Retro pokec :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
6.7.13 13:22
@bamba píše:
Já ano, bo to o čem píšeš nebylo tak moc nutné k životu, i když pořadník na panenku jsem teda nezažila. Byly kvalitní potraviny a to pro mě bylo a je důležitý. To, co dnes jíme je humus. Jistě stály se fronty téměř na všechno, ale maso a uzeniny byly čerstvý a divte se, v uzeninách bylo jenom maso. A co ještě, lidi k sobě měli blíž, nezáviděli si(bo vlastně ani neměli co),líp se žilo i když mnoho vás mnladých namítne, že nesvododně. Jenže k čemu je mi svoboda, když jím nezdravě, něco koupím do domácnosti a to se posere těsně po záruční době. Moje první tatramatka sice skákala po koupelně, ale měla jsem ji 30 let.

no, tak ze by se jedno zdrave, to silne pochybuju… vic lidi varili doma - protoze museli, hotovky nebyly, ale tim to asi tak konci. jo par potravin bylo na vysoke urovni, ovsem par a zbytek tak nejak nebyl skoro vubec.
ja teda jim zdraveji urcite dneska nez jako dite, dnes je to volba kazdeho. to ze jsou v supermarketu i svinstva neznamena, ze je koupim.
a jsem dost rada, ze muzu naklusat do jakehokoliv obchodu a koupit prckovi banan a pomeranc.

PS: nesnasim nazor - bylo lip, bo nikdo nemel nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.7.13 13:25

Ahoj holky, prosím vás, nemáte někdo doma kompletní hru „Kamionem po Evropě“, která vám doma zahálí a kterou byste mohly postrádat? Koupím..
Nevím, jestli to znáte, hrály jsme to jako děti…je to deskovka, nabírá se zboží do kamionu a rozváží se po Evropě. Hrozně mě to tenkrát bavilo. Nedávno jsem si na ní vzpomněla, ale už se nevyrábí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.7.13 13:38
@bamba píše:
Tak tuto velikost nevím, něco tam asi bude, možná ty trencle, čepice, už jsem to dlouho neprohrabovala.

no, kdybys měla chuť a chvilku, a něco objevíš, tak bych byla moc ráda :srdce: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.7.13 13:42
@bamba píše:
Já ano, bo to o čem píšeš nebylo tak moc nutné k životu, i když pořadník na panenku jsem teda nezažila. Byly kvalitní potraviny a to pro mě bylo a je důležitý. To, co dnes jíme je humus. Jistě stály se fronty téměř na všechno, ale maso a uzeniny byly čerstvý a divte se, v uzeninách bylo jenom maso. A co ještě, lidi k sobě měli blíž, nezáviděli si(bo vlastně ani neměli co),líp se žilo i když mnoho vás mnladých namítne, že nesvododně. Jenže k čemu je mi svoboda, když jím nezdravě, tím pádem spousty zdravotních problémů, něco koupím do domácnosti a to se posere těsně po záruční době. Moje první tatramatka sice skákala po koupelně, ale měla jsem ji 30 let.

souhlasím, já na spoustu těch dobrot vzpomínám, jsou na trhu i jejich imitace apod.,nedávno jsme se s kolegyní bavili o špičkách s vaječňákem, já je neměla od dětství, a ona mi říkala, ať je ani nekupuju, že je to hnus.
Já mám takovou povahu, že si na to staré chci uchovaz vzpomínku jak to bylo, bojím se, že by mi to pak zkazilo vzpomínky.
Nesvobodně…a co je dnes? V práci člověk nesmí říct nic, a vláda, to je kapitola sama pro sebe.
A vyhlídky do budoucna? Ty snad ani nebudu rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.7.13 13:43
@marg píše:
Ahoj holky, prosím vás, nemáte někdo doma kompletní hru „Kamionem po Evropě“, která vám doma zahálí a kterou byste mohly postrádat? Koupím..
Nevím, jestli to znáte, hrály jsme to jako děti…je to deskovka, nabírá se zboží do kamionu a rozváží se po Evropě. Hrozně mě to tenkrát bavilo. Nedávno jsem si na ní vzpomněla, ale už se nevyrábí…

Taky jsem ji nemohla sehnat. :( Jde koupit jen AUF ACHSE - princip je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.7.13 13:44

…jinak asi nebudem rozebírat dobu, to nemá cenu :kytka:
Vždy bylo něco za něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
6.7.13 13:51

Ja na tu dobu vzpominam taky v dobrem, nemam spatne vzpominky a zive si pamatuju, jak mi na skolu v prirode, ktera tehdy stala 250 korun na 3 tydny, dnes 2 tisice na tyden, chodily mrkacky v dopise, a ja byla pysna, ze mamka sehnala mrkacku co jeste nemam, dodnes je mam schovany;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.7.13 13:56
@kometa32 píše:
Taky jsem ji nemohla sehnat. :( Jde koupit jen AUF ACHSE - princip je stejný.

jj, na to jsem koukala. Já bych radši tu naší retro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.7.13 13:58

@marg Já ji koupila a hrajeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
6.7.13 14:01

Nejlepší

Někdy bych vrátila čas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.7.13 14:02

@kometa32 Ty kartičky (náhody) jsou v němčině, že? Nebo česky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.7.13 14:04

@Karole Na Chalupáře jsem se koukala včera. Zavzpomínala jsem…např. ten kulatý autobus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.7.13 14:05

@marg Ano, jsou, ale našla jsem přes net paní a ta mi je vytiskla do češtiny a přelepila jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
6.7.13 14:06

@kometa32 jj a celkově to oblečení, nezkažení lidi, prostě super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.7.13 14:07

@kometa32 no jedině tak nějak to udělat…já se s němčinou nechytám… :( Děkuju za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová