Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Jitka1976 píše:
@rokris Ale pozor! Já chemii stále beru…i to tam v tom příspěvku píšu…zatím si fakt netroufám to přestat brát…takže pořád polykám Methotrexát (mňam, mňam) a jsem na biologické léčbě (už z respektu ke své revmatoložce, že mě procpala do výzkumné léčby…nemusela, že jo?) takže se stále stejně léčím, jen jsem zkusila vynechat klasické, rozpustné kafe (silně zakyseluje) a začala s detoxem Chlorellou…po 10 dnech mě bolesti přestaly!!! Já sama jsem v tomhle „nevěřící Tomáš“ ale co jiného to mohlo změnit??? Nic jiného se sebou nedělám…víš, napadlo mě, že ta Chlorella z mého těla mohla odstranit „NĚCO“ co bránilo té klasické chemii účinkovat…proto mě to stále bolelo…nejsem tak bláhová, abych si myslela, že mě Chlorela zbavila RA, to ne…tak zázračná asi neníale něco musela ze mě odstranit, něco co bránilo Methotrexátu účinkovat…a pokud to ze mě odstraní další toxické látky, vylepší zdraví, proč ne, že jo?
Cokoliv mi pomůže, aby to nebolelo, budu ráda…cokoliv za den bez bolesti!!!
A pokud to pomohlo mě, můžou to zkusit i ostatní…buď jim to taky pomůže nebo ne, ale že by to negativně ovlivnilo stávající léčbu si nemyslím…
Nemyslela jsem, že bys jako vysadila dosavadní léčbu a spolehla se na řasu.
Jen někteří doktoři alternativu vůbec neuznávají, tak doufám, že Ti chlorelu nezakáže. Když se Ti povedlo najít něco, co pomáhá
![]()
@rokris Nemyslím si, že by mi jí zakázala…není důvod…nemám zakázané žádné doplňky stravy (vitamíny, minerály apod.) mám pouze seznam léčiv, které nesmím (buď zvyšují účinek Methotrexátu nebo snižují a o Chlorelle se tam nic nepíše) samozřejmě jí to řeknu, že se detoxikuju, ale pokud mi to pomáhá, budu pokračovat…
Jen pro pobavení: od doktorky mám doporučení nepít alkohol nebo jen minimálně…teď jsem na netu četla článek, v kterém bylo doslova napsáno: Alkohol léčí RA…
Požívání alkoholu (pravidelně, tedy denně) v dávkách cca 0,5 litru piva nebo velký panák tvrdého alhoholu, výrazně pomáhá v léčbě a prevenci RA, protože výrazně snižuje aktivitu imunitního systému… ![]()
No…takže pokud budu alkoholik, nebudou mě bolet klouby…jen mi ztvrdnou játra
takže asi tak…
@Jitka1976
Doporučení a rady se často rozcházejí i u jiných nemocí. Měla jsem kamarádku s RA a strašlivě ji to ničilo
Ale dnes už je léčba daleko pokročilejší. Vím, že držela dietu, kvůli možnosti usazování škodlivin v kloubech, ale už si to moc nepamatuju. Já bych těm přírodním prostředkům fakt docela věřila. Ono to funguje, ale pomalinku. Já si táhnu životem sice jiné břemeno, ale už jsem si taky svoje užila.
Tak hlavně přeju, ať nic nebolí.
Je to fakt děs s těma chorobama, jako by život nebyl leckdy dost složitý i bez nich…
Ahoj holky, tak jsem se bohužel zařadila mezi ty s diagnózou RA. Ještě mě čeká RTG a už asi sté odběry krve a snad už se rozhodne o léčbě (rozhodují se mezi tradičními léky a biologickou léčbou). Teď jsem měla takové lepší období, ale dnes jsem se málem rozbrečela. Chtěla jsem malému udělat kakao na snídani, ale bohužel jsem nebyla schopná otevřít nenačatou láhev s čerstvým mlékem
Mám malé děti a tak moc doufám, že mi léčba brzy zabere, aby se mi to aspoň nezhoršovalo
Kdy vám zabrala ta úplně první léčba, týden, měsíc, dva?
@Jitka1976 A ještě bereš Chlorellu? Zpozorovala jsi i jiné účinky - ať už negativní nebo pozitivní? ![]()
Mám kamarádku, která má takové problémy také od puberty a je na homeopatikách, jezdí každý měsíc k homeopatovi, ktarý ji na měsíc dá dávky homeopatik, platí sice kolem 1500kč, ale pochvaluje si, že jí to pomáhá a není na chem. lécích…
@Jitka1976
ahoj jitko, rozhodne ne lazne. z lekarskych terapii zkus metodu mfk, vygoogli si, a jinak reflexni terapii. pritel je lekar, takze ti to vyrizuji od nej. lazne ne kazdemu prospeji.ahoj @Jitka1976
P. s.panacka si muzes dat, pokud ti to nevadi k lekum.za chlorellu a dalsi doplnky neplacej penize, ani za homeopatika. jidlo ti nikdo pausalne neporadi, zkousej individualne co ti vyhovuje. pritrl rikal, ze na tezke stavy biologicka lecba. nekomu zabira virivka,vodolecba.co pacient, to jiny nazor.drz se!
@sibka Ahoj…zhruba po měsíci léčby Methotrexátem (teď Trexan)…ale u mě to bylo hodně rozjetý…dlouho jsem to ignorovala…nalhávala si, že mi nic není…takřka 14 let než jsem se šla léčit…
Pak se mě lékařka ptala, jestli nechci zkusit biologickou léčbu…2 roky jsem si píchala injekce Humira a brala asi 8 tablet denně…mňamka…teď mám 4 tablety, bez injekcí + trexan…a kyselina listová…ta se bere kvůli krvetvrobě, Trexan ničí kromě bílých krvinek i červené…listovka je zase množí…Leukocyty si pořád držím na 2.4…což je fakt málo…
ale nic na podporu imunity nesmím…a dětičky ve školce kašlou, smrkají…ach jo…
Snad ti to taky zabere…pokud nekojíš, když tě to bude echt bolet, vem si Ibalgin, Ibuprofen…kromě tlumení bolesti, mají protizánětlivý účinek…a patří mezi nesteroidní antirevmatika…jedna tableta ti neublíží, neboj…ani si nezničíš žaludek…kdyby ses bála, nech si předepsat Helicid na ochranu žaludku…stačí 1 tab. ráno na lačno…
Jinak co popisuješ znám moc dobře…bolest v kloubech jako kdyby ti ho někdo utahoval ve svěráku…
Když byla dcera malá a já jí v noci musela zdvihat z postýlky, tekly mi slzy bolestí…vím jak ti je ![]()
@Zuzaa presne tak, zabaly, preisnitz atd.!!strejda je delal a supr
P. s.jestli ti ale chlorella pomaha, mas ji brat, ale lek. vyzkumy nic takoveho neprokazaly
@rejžička Už ji neberu…tenkrát mi to pomohlo, bohužel se mi objevila vyrážka (asi detox???) a doktorka vzhledem k snížené imunitě mi doporučila vysadit Chlorellu…takže jsem po necelých 3 měsících skončila…ale možná to bylo jen psychické zlepšení
takové to :„Víra tvá tě uzdravila“…bylo mi líp, když jsem to brala…ale rozhodně to nebylo úplně bez bolestí…
@Anonymní píše:
@Jitka1976
ahoj jitko, rozhodne ne lazne. z lekarskych terapii zkus metodu mfk, vygoogli si, a jinak reflexni terapii. pritel je lekar, takze ti to vyrizuji od nej. lazne ne kazdemu prospeji.ahoj @Jitka1976
Kouknu na to…díky…jinak alkohol teda nemusím
, ale vím, že snižuje reakci imun. systému…paradoxně může v tomto onemocnění pomáhat…nebudou mě bolet klouby, jen budu permanentně ožralá…
![]()
Bojuju jak se dá…někdy je líp, někdy hůř…jen to vědomí, že budete žít do konce života v bolestech je…
Ale nefňukám, jsou na tom lidé mnohem hůř…
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, jestli je tu někdo s RA, kdo nebral v těhotenství léky… Po jaké době se vám vrátila RA?
Sama mám potvrzenou RA rok po prvním porodu. Doktor mi další těhotenství nedoporučil dokud nebudeme mít nemoc pod kontrolou. Nasadil mi trexan, ale já jsem kojila a nechtěla a nedokázala syna ze dne na den odstavit. Takže jsem se léčila homeopatiky a detoxikací a naprosto nečekaně znova otěhotněla (syn se nám zadařil až díky lékům po dlouhé době, navíc mi ani nefungoval cyklus). Tak nyní jsem v 7. měsíci a užívám si naprosto bez bolestí, ale pomalu se začínám bát toho, co přijde po porodu
. RA mám 16 měsíců bez chemické léčby.
Sbírám odvahu se objednat na revmatologii, ale kdyby některá z vás měla zkušenost, budu za ni ráda. Mám pocit, že jsem někde četla, že návrat téhle bestie je po šestinedělí… Bojím se bojím toho, co přijde
. Vím, že jsem asi blbec měla ty léky nasadit a přeléčit se, chystala jsem se na to a týden před návštěvou doktora zjistila těhotenství a bylo vše jinak
.
Díky za případné reakce a přeji všem hodně síly při boji s touhle hnusnou bolavou nemocí.
@rokris Ale pozor! Já chemii stále beru…i to tam v tom příspěvku píšu…zatím si fakt netroufám to přestat brát…takže pořád polykám Methotrexát (mňam, mňam) a jsem na biologické léčbě (už z respektu ke své revmatoložce, že mě procpala do výzkumné léčby…nemusela, že jo?) takže se stále stejně léčím, jen jsem zkusila vynechat klasické, rozpustné kafe (silně zakyseluje) a začala s detoxem Chlorellou…po 10 dnech mě bolesti přestaly!!! Já sama jsem v tomhle „nevěřící Tomáš“ ale co jiného to mohlo změnit??? Nic jiného se sebou nedělám…víš, napadlo mě, že ta Chlorella z mého těla mohla odstranit „NĚCO“ co bránilo té klasické chemii účinkovat…proto mě to stále bolelo…nejsem tak bláhová, abych si myslela, že mě Chlorela zbavila RA, to ne…tak zázračná asi není
ale něco musela ze mě odstranit, něco co bránilo Methotrexátu účinkovat…a pokud to ze mě odstraní další toxické látky, vylepší zdraví, proč ne, že jo?
Cokoliv mi pomůže, aby to nebolelo, budu ráda…cokoliv za den bez bolesti!!!
A pokud to pomohlo mě, můžou to zkusit i ostatní…buď jim to taky pomůže nebo ne, ale že by to negativně ovlivnilo stávající léčbu si nemyslím…