Respektuje Vaše matka Vás styl výchovy dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
3.3.13 18:14
@Janichka píše:
@Kissie9 jezis ty jsi uplne silena :roll: za prve zlato: mam zivnost na chov a vicvik psu takze si rady nech
Za druhe: nemaji tam zradlo, nikde jsem nepsala ze by v miskach bylo jidlo :nevim:
Za treti: sezerou ho do 30vterin od nasypani
Bozeee, clovek jen napise ze dite prenasi misky a hned mu dite trhaji psy :roll: ja mam sve psy vychovane a vycepovane, nevadi kdyz se jim saha do jidla protoze jsme jim to od malinka delali, jasne ze se jim mala nehrabe v miskach s jidlem ale kdyby uz se to nahodou stalo, nic ji neudelaji. Nemaji problem s nechat vzit z pusy cokoliv, kdyz treba venku na prochazce neco najdou atd…

No, tak a) nejsem tvé zlato ;) b) nepsala jsem, že tví psi ti trhají dítě :mrgreen:…jen se občas děsím, jak lidi nastavují pravidla psi vs děti…c) předpokládám, že chápeš (když už máš tedy tu živnost na chov a VÝCVIK), že je rozdíl, sahá-li jim do jídla dospělý, kterého respektují a malé dítě…hele, v poho…já tu nechtěla rozpoutat diskuzi ohledně psů :mrgreen: Jen občas nahlédnou do diskuzí i lidi, co, na rozdíl od tebe nemají psy vycepované, vychované…a protože se čím dál tím víc setkávám s dost „zvláštním“ přístupem lidí ke psům a dětem v jedné domácnosti, tak mi jen přeběhla husina po těle…to je všechno. Jsem ráda, že máš psy zvládnuté. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.13 18:16

Jo, matka mi hodně ráda podráží nohy u výchovy staršího syna. Mám 11-tiletého bráchu, kterýmu máma nikdy nedala přes zadek, ať dělal cokoliv a taky je to znát. Jenže to stejné by vyžadovala po mně, takže je normální, že kluk něco provede, dostane na zadek a máma mu řekne:,,Máma je zlá, ona tě bije. Pojď k babičce, ať tě pomuchluje!" Naštěstí se s matkou nestýkám tak často, tak to jde. Moje ex tchýně taky ráda zasahovala do výchovy, u ní jsme bydleli do synova roku. Tendence má i dnes, ale to si už troufnu ji setřít, že dítě mám v péči já, takže to bude podle mě. No a ta zasahovala tím stylem, že ráda rozhodovala kdy se bude moct dívat na pohádky a kdy ne, v kolik přesně se bude koupat, jaký příkrmy se mu budou kupovat a který ne atd. Dokud jsem byla s ex, musela jsem si to nechat líbit, protože on byl mamánek a co řekla máma, to bylo svatý a já byla husa, že s tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.13 18:19

@j.a.n.i1 vidíte, ale s tím já nesouhlasím. Je to mé dítě a budou platit má pravidla, ať je u mne a nebo kdekoliv jinde. A pokud se to někomu nelíbí, tak si moje dítě brát nemusí, že jo (samozřejmě pokud potřebujete hlídání, je to něco jiného, já ho nepotřebuji, exšvagrová a extchýně si syna berou, protože chtějí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.13 18:39
@Anonymní píše:
Moje mamka je v pohodě, občas prohodí, že to dřív byla hloupost přislazovat dětem zeleninu nebo je posazovat. Ale paní tchýně je dost děsná - nejprve prudila s čepičkou (malá se narodila v létě), pak že jí nedostatečně oblékám, pak že kojit se musí pokaždý, když dítě zapláče, teď prudí s piškotama, že dřív se dávali už od 4. měsíce a my malé nechceme do roka cukr dávat, pak se divila, že v šesti měsících ještě nesedí, neposazovali jsme jí, protože sama se neposadila… teď teda dost jede v těch piškotech, že je dávat musíme…

Jo, to jsem s extchýní měla taky! Kluk se narodil v srpnu, ale čepička musela být, dítě oblékám málo, protože miminko do jednoho roka musí mít o dvě vrstvy víc oblečení než dospělý (synovi bude letos sedm let a stále ho oblíká, jako bychom bydleli na Sibiři, což mě vytáčí). Piškoty u nás byli taky, ale já je synovi dávat začala a druhému synkovi jsem je nasadila automaticky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.13 18:43

@Janichka přesně. Když já byla malá, taky jsme měli dva psy. Žrádlo měli v miskách celý den, protože jak ho dožrali, okamžitě se jim sypalo nové. Kolikrát jsem si jako dítě k nim lehla na zem když žrali, do misky jim sahala a s granulkama si pohazovala. Nikdy žádný pes nevyjel. Je to o výchově psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
3.3.13 21:03

Nekecají mi do ničeho, jen občas poznamenají, že nemusím být tak přísná matka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
4.3.13 11:58
@Anonymní píše:
Moje mamka je v pohodě, občas prohodí, že to dřív byla hloupost přislazovat dětem zeleninu nebo je posazovat. Ale paní tchýně je dost děsná - nejprve prudila s čepičkou (malá se narodila v létě), pak že jí nedostatečně oblékám, pak že kojit se musí pokaždý, když dítě zapláče, teď prudí s piškotama, že dřív se dávali už od 4. měsíce a my malé nechceme do roka cukr dávat, pak se divila, že v šesti měsících ještě nesedí, neposazovali jsme jí, protože sama se neposadila… teď teda dost jede v těch piškotech, že je dávat musíme…

Měla bych se nad sebou zamyslet. Dceři je už 19 měsíců a ještě piškot nikdy neměla. Nevidím k tomu totiž důvod. Není v nich nic, co by mohlo dítěti prospět.

• Citovat
  • Upravit
573
4.3.13 20:52

Tak koukam, ze se to tu docela rozjelo, dik za reakce ;) Evidentne je interakce matka/tchyne-dcera co se vychovy deti tyce zajimava a vsechny matky, ktere svym dceram do vychovy nemluvi, maji muj hluboky obdiv :potlesk: Ale kazda jsme jina a interakce nas vetsinou muzou posunout dal, pokud si je vyhodnotime… Tak vsem matkam i dceram zdar :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
9.3.13 19:22

Taky jsem bydlela se synem u mých rodičů a bylo to na budku. Jsem ráda, že jsem od nich pryč. Samé dobře míněné rady, se vším mi pomáhali, ale dovádělo mě to k šílenství. Bydlela jsem u nich do jeho dvou let. Připadalo mi to, že je to více její dítě než moje, pořád mě brala jako malou a ke všemu měla připomínku. Tak nějak jí to zůstalo, když k nim přijdu, neodpustí si poznámky typu: Jé, Tys mu dala tyhle boty, ty druhý by měl dneska lepší. Žere mi to nervy : )) ale jinak je moc hodná a se vším pomáhá a je to její jediný vnouče milovaný, takže je to vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.3.13 20:30

@Tinakaterina : He he, ano, znam, uz mi to tolik nervy nezere, zacinam byt asi imunni, nebo co :P Planujem v prvnim patre udelat pseudo-dvougeneracni bytecek, takze se blyska na „samostatnejsi“ casy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.3.13 20:33

Pokud to je v mezích normy, tak se snažím mámu i tchýni respektovat a ony mne..Ale… Tchýně je super, na vše se zeptá, pokud to tak dělat nechci, pochopí. Moje matka? nerespektovala kdy má syn jíst, prostě s ním chtěla jít na procházku, byla jsem pitcha matka, že nedám 6tt plně kojenému dítěti čaj, mám slabý mlíko, okamžitě mu dej sunar, ale co bylo nejhorší, tak když jsem byla v porodnici tak nutila syna na nočník, i přes můj nesouhlas, a to tak, že když jsem po návratu z porodnice se synem vyzkoušela nočník, tak se hystericky třásl, pokud se počůral, automaticky uhýbal ráně (kterou by ode mne nedostal), takže jsme na tři měsíce ještě nechali pleny, a pak jsme v klidu bez stresu naučili na záchod. Prostě tohle už bylo přes čáru. Naštěstí si přítel vzal volno v práci a pak byl s malým doma on. U tchýně vím, že mu sice občas podstrčí čokoládu, ale prostě vše důležité se mnou konzultuje…Moje matka ne, ta když si půjčí děti tak se s němi projde po měste, po kamarádkách a pak aby se staral můj otec a moje sestra, takže tam styk minimalizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.3.13 09:36

Moje maminka jen sem tam utrousí, ale ví, že jsem na to háklivá, takže naštěstí netrousí moc. Říká, že jsem moc benevolentní, ale mně to nepřijde (jak překvapivé). Je fakt, že my se sestrama jsem poslouchaly víc, než moje dcera, ale vychovávám jí tak jak mi to přijde přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
14.3.13 09:43
@Sluníčkonesvítí píše:
@j.a.n.i1 vidíte, ale s tím já nesouhlasím. Je to mé dítě a budou platit má pravidla, ať je u mne a nebo kdekoliv jinde. A pokud se to někomu nelíbí, tak si moje dítě brát nemusí, že jo (samozřejmě pokud potřebujete hlídání, je to něco jiného, já ho nepotřebuji, exšvagrová a extchýně si syna berou, protože chtějí).

Souhlasit nemusíš :-) nicméně je jen otázkou času, kdy se tomu budeš muset přizpůsobit, že tvá pravidla všude platit nebudou… ve školce, škole atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.9.13 14:32

Obnovuju diskusi, protože se potřebuju trochu vykecat. Moje matka plánuje přijet k nám na návštěvu. Mám strach, že se nevyhneme sporu a to bude zase síla. Nelíbí se mi její názory na výchovu a jí se zase nelíbí skoro nic, co dělám já. Mám ještě malinkého syna, je mu 9měsíců. Ale když jsme naposledy byli u ní, tak ho neustále drezurovala. To bylo samé nesahej na to, nelez tam, neber to, vem si to, udělej to, řekni bába apod. Mluvíme spolu často po Skypu (bydlí 300km daleko) a teď přidala i tytyty, když malý něco vzal ze stolu a řekla mu, že je ostuda, když plakal (plakal asi 10vteřin, než jsem ho zabavila něčím jiným). Ona to neříká zle, rozhodně po něm nekřičí, ale já jsem po jednom odpoledni měla z těch zákazů a příkazů depresi. Teď z toho ještě nemá rozum, ale nechci, aby tohle poslouchal pokaždé, když bude u babičky a rozhodně nechci aplikovat věty typu „ty jsi ostuda“,„když to budeš/nebudeš dělat nebudeme tě mít rádi“, posmívání se za pláč apod. Už k tomu má nakročeno.
Problém je, že matka žije prostě ve světě, kdy má vždycky pravdu (vychovávala mě sama) a pokud jí jenom naznačím, že by něco měla dělat jinak, tak je oheň na střeše a naštve se, nebo se rovnou urazí.
Myslíte, že to přeháním? Nejsem zastánce volné výchovy, syn má nastavené určité hranice a slyší ode mě jasné Ne. Jen ty moje hranice jsou mnohem širší, než její. Snažím se ho motivovat hlavně pozitivně a neřeším každou kravinu.
Zajímalo by mě, jak to máte vy, než půjdu do třetí světové války.

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
10.9.13 18:10

@Elenloth Shazování dítěte bych nestrpěla. Normálně bych synovi říkala v takové chvíli „babi neví, jak je to správně“, „babi by se měla nad sebou zamyslet, ubližuje lidem“, „babi neví, co mluví, půjdeme si radši hrát vedle“. Když by se proti tomu ohradila, tak bych se podivovala, co jí na tom vadí. Vždyť ona se ke tvému synovi chová daleko hůř, pro ni je to zřejmě normální styl konverzace, tak proč jí to vadí, když jde o její osobu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová