Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravíčko všem co jsou na stejné lodi,
chtěla bych se zeptat na Vaše názory. Od 14 let RA, od 18 do 21 naprosto klidový stav, koníčky domácí práce aktivní život krása, jako bych žádnou nemoc neměla. Loni v únoru - očkování proti HPV viru, doporučil gynekolog i revmatoložka!!! s tím že není téměř žádné riziko zhoršení stavu. Slepě jsem je poslechla, a od dubna šílené zhoršení nemůžu otevřít minerálku, škrábat brambory, otevřít kliku u dveří, ukrojit chleba atd atd atd bez bolesti, zvýšila jsem equoral z 50 mg na 100 mg 1-0-1, dostala jsem injekci kortikoidů-1 injekce zlepšení, 2 injekce již žádný účinek… Kortikoidy (medrol) brát nechci, revmatoložka chce nasadit metothrexát, ale to taky nechci je to svinstvo. Beru nějaká homeo ale nedá se říct že má nějaký velký účinek. Včera jsem jela na motorce celkem asi 1,5 hodiny s přestávkami a dneska se nemůžu pohnout učesat udělat culík vše šíleně bolí, nemoc je asi znova aktivní, jsem už zoufalá nevím co dělat není něco co vám pomohlo s čím máte zkušenosti ve zlepšení stavu cokoli prosím poraďte
![]()
Dříve pro mě nebyl problém chodit dlouhé trasy, teď mě děsí jen představa dojít do obchodu, který je vzdálený 200m, dokonce pozoruji i změny na kloubech nenatáhnu do plna loket neskrčím prsty kyčle nejsou tak pohyblívé jako před očkováním, dělají se mi dokonce i uzlíky na šlachách, prosím vás z celého srdce poraďte mi někdo co dělat, budu vděčná za jakoukoli reakci…
Ahoj,
v první řadě změň revmatologa…
. Doporučí Ti úplně blbou a zbytečnou vakcínu i když máš takovou nemoc
.
Já jsem RA získala po naočkování tetanovky… Nikdy nic, žádný problém s klouby a 14 dní po tetanovce RA jako prase, takže mi revmatolog hned napsal metotrexát + další sajrajt k tomu… Léky neberu, zkouším homeo, čištění organismu, ale je to běh na dlouhou trať… Někdo radí vyměnit amalgámové plomby, bezlepkovou dietu, chce to zkoušet, jestli nechceš skončit na lécích… Myslím, že úprava jídelníčku by mohla pomoct hodně, přeci jen ta nemoc je hodně o špatných střevech.
Zkus u homeopata lék přímo na reakci po naočkování, u syna jsme na špatnou reakci po očku dostali léky a částečně se z toho dostal.
Jinak je to hodně o psychice, zkus dát do kupy i tu… Je to svině nemoc, já zatím prohrávám, ale bojuju. Nezvažuješ léčbu alespoň na chvíli, třeba na rok, aby se nemoc zaplašila? Co jiný revmatolog na to, zkoušelas? Taky jsem četla a slyšela dobrou odezvu na fyziologickou regulační medicínu, zkus mrkout, je pár revmatologů, kteří takto léčí.. V Praze jsou tuším 2…
Drž se! ![]()
Ahojky mam dotaz, ktery se tyka me pomalu petilete dcery.Pred dvema mesici ji bylo v obouch podkolenich zjisteny bakerovi cysty.Byli jsme odeslane na ortopedii.Bylo ji provedeno sono, rtg obouch kolenouch. v tom jednom podkoleni ma bc opravdu velkou bude nutna punkce. jeste predtim chtel vsak doktor udelat vsemozne krevni testy…mezi nimi testy na boreliozu-hranicne zvysene protilatky, pry muzou byt falesne pozitivni pri revmatoidni artritide. testy se budou na doporuceni laboratore opakovar. dcera kliste nemela.pak ji byly delany testy na chlamidie negativni, streptokoky-negativni, krevni obraz jemne snizene monocyty, jinak vse vporadku. krevni testy na revmatoidni faktor mela hodnotu deset a referencni meze je 14… takze z krve ji potvrzenou nema.Ale bakerova cysta je pry vzdy pridruzena k nejakemu z techto onemocneni nejcasteji prave tou artritidou. d era si casto stezuje na bolesti v tom podkoleni.mam starh. na netu jsem se taky docetla, ze ten revmatoidni faktor casto vychazi falesne negativni a pry se ne'a brat za hlavni ukazatel artritidy. muzete mi k tomuto prosim napsat vic, jake mate zkusenosti s touto nemoci a jak vam ji diagnostikovali. jinak utz a rtg ma vporadku, zadne postizebni kloubu. predem dekuji za jakekoliv informace
Zdravím všechny, které postihla tato protivná, život omezující nemoc jménem RA
mám dvě dětičky 4 a 2ročky, projevy začaly po prvním dítěti, občasná bolest kloubů, ale říkala jsem si, je to příčina kojení, úbytek vápníku, po druhém dítěti se to rozjelo natolik, že jsem se sama neoblékla, nepustila ani kohoutek s vodou, nevyčistila zuby a ve finále jsem se jednoho krásného dne chtěla ráno zvednout z postele a nic, prostě zaberete a vaše tělo se ani nehne, manžel mě musel posadit přes polštář, protože jsem byla tak bolavá a jely jsme na pohotovost já brečela, že jsem ochrnula nebo co, na pohotovosti samozřejmě nic, nic mi nedaly, celý víkend jsem ležela jak placka. v pondělí k obvodnímu a pak zhruba půl roku strávených na infekčním, pak konečně na revmatologii mi byla diagnostikována seronegativní revmatoidní artritida II. stupně.
Já zatím sbírám rozumy a čekám na verdikt z revmatologie - sesypala jsem se týden po transferu, zvracení a nevolnost, bolest svalů a kloubů, dr. mi řekl, že se moc pozoruju
po třech měsících stále hlavně bolest hlavně na rukou, i trochu svalů a mám pozitivní ENA screening (protilátky). Borelióza i chlamýdie negativní. Zhoršuje se to když mám kluka nemocného (např. laryngitidu od něj nechytnu pochopitelně, ale hned zhoršení).
Ahoj, dva roky zobu mtx, dříve 10mg, teď 17mg, ktomu salazopiryn, mám brát i medrol, ale nechci vypadat jako meloun, takže brala jsem jen v hooodně akutních případech, teď se to snažím vydržet bez.jsem objednaná k přírodnímu léčiteli, tak jsem zvědavá, před rokem jsem se začala lečit u léčitele, který mi naordinoval bylinky, přímo z číny:-D za 2000,– měsíčně, no po třech měsících se mi nemoc tak zhoršila, že hrůza, takže jsem opět nasadila léky, ale snažím se vypozorovat stravu, zdá se mi, že to hodně ovlivňuje maso, hlavně červené a tučné.
Podívej se na internet na články od Ing. Bláhové o RA. Jde o detox těla a ve svém okolí mám kamarádku, která se z RA vyléčila právě tímto způsobem. Pokud máš zájem napiš UZ.
@sandra29 17mg Metotrexátu…???
To je šílená dávka…Já ho beru taky, ale míň…a jsem na Biologické…a ted mám teda docela dobrý období, nebolí to…ale nesmím vynechat jediný prášek, jinak se vychýlí hladina v krvi a bolí to jako sfiňa…
A z alternativ mi pomáhá Reiki…přítel má několik „kurzů“, tak to na mě aplikuje…
Je to holt asi i v hlavě…víra tvá tě uzdravila ![]()
@ivunak
Detox ti asi neublíží…ale nevyléčí…je to o „přecvaknuté“ imunitě…místo aby pomáhala, chybně vyhodnotí situaci a útočí na vlastní tělo…a povel k tomuto vychází z mozku, jako všechno…detox to nepřecvakne zpátky…kdyby ano, už je to světová senzace a všichni pacienti to aplikují…že jo?
Je to jako ty zázračné pilulky na hubnutí…kdyby opravdu fungovaly, tak neexistují obézní lidé…nebo myslíš, že se jim obezita líbí?
Ano, detox bude přínosem pro KAŽDÉ tělo…i zdravé…ale vyléčit RA…??? Bohužel ne…mám za sebou tolik pokusů, detoxů (Jonáš, chlorella, odkyselující dieta…)
Třeba to reiki mě pomáhá uvolnit psychiku…pro mě je to ok…jinému to třeba nepomůže…
Ale taky mě to bohužel nevyléčí.
Ahoj, já ji mám od děcka, cca od 13let, ale v remisi, ťuk ťuk ťuk, takže nezobu nic a nic mi není… ale vždycky to kolečko než mi nasadí MTX je děsivý, než teda uznají, že je to opravdu toto a ne něco jinýho, i když člověk cítí, ví a pozná, že je to zas ta svině
Tak dámy, jen samé dobré zprávy přeju ![]()
Jj, bohužel nevyléčí, taky už toho mám načteného a vyzkoušeného ažaž, ale aspoň to trošku zmírní průběh nemoci.
před měsícem jsem snad 4týdny byla jak v ráji, žádné bolesti, žádné otoky, žádná únava, teď jeden den nic, druhý den ležím jak placka, ta nemoc nemá fakt žádné jistoty, tohle mě ničí, že fakt nikdy nevíš kdy udeří:-(
Jinak teď začínám číst knihy od Louise Hay uzdrav své tělo, Miluj svůj život, jak říkáš vše je v hlavě, tak to právě zkouším:-)
![]()
@Bejbyy píše:
Ahoj, já ji mám od děcka, cca od 13let, ale v remisi, ťuk ťuk ťuk, takže nezobu nic a nic mi není… ale vždycky to kolečko než mi nasadí MTX je děsivý, než teda uznají, že je to opravdu toto a ne něco jinýho, i když člověk cítí, ví a pozná, že je to zas ta sviněTak dámy, jen samé dobré zprávy přeju
Já třeba nemám žádné vedlejší účinky…ani u MTX ani u Bio. léčby…takže mi nevadí…
Nemáš náhodou tu „dětskou“ formu RA…??? Ta prý v dospělém věku mizí…
@Jitka1976 píše:
@ivunak
Detox ti asi neublíží…ale nevyléčí…je to o „přecvaknuté“ imunitě…místo aby pomáhala, chybně vyhodnotí situaci a útočí na vlastní tělo…a povel k tomuto vychází z mozku, jako všechno…detox to nepřecvakne zpátky…kdyby ano, už je to světová senzace a všichni pacienti to aplikují…že jo?
Je to jako ty zázračné pilulky na hubnutí…kdyby opravdu fungovaly, tak neexistují obézní lidé…nebo myslíš, že se jim obezita líbí?
Ano, detox bude přínosem pro KAŽDÉ tělo…i zdravé…ale vyléčit RA…??? Bohužel ne…mám za sebou tolik pokusů, detoxů (Jonáš, chlorella, odkyselující dieta…)
Třeba to reiki mě pomáhá uvolnit psychiku…pro mě je to ok…jinému to třeba nepomůže…Ale taky mě to bohužel nevyléčí.
Nejde jen o detox, nechci to tady rozebírat, je to složitější. Kdo chce může si to na internetu najít a přečíst. Kortikoidy jsou cesta do pekel!
A ještě něco, jsem velice zvědavá co porod, co to s tím udělá nebo neudělá, ale nikdo z doktorů mi nic neříkal, nevaroval…
Já teda už k nikomu nechodím, ale stavovala jsem se za svou dětskou revmatoložkou, a i mě gyndr hnala za revmatologem, a nic, nikdo nic