Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Zakládám nové téma pro všechny, které jsou po revizi dělohy pro zamlklé těhotenství. Pojďme se podpořit, poovídat si a dodat si síly do dalšího snažení. ![]()
Abych se trochu představila. Je mi 27let, příští měsíc 28 a mám za sebou již 2 zamlklé potraty. Jeden v 12/2014 (7tt) a druhý po IVF 5/2016 (10tt). Pokaždé přestalo být srdícko na nic jiného se zatím nepřišlo. Bohužel se nám normální cestou miminko nedaří a proto musíme využít CAR. Máme ještě jedno zamražené embryo, ale bez dalších vyšetření do dalšího pokusu nepůjdeme. Tentokrát jsem si píchala fraxiparine, ale ani to nepomohlo - mám trombofilní mutace.
@Lexa88 ahoj dělali vám i vyšetření pdg/pgs? A u toho ivf vám dělali komplet vyšetření i fragmentaci DNA spermii?
@wendisek ahoj. Bylo mi řečeno, že jeden potrat nic neznamená. Nasadili mi pouze fraxiparine a doufalo se v to, že to vyjde
.
Za týden se v CAR budu domlouvat co a jak. Ale chci aby nás odeslali na genetiku a imunologii. A dle výsledků se asi uvidí, co dál.
@Lexa88 aha tak to je pěkná blbost je mi 23 mám za sebou dvě zt otěhotněla jsem vždy po měsíci snažení a v 11tt přestalo byt srdíčko i moje doktorka rejka ze ti nic není ale já se nedala šla do caru a tam nám udělí komplet vyšetření genetiku, imuno, hormonální profil manželovi spermiogram a bylo mu nabydnuto při platit si 2500 za fragmentaci na DNA no a tam se zjistil problém a dost velký z 11oplodnenych vajíček nám prodlouženou kultivaci přežilo jedno za 14dnu bych mela mít ket nenech se orbit. Mužů se zeptat kam chodis
@wendisek chodím do Iscare do Prahy. Všichni tvrdili, že to byla náhoda, že se to prostě stává. A hodně ten první potrat přisuzovali té trombofilii.
Nám dělali pouze hormonální profil a klasický spermiogram.
Na genetiku a imonulogii mi vždy všichni řekli, že se dělá až po 2 potratech nebo po 2 neúspěšných IVF. Nebo kdyby se jim něco nezdálo.
My měli jen 6 vajíček, prý jsem špatně reagovala na hormony. Ale máme jednoho mrazáčka. Já jsem navíc i tak po transferu dostala hyperstimulační syndrom, takže jsem si to řádně užila.
Tu fragmentaci DNA vám dělali v CAR? A kam chodíš?
A vy jste měli pgd/pgs?
@Lexa88 chodim do Brna do heliosu je to dost vyhlášeny kar a při odběru se mnou leželi 4 holky s prahy veškerý vyšetření nám dělal car a nic jim nepřišlo jako nenormální udělali hned vše aby vedeli jak budeme dále postupovat no bud rada ze mas alespoň nejakyho mrazacka ja mám jen toho jednoho zůstal jako největší bojovnicek z 11
@wendisek o Heliosu jsem hodně slyšela. Jen škoda, že je Brno pro nás dost z ruky. Já i do Prahy jezdím autem po dálnici skoro hodinu
. V úterý uvidíme, co nám řekne doktorka a snad nám dá všechny potřebné žádanky.
@wendisek držim palce, ať se mrazáček chytne. Krom Isci jste měli použitou i jinou metodu? A nějaké léky užíváš? A proč k ET nedošlo hned po odběru?
@Lexa88 měli jsme mít pgs nakonec k tomu nedošlo a mela sem hyperstymulak takže jsme počkali raději a šli na ket. A u vas v car nedělali všechny vyšetření sami ze potřebuje s zadanky? Měli jsme isci, prodlouženou kultivaci a metodu MASC u dalšího pokusu by jsme chtěli ještě PISCI kvůli te špatně fragmentaci asi to masc nestačilo
@Lexa88 ahoj úplně jaký bych to psala já
taky 2 ZT po IVF, genetika OK, imuno OK ale v trombo něco vyšlo ale ještě jsem nebyla na konzultaci, teď pojedeme na Relax do lázní ![]()
@Janez pokud me ted nevyjde ket tak ty lázně bych chtěla taky mám po dvou zt to jsem otěhotněla přirozene jen to nedopadlo ted u prvního ivf nám zbyl jen jeden bojovnicek z 11 a pokud ani to nevyjde dala sem si předsevzetí ze před dalším pokusem chci do lázní
@wendisek tak to mi měli jen ISCI a prodlouženou kultivaci. PGS by ti z části hradila pojišťovna, nebo by jste to museli celé hradit sami?
@Janez aspoň v tom nejme sami
… Je to všechno nespravedlivé. Chodíš do Prahy do CAR? A genetiku a imunologii dělali v Gennetu?
Kdy jedeš do lázní? Určitě to bude super relax. Máš to přes pojišťovnu, nebo jen ''dovču"?
My jsme se letos chystali jen na malou dovču někam k moři autem, tak uvidíme, kam nakonec vyrazíme.
@Lexa88 lázně máme přes pojišťovnu i manžel at se dam i psychicky do kupy, fakt je to nářez toto prožít během půl roku
a chodíme do IVF Clinic v olmiku, jsme kousek odtamtud. k moři nikam nejedeme nebude love, bude další pokus ![]()
@wendisek wendi to je teda nářez když z 11 prcku projde jen1. si. vezmi kdybys neměla pgs, tak jedno ZT za druhým
My po lázních jdeme hned do 2.IVF a od genetika máme taky schválené pgs
@Janez asi jsme se špatně pochopili nám z oplodněných 11zustal po prodloužené kultivaci jen jeden bojovnicek i na vyšetření zbytky byl opožděný byly to časté blastocysty a to na 6 den nestačí takže na let zůstalo jen jedno
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.