Respektující výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
20.5.15 13:37

@Janelos porucha autistického spektra :-)

• Citovat
  • Upravit
brko
20.5.15 13:38

@kotýsek to jsi ale nepraktikovala respektující výchovu, ale liberální výchovu, bych řekla. rabr je o něčem jiném. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2271
20.5.15 13:42

@kotýsek Toto podle mě také není respektující výchova. Ta je o tom, že já respektuji potřeby dítěte a po dítěti vyžaduji, aby respektovalo potřeby moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
20.5.15 13:52

@Adelka951
já bych řekla, že je to velmi podobné, ale věkem se mění zájmy a potřeby dítěte, které po mě chce, abych mu je respektovala, to je třeba to aby mě nezajímalo kam jdou v kolik hodin příjdou a podobně.

Příspěvek upraven 20.05.15 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.5.15 13:52

@kotýsek Kotýsku, přesně jak píšou holku, respektující výchova není výchova bez hranic a mantinelů, jen se nastavují respektujícím způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
20.5.15 13:58
@Janelos
@Janelos píše:
@kotýsek Kotýsku, přesně jak píšou holku, respektující výchova není výchova bez hranic a mantinelů, jen se nastavují respektujícím způsobem.

ano, to je mi jasné, ale sama píšeš, že z vaší výchovy má dědeček pocit, že malý vyrůstá, jako dříví v lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
20.5.15 14:02

@kotýsek Jj, má pocit z toho, že synovi nedáme za každý prohřešek výprask. Nicméně syn má informaci, že tohle nesmí dělat. Navíc je to takový dost netrpělivý dědeček, no. Není to ten dědeček, který láskyplně pečuje o své vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2029
20.5.15 14:10

Holky, můžu se k Vám přidat? Toto je téma, které teď taky moc řeším. Mám syna - skoro 2 a půl let a menšího syna necelý půlrok. Jsem taky zastánce výchovy klidnou rukou, bez násilí, bez nadávání. Je to fakt těžké - zvlášť proto, že jsem byla vychovávána bitím a citovým vydíráním a ponižováním. A člověk tak lehko sklouzává k něčemu, co zná z domu. Stojí mě to celé dny hrozného přemáhání, někdy už si říkám, že jsem zralá na psychiatra, protože bych to dítě někdy zmydlila.. Hlavně staršího. Třeba včera se rozeřval při každé příležitosti, kdy mohl. Měl asi špatný den. Při uspávání odpoledne jsem mu říkala, že mě to mrzí a že až se vyspinká, tak to zkusíme znovu a snad nám bude oběma lépe. Ale výsledek nula :-D. Byl stejně nesnesitelný. :mrgreen: Ale přesto jsem si 100% jistá, že kdybych ho zbila, ničemu tím nepomůžu. Fakt ne a nechápu, jak si někdo může myslet, že ano. Takový člověk nikdy nebyl dítětem. Nebo si to nepamatuje.. Nebo si nepamatuje, jak se cítil, když ho rodiče bili. Ale tohle si já moc dobře pamatuju.. :( A nechci, aby se tak cítily moje děti. Ale mám velký kus cesty před sebou, protože ty sklony k tomu fakt mám. A starší syn je hodně temperamentní a hodně hlučný a hodně si prosazuje svou a někdy přes to nejede vlak.. Ale na druhou stranu je to to nejkrásnější, nejchytřejší a nejúžasnější dítě pod sluncem.. :) A já vím, že to spolu zvládneme. Bohužel tento můj názor nezastává ani manžel.. :-D Protože on si myslí, že to absolutně nezvládáme a je zastáncem spíš autoritativní výchovy. Na druhou stranu ale uznává, že já se se synem umím domluvit mnohem lépe, takže ho to pořád drží při tom, že se o to taky snaží.. Omlouvám se za dlouhý vstupní příspěvek :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
20.5.15 14:50

Já jsem začala s Výchova nevýchovou, syn téměř 3letý-kvítko jako blázen. Bohužel výsledky se dostávajíc velmi pomalu, bohužel nemám na vše tolik času, musím se věnovat i docela náročnému 8měsíčnímu. Bohužel selhávám, stále ještě kříčím, i když o hodně míň a teda plácanec taky dostane, ale to už musí být hoooodně přes čáru. Pak se teda omluvím a vysvětlím mu, proč to tak bylo…Já to moc hezký takto vychovávat děti, ideál pro klidně a všímavé děti. Ten náš je rebel a je to fakt o nervy, ale věřím, že bude líp, až bude umět taky vymyslet řešení. Teď jen jen řekne nevím :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.5.15 15:02

@Janelos Ahij, ja se snazim RBR uplatnovat na dcerce, bude ji ctrnct mesicu. Hodne casto posloucham, ze ji nevychovavam, nechavam ji vse delat, atd. Ale zase na druhou stranu se uz lidi podivovali, ze jeoc hodna, kdyz mam tu jinou vychovu. Ja nazory okoli hazim za hlavu. Podle mne biti, prikazy, atd. nemaji smysl. Vzdy si vzpomenu na sebe, kdyz jsem byla mala. Popravde je vsak respektujici vychova hodne narocna :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.5.15 15:07

@Sardel Ahoj, s manzelem to mam stejne :oops: A popravde hodne mne to obcas mrzi. Zase na druhou stranu mi nekdy prijde, ze zacina chapat, ze RABR neni o nevychovavani, jen ze je to vychova jinak :-)

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.5.15 15:10

@kotýsek Ahoj, pokud jste nenastavovali mantinely tak je to ted urcite tezke. O tom o cem pises vsak RABR neni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2029
20.5.15 15:18

Jinak tu knížku RaBR jsem nikdy celou nepřečetla, jen prvních pár stran, pak jsem zjistila, že je to všechno až moc samozřejmé a že mi to moc nedává :-). Ale co můžu doporučit za sebe, jsou knížky Zkoušeli jsme všechno a pro sourozence - Sourozenci bez rivality. A ještě se chystám na Naomi Aldort - Vychováváme děti a rosteme s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.5.15 16:26

@Sardel také se chystám na Vychováváme děti a rosteme s nimi, prý je to bestseller ve své kategorii.

• Citovat
  • Upravit
3731
20.5.15 20:49

Jakým způsobem apkikujete RABR u prcků 14-15M? Kupříkladu situace kdy nechcete, aby 30× denně zapìnal troubu? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí