně,jak se mi daří z hubnutím docela dobře mám 6 kg dole a jedu vesele dál i Tokareva mě pochválila hned mezi dveřma si všimla že jsem v obličeji a celkově taková míň oteklá samo že tak svůj podíl má vsazní hormonů ale o to líp to půjde a pak jsou prý šance na přiozené početí,mam utrouš na řízení cyklu,metformin na pomoc s hubnutím a doporučenou pravidelnou soulož
takže za mě v repromedě v úterý spokojenost ![]()
@Safinol tak to jsou skvělé zprávy, takže máte naději i na to, že by si mohla přirozeně otěhotnět
úžasný !!! Tak držím pěstí. Taky se mi daří hubnout, tak si říkám, že by to třeba mohlo vyjít přirozeně. Místo utrogestanu mám Duphaston a pozoruju, že ve dnech, kdy ho užívám mám na váze 1kg navíc. Když ho nejím, tak jde váha dolů
Nic méně se nám od prosince nikdo neozval z Repromedy, v minulý týden jsem už nevydržela a zavolala tam tak mi paní na recepci řekla, že nás bude někdo během toto týdne kontaktovat a nic… Tak už jsme přemýšlela že půjdeme
jinam.
@saiimona a skrz co se Ti mají ozývat?aha no tak ať Ti to prohodí s utrogestanem ať zbytečně nenabíráš,no naději máme ale víš jak kdo ví jak dlouho budem čekat mě už to nebaví myslim si že 5 let je dost už na čekání na dítě ale uvidíme,chci se tomu pověnovat kolem hubnutí a pak třeba to vyjde samo,stejně nejsou ani na ivf ted peníze přece jen ty dardy tam jsou pro každýho dost velké
@Safinol Čekali jsme na podrobnější testy, aby věděli čím a jak stimulovat kvůli těm vysokým hladinám hormonů … co mám. Tak aby se prý vyhnuli hyperstimulačnímu syndromu. S tím, že jak budou výsledky se ozvou a domluvíme se na stimulaci a přípravě k IVF. Zatím se nikdo neozval, proto jsem tam volala a výsledky prý jsou, s tím, že se měl někdo minulý týden ozvat, buď genetička a nebo sama Mudr. Veselá a nikdo
Myslela jsem, že celý ten proces bude mnohem rychlejší a nebude trvat tak dlouho
Proto přemýšlím, že půjdeme jinám, pokud se nikdo tento týden neozve. Teď mám nakoupený ten Duphaston a když neberu tak jdou kg dolů, jak ho začnu brát, tak to jde nahoru a tak pořád dokola
Chci ještě zkusit bylinky , říkám si, že není možné, že předtím to šlo a přirozeně a teď to nejde
A tebe chápu, 5 let je doma, teď mně psala známá, taky se jim nedařilo x let a už to vzdali, přizpůsobili život jinak, jí teď už 40 a otěhotněla přirozeně asi po 20 letech snažení
![]()
@saiimona Tak tam zkus zavolat sama připomen se na nic nečekej,já bych už volala,aha no tak tomu se říká zázrak já teda doufám že ve 40 už tu nějaký svišť bude aspoň 5 letý ale i tak je to dobře že jim to vyšlo,ono není občas asi na škodu se na to vyprdnout už a nechat to plynout jak má…
Ahoj holky, tento týden jedeme na první konzultaci do Repromedy, jak konzultace probíhá, budou mi už dělat i nějaké vyšetření, popřípadě odběry? Díky za info.
@Safinol Volala jsem tam a měli se ozvat minulý týden a nic
Říkala jsem , že to nechám do konce února, (což je ve čtvrtek) pak si vyžádám zprávy a půjdu jinám, nechci čekat tak dlouho , je to snad už od dubna. Ano asi je někdy lepší tomu nechat volný průběh, ale čas člověk nezastaví … ![]()
Ahoj holky,chci se zeptat,dnes sem 9 den po KET,normalne bych to dnes mela dostat a od vcera me poboliva bricho jako na MS,je tu nekdo kdo uz tehotny byl nebo je a prožil to,jestli je to normalni nebo uz v háji?
@Mickey1984 Ahojky, ja jsem dnes 8. den po ketu a bricho me poboliva uz skoro tyden. Pobolivat muze, ale ms prijit nemusi. U kazdeho to je jine. Nehazej flintu do zita! Drzim palce, at ms neprijde!
@veri77 moc doufam,ze nepřijde.jsem z toho dnes na nervy.ctu,ze je to běžné,ale kdyz clovek najde někoho kdo to zažil,tak mu to psychicky pomůže
tvuj prvni ket?
@Mickey1984 ja uz jsem taky na nervy, to mi ver…
Příspěvek upraven 26.02.19 v 19:25
@veri77 uz třetí?ja mam ted prvni,takze vubec nevim co čekat a jsem ze vseho strasne vyplasena ,ja nemela et,takze toto uplne prvni zavedení