Říct či neříct dětem o své zlodějské minulosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.2.18 19:07
@rena621 píše:
Nerekla bych jim nikdy. Je to minulost.

Sice je to minulost, ale tu minulost mohou za pár let jednoduše najít na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.18 19:10

Já bych to řekla, jsou věci, které se vždycky nějak dostanou k lidem, ke kterým nechceš. Jsem dítětem, které mělo odsouzenu mámu k podmínce. A jednou jsem hledala nějaký papíry a najednou mezi papíry jsem našla rozsudek. Strašný šok. Mamu bych neodsousila, ale tohle byla hrozná rána pro naši důvěru. Řekla jsem ji, že o tom vím cca po 10 letech kdy mi i vysvětlila co a jak se stalo, ale těch 10 let mě to hodně zralo a občas pri hádce jsem to chtěla použít. Nečekala bych až se to děti dozví nějakou blbou náhodou, ale třeba kolem těch 10 let bych jim to sama přiznala. @matka151616

• Citovat
  • Upravit
1671
26.2.18 19:19
@matka151616 píše:
Sice je to minulost, ale tu minulost mohou za pár let jednoduše najít na internetu.

Kdyz jim to nikdo nerekne nebudou nic hledat na nete. Ja bydlim v malem meste a myslite ze vim kdo nam kdy neco udelal. Vrazdu jeste asi ano ale kradez urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.18 19:20
@rena621 píše:
Kdyz jim to nikdo nerekne nebudou nic hledat na nete. Ja bydlim v malem meste a myslite ze vim kdo nam kdy neco udelal. Vrazdu jeste asi ano ale kradez urcite ne.

Jenže ono stačí zadat mé jméno do Googlu a to puberťáci často dělají, že hledají rodiče na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
26.2.18 19:35

To je síla.. 8o neříkala bych jim to a když jo tak až budou dost starý na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
26.2.18 19:36
@matka151616 píše:
Jenže ono stačí zadat mé jméno do Googlu a to puberťáci často dělají, že hledají rodiče na internetu.

Ja bych se i tak nepriznala. Nevim podle me deti by to nemeli vedet. Muze je to poznacit. Prestanou respektovat rodice a dat se na spatnu cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
26.2.18 19:39

Já bych jim to řekla cca v 7-10 letech. S důrazem na to, že to byla chyba a lituješ toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
26.2.18 19:44

Rekla bych jim to az budou chapat, co to tnamena. Podala bych to vychovnou formou, jako varovani. Kazdy delame chyby, ale ne kazdy se z nich pouci, prozna si je a lituje jich. Rozhodne je lepsi at to vi od tebe, nez to na tebe vytahne nejaka dobra duse.

• Citovat
  • Upravit
26.2.18 19:46

Děkuji za mnoho smysluplných odpovědí. Taky se chci zeptat, jak je přesvědčit, aby to nikde neříkali, pokud jim to řeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
26.2.18 19:53

No, tak v tomhle ti asi neporadím. To jsi tenkrát neměla dost rozumu na to, aby ti došlo, že děláš hroznou hloupost? Teď si zkrátka sněz to, co jsi nadrobila. Nezávidím ti. Mohla sis to tenkrát dobře rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
26.2.18 19:54

@matka151616 já bych jim to neříkala, nemyslím si, že puberťáci budou hledat na googlu svou mámu za svobodna, promiň, ale pro puberťáky máma není zas až tak zajímavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.18 20:02
@matka151616 píše:
Zdravím. Mám 4 letou dceru a 2 letého syna. S manželem a dětmi jsme spokojená rodina. Je mi 30. Ovšem když mi bylo 20 tak jsem s jedním klukem spolupracovala na vykradení klenotnictví. On ho vykradl a já jsem byla úniková řidička a zboží jsem na černo prodávala. O měsíc později mě však chytli a dostala jsem rok a půl vězení za nedovolené užívání cizí věci, on dostal tři a půl roku vězení za krádež. Bohužel o tom všude píší a mám strašně málo časté jméno i příjmení a když si jen dáte mé jméno a příjmení do googlu, tak najdete článek o té vykrádačce a je tam i moje fotka.
Je mi jasné, že moje děti jednou (odhadoval bych v 11 letech) budou hledat mé jméno a najdou to. O to víc bude horší když to náhodou najdou při hodině informatiky a celá třída to o nás bude vědět. Bojím se, že když se to děti dozví v pubertě, že to bude ještě horší. Ale není jisté, jestli to někdy najdou a navíc výchova má být především příkladem a když budou děti o tom vědět, tak to není dobrý vzor. Na druhou stranu, když to zjistí později, tak to pro ně bude ještě horší než když to budou vědět od mala. Nevím, jestli jim to mám říct. Řekli by jste jim to na mém místě, nebo ne?

Prosím anonym.. - citlivé informace.
Ahoj, já řeším něco podobného. Když jsem byla v pubertě, tak jsem spala s chlapy za peníze. Ne pro peníze, ale protože mě hrozně lákalo to být s někým jiným, zažít něco nového- jiného. Takže jsem do toho šla. Vydělala jsem si dost ale pak jsem s tím sekla. Manžel to ví.. blbý třeba je, že můj bývalý partner mě představoval svým známým a mezi nimi byl a i jeden z mých " zářezů". Upřímně- nevěděla jsem co dělat.. ale naštěstí mi došlo že když mi představuje svou manželku, se kterou měl dítě a čekali druhé, že pro něj to taky bylo jen potěšení.
Manžel to ví, a domluvili jsme se, že prostě nic nikomu říkat nebudeme. Jen se trochu děsim, kdyby mi časem syn představil svou partnerku a ta by měla otce jednoho z nich. Takže prostě ; nikomu nic říkat nebudeme. Kdyby náhodou se stalo že by se to syn dozvěděl tak to budu řešit. Ale v plánu říct mu to nemám.
A ; v pubertě jsem se nechala vyhecovat a ukradla pár sušenek.. no.. tak teď už to říkám jako legraci. Ale taky mu řeknu, že to byla blbost které dodnes lituju. Takže být tebou- mlčeti..

• Citovat
  • Upravit
26.2.18 20:07
@Anonymní píše:
Prosím anonym.. - citlivé informace.
Ahoj, já řeším něco podobného. Když jsem byla v pubertě, tak jsem spala s chlapy za peníze. Ne pro peníze, ale protože mě hrozně lákalo to být s někým jiným, zažít něco nového- jiného. Takže jsem do toho šla. Vydělala jsem si dost ale pak jsem s tím sekla. Manžel to ví.. blbý třeba je, že můj bývalý partner mě představoval svým známým a mezi nimi byl a i jeden z mých " zářezů". Upřímně- nevěděla jsem co dělat.. ale naštěstí mi došlo že když mi představuje svou manželku, se kterou měl dítě a čekali druhé, že pro něj to taky bylo jen potěšení.
Manžel to ví, a domluvili jsme se, že prostě nic nikomu říkat nebudeme. Jen se trochu děsim, kdyby mi časem syn představil svou partnerku a ta by měla otce jednoho z nich. Takže prostě ; nikomu nic říkat nebudeme. Kdyby náhodou se stalo že by se to syn dozvěděl tak to budu řešit. Ale v plánu říct mu to nemám.
A ; v pubertě jsem se nechala vyhecovat a ukradla pár sušenek.. no.. tak teď už to říkám jako legraci. Ale taky mu řeknu, že to byla blbost které dodnes lituju. Takže být tebou- mlčeti..

Dík za radu, nicméně o tvé pubertě asi nejde nic najít na internetu, zato když si zadáš mé jméno do Googlu, tak první věc je článek o tom soudu a je tam i moje fotka. Také je mi líto, jak jsme vykradli ten obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.2.18 20:11

Já bych to řekla, až budou děti velké a dokážou pochopit, že prostě život i toto přínáší.. Třeba od 15 výš…
Možná, až se dětem budou zapalovat lýtka a zlobit, tak prostě dát příklad, jak to dokáže pak poznamenat na cleý život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.18 20:12
@matka151616 píše:
Dík za radu, nicméně o tvé pubertě asi nejde nic najít na internetu, zato když si zadáš mé jméno do Googlu, tak první věc je článek o tom soudu a je tam i moje fotka. Také je mi líto, jak jsme vykradli ten obchod.

A nejde to prostě nějak " vymazat "? A co třeba zkusit to přehodit na nějaký dobrý skutek. Kupříkladu každý půl rok donést dárky do dětského domova.. psům.. kočkám.. prostě aby děcka viděli, že jsi udělala chybu ale už jsi dobrý člověk

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML