Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie1906 píše:
@Sany80s Aha,a jak? Třeba taková kolika, když dítě dokáže hysterický řvát i 5 hodin v kuse a nejde utěšit?
Pokud má dítě takovou koliku, že nejde utišit (a kolika jde zmírnit), tak je třeba to řešit s lékaři.
A pokud rodiče nechají dítě trpět kolikami, které trvají několik hodin, tak to asi pro to dítě nebudou vhodní rodiče.
@Lucie1906 píše:
@martina.se Ale tady je řeč o štěněti, ne o dospělém psovi.
To je úplně jedno.. Proč tím otravuji okolí.. Máš pocit, že je na to každý zvědavý? Sorry, ale ne..
@Sany80s píše:
Pokud má dítě takovou koliku, že nejde utišit (a kolika jde zmírnit), tak je třeba to řešit s lékaři.
A pokud rodiče nechají dítě trpět kolikami, které trvají několik hodin, tak to asi pro to dítě nebudou vhodní rodiče.
Já to nechtěla napsat.. ![]()
@Lucie1906 píše:
@martina.se Ale tady je řeč o štěněti, ne o dospělém psovi.
Naučit neštěkat, když mu to přikážu, mi osmitýdeního psa trvalo spolehlivě ani ne hodinu.
Pustit hračku na povel v tomtéž věku asi 20 minut.
@martina.se píše:
Já to nechtěla napsat..
Jako dovedeš si představit, že necháš svoje dítě řvát 5 hodin v kuse s kolikou. To je šílenost. Já nejsem ta matka, která by dítě byla ochotna uhoupat každý večer na míči a podobně, protože není schopno usnout.
Ale toto je vážně síla.
@Lucie1906 píše:
Boha jeho, je to pes, to je jak kdyby jste podali stížnost na řvoucí dítě. Chápu že vám to může vadit, ale co třeba za sousedem zajít a situaci mu vysvětlit, zkusit se dohodnout na řešení a né si jít hned stěžovat na Residomo. To bych volila až v krajním případě. Ale stejně, je to štěně, prostě štěňata taková jsou, tak samo malé děti. Na ty by jste si šli taky stěžovat? Určitě se to časem zlepší.
Tebe bych chtela mit za sousedku.
Zkuste si nejdřív trošku přečíst něco o tomhle tématu. To že vy jste měli klidne dítě, a rychle se učicího psa ještě neznamená že to tak mají i ostatní. Tak jako každé dítě, i pes, je jiný.
Já jen napsala ať to jde první řešit se sousedem než půjde hned bonzovat.
Podobna situace, treba nejake rady pomuzou: https://www.emimino.cz/…teka-383645/
Tak dřív než stížnost bys měla jít za těmi nájemníky a slušně to s nimi probrat! Jestli si nasypou popel na hlavu s tím, že se jim to nedaří psa naučit, ale snaží se, tak bude asi jiný postup, než když tě rovnou pošlou někam.
No potřebuješ sousedům předat informaci, že když se psem začnou pracovat, začnou mu poskytovat výcvik, který potřebuje, tak přestane šťěkat, protože se zklidní.
Když za nimi přijde otevřeně a s nabídkou pomoci, ne že je přijdeš zjebat, tak to možná věci dost vyřeší.
Hele tady v antikvariátu za pár korun nabízí fakt chytrou knížku, která je dostatečně srozumitelná i pro sousedy třeba bez maturity.
Vzájmu svého klidu bych v takové situacei tu knížku koupila a buď bych byla dostatečně asertivní a mile a s úsměvem jim ji vnutila osobně a nebo napsala dopis, že mě moc mrzí, že se jim nedaří se štěnětem pracovat tak, aby bylo spokojené a neštěkalo, ale že tě to dost ruší a ostatní lidi v baráku taky a že teda by bylo supr, kdyby si tu knížku přečetli a se štěnětem začali zacházet tak, jak potřebuje, aby všichni, včetně štěněte byli spokojení.
@iiiv Ne, nemám psa ani kolíkové dítě. Jen si nehraju na dokonalou která všechno ví, všude byla a od všeho má klíč. ![]()
@Lucie1906 kdyby u sousedů řvalo dítě 5 hodin v kuse, tak si budu taky stěžovat. Na to fakt není nikdo zvědavej.
Muz chrape, pes steka, vlak troubi, dite breci… Pokud nemate osetreno v domovnim radu, tak to vyresis stiznosti tezko. Pobavte se o tom s dotycnym sousedem a praktikujte spunty do usi.
Ps: Jake reseni bys navrhovala? Co ma byt cilem stiznosti? Vystehovani souseda, ze nekdo psovi rekne at nesteka, nebo co?