Respekt ke studu dítěte/puberťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
15.9.22 12:59

Respekt naprosto.
I to zdraveni ze studu a plavani bych nenutila
Vzdy je to jen odbobi, ktere prejde samo!

Nechapu, ze je tolik lidi natolik nesebevedomych, ze si mysli, ze jim dite kazdym „prdem“ preroste pres hlavu.

(Svlikani pred mediky i lekari jsem v puberte zazila kvuli skolioze a doted mam paniku z bezohlednych ci neprofesionalnich doktoru.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
15.9.22 13:00

@unuděná Do omluvenky se diagnóza nepíše. Jinak doktorka sama řekla, že to chápe a respektuje.

• Citovat
  • Upravit
22093
15.9.22 13:04
@Lucie_Sx píše:
Nechapu, ze je tolik lidi natolik nesebevedomych, ze si mysli, ze jim dite kazdym „prdem“ preroste pres hlavu.

To není o žádném „přerůst přes hlavu“… ale o tom, že podvody a lhaním se problémy prostě neřeší - žádné a v žádném věku.

Omluvit dítě z plavání proto, že se stydí převlékat, je neuvěřitelná výchovná prasárna, za kterou by se soudný rodič měl stydět… a ne to ještě prezentovat jako super přístup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:07
@unuděná píše:
Já zase nepochopím, že by někdo mávl rukou nad vyšetřením u lékaře, protože se jeho dítě stydí. Stejně jako neomlouvám dceru (7let), která aktuálně kvůli stydění nechce zdravit cizí lidi (v baráku, lékaře, knihovnice atd.). Prostě jsou věci, které se dělat musí, ačkoli nám to není dvakrát příjemné. Plavání je za mě na hraně, jelikož jde obvykle o povinný kurz v rámci TV, ale dejme tomu. Ale lékař? :nevim:

Já to pochopím, pokud by mi lékař byl jakkoliv nesympatický nebo by stud byl zábranou, zvolila bych ženu. Jak už tu někdo psal, existuje něco jako MOŽNOST VOLBY, kterou každý dospělý má. Proto mi prijde fér ji dopřát i dítěti, co se lékaře týče. Chci lékaře, u kterého se ja (popř puberťák) bude cítit dobře a bude v něj mít tu důvěru.
Co se týče volby gynekologa, pokud holka nemá problémy, tak si prostě vybere sama, pokud nebude stát o moje rady, stejně tak, jako já v minulosti :nevim: Nevidím v tom problém, v tom věku už k tomu bude dostatečně způsobilá a bude to její volba…

• Citovat
  • Upravit
15332
15.9.22 13:08

Kra.va .. holka bude mit trauma.. to ji zlomí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:11
@BohunkaP píše:
To není o žádném „přerůst přes hlavu“… ale o tom, že podvody a lhaním se problémy prostě neřeší - žádné a v žádném věku.Omluvit dítě z plavání proto, že se stydí převlékat, je neuvěřitelná výchovná prasárna, za kterou by se soudný rodič měl stydět… a ne to ještě prezentovat jako super přístup :roll:

Plavání bych omluvila z jakékoliv důvodu, pokud by to byl pro pubertaka tak velký problém. Sama jsem ho neměla a nemám ráda… Je spousta jiných sportů, kterým se může věnovat, důležité je, to dělat s chutí, aby se v budoucnu nestalo, že ke sportování bude mít odpor a po dokončení SŠ se nehne.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
53518
15.9.22 13:12
@Josefuna píše:
A to lékařka napíše celoroční omluvenku z plavání na základě toho, že se někdo stydí převlékat? To by snad mělo mít nějaké zdravotní důvody a ne takové vrtochy. Divím se Ti jako matce, že tohle podporuješ a děláš z dětí taková trdla, která se neodkáží s tím vyrovnat a ani se o to nepokusí, ale rovnou se omluví.

Hadám, že toto všechno nechávala i má kolegyně napsat pro dceru. Je jí 30 a stále doma v dětském pokojíčku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 13:13
@Anonymní píše:
Plavání bych omluvila z jakékoliv důvodu, pokud by to byl pro pubertaka tak velký problém. Sama jsem ho neměla a nemám ráda… Je spousta jiných sportů, kterým se může věnovat, důležité je, to dělat s chutí, aby se v budoucnu nestalo, že ke sportování bude mít odpor a po dokončení SŠ se nehne.. :roll:

Ale po těch sportech se taky bude sprchovat a svlékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
@BohunkaP píše:
To není o žádném „přerůst přes hlavu“… ale o tom, že podvody a lhaním se problémy prostě neřeší - žádné a v žádném věku.Omluvit dítě z plavání proto, že se stydí převlékat, je neuvěřitelná výchovná prasárna, za kterou by se soudný rodič měl stydět… a ne to ještě prezentovat jako super přístup :roll:

To teda jsi husta.

Pokud bych videla, ze ma dite fakt blok, tak ho podrzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Russet píše:
Hadám, že toto všechno nechávala i má kolegyně napsat pro dceru. Je jí 30 a stále doma v dětském pokojíčku :zed:

No a? Třeba je spokojená :nevim: Je to její život. Není povinností mít partnera a zakládat rodinu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12501
15.9.22 13:14
@Anonymní píše:
Plavání bych omluvila z jakékoliv důvodu, pokud by to byl pro pubertaka tak velký problém. Sama jsem ho neměla a nemám ráda… Je spousta jiných sportů, kterým se může věnovat, důležité je, to dělat s chutí, aby se v budoucnu nestalo, že ke sportování bude mít odpor a po dokončení SŠ se nehne.. :roll:

Jenže pro dnešní děti je problém skoro vše. Vstát ráno do školy, protože do noci sedí na PC, plavání, jak tu vidíš. Kdybych měla na všechny tyto vrtochy přistupovat a omlouvat, tak se ty děti nikam nepohonou a nebudou dělat vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:14
@Russet píše:
Ale po těch sportech se taky bude sprchovat a svlékat.

Ano, ale ta tělocvična může být vhodné zařízená. Já chodím sportovat do centra, které je moderní a má oddělené sprchy s dostatečným soukromím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12501
15.9.22 13:15
@Lucie_Sx píše:
To teda jsi husta.Pokud bych videla, ze ma dite fakt blok, tak ho podrzim.

Blok je lepší odstranit, a ne se tomu vyhnout tím, že dítě nechám např. nezdravit, jak píšeš, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.22 13:16
@Russet píše:
Hadám, že toto všechno nechávala i má kolegyně napsat pro dceru. Je jí 30 a stále doma v dětském pokojíčku :zed:

Jako ze tohle zpusobi omluvenka z plavani, jo? :D

Ja byla taky omluvena, protoze nas ucili tim skvelym stylem „shodime te do vody a budeme te tyci odstrkovat od brehu“.
Doma nesedim :D. Zato uz nikdy neskocim sipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 13:17
@Josefuna píše:
Jenže pro dnešní děti je problém skoro vše. Vstát ráno do školy, protože do noci sedí na PC, plavání, jak tu vidíš. Kdybych měla na všechny tyto vrtochy přistupovat a omlouvat, tak se ty děti nikam nepohonou a nebudou dělat vůbec nic.

Tak co třeba po škole/ práci/ o víkendu tajit s dítětem společně do bazénu? Kde se v klidu a soukromí převleče v kabince? A užijeme si společně strávenou chvíli… Kdo hledá možnosti, najde.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML