Řídí auto v 16 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1229
1.10.23 15:32
@Eva.asdfghjkl píše:
No ale je rozdil volat PCR na neznameho opileho ridice nebo na konkretni osobu. Prijedou k nim domu. Pokud neposlechnou, bude se volat stale, dusledky vyvodi. Pak je druha moznost, propichnout gumy. :nevim:

Já tomu moc nevěřím, že by jeli za někým domů. A už vůbec ne, pokud si někdo bude stěžovat bez fotky/videa. Fotka je taky neprůkazná, protože z toho není poznat, jestli auto jelo nebo stálo. Ve stojícím autě může i dítě sedět na místě řidiče úplně bez problémů.
Pokud někdo na policii dodá video s tím, že řídila osoba bez ŘP, policie si pozve majitele vozidla na podání vysvětlení k sobě na oddělení. Možná pokud je nějaké oddělení na nějaké menším městě/obci, tak by snad mohli dojít přímo domů. Ale jinak si myslím, že majiteli přijde nějaká výzva od PČR, aby se dostavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
1.10.23 18:36
@Petula306 píše:
@Kfětoslava je to zvláštní, ale vadí mi za volantem fetky, ožralci, sváteční řidiči, namachrovaní blbečci, řidiči se zákazem řízení, ale 16 letej kluk ani ne.

Zvláštní opravdu. Mně vadí za volantem kdokoliv, kdo tam nemá co dělat, protože není způsobilý k řízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
1.10.23 18:40
@Pitaya1 píše:
Znám 16 leté, co jsou vyspělejší než někteří dospělí ;) Navíc v některých zemích v 16 už můžou normálně řídit auto.

U nás ne, stačí ti to takhle? Nebo své děti necháš řídit v 16?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
1.10.23 18:51
@Anonymní píše:
Jinak samozřejmě to, ze jsem napsala, ze si děti z ulice hrají na silnici neznamená, ze sedi uprostřed cesty a kreslí si tam panáka a čekají, ze je někdo přejede :mrgreen: Navštěvuji se, chodi tudy ze školy, chodi spolu po venku atd. Jsme nová ulice kde jsou v podstatě jenom rodiny s dětmi. Takže vidět 16 leteho kluka jak tam řídí silné auto není zrovna příjemné. Tak jsem to myslela. Neprudim, jenom mne to přijde nebezpečné.

Prudíš. Starala bych se primárně o sebe.
A jestli nechceš rozpoutat sousedskou válku, tak policajty nevolej.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
1.10.23 18:54
@Kfětoslava píše:
U nás ne, stačí ti to takhle? Nebo své děti necháš řídit v 16?

V 16 v ČR na silnici ne. Jen jsem poukazovala na to, že je nesmyslné psát to, že v 16 není dítě vyspělé na řízení auta, když mnoho zemí (a to i vyspělejších než jsme my) má úplně jiný názor.

• Citovat
  • Upravit
14980
1.10.23 19:10
@Pitaya1 píše:
V 16 v ČR na silnici ne. Jen jsem poukazovala na to, že je nesmyslné psát to, že v 16 není dítě vyspělé na řízení auta, když mnoho zemí (a to i vyspělejších než jsme my) má úplně jiný názor.

Ale my musíme dodrzovat zákony země, ve které se nacházíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.10.23 19:29
@Kfětoslava píše:
Ale my musíme dodrzovat zákony země, ve které se nacházíme

To nepopírám. Jen jsem poukázala na ten nesmysl, že v 16 není dítě na řízení auta vyspělé

• Citovat
  • Upravit
698
1.10.23 21:01

@Pitaya1 já bych teda nechtěla, aby byly řidičàky od 16. Nejvíc dopravních nehod je mezi řidiči 18-24 let, takže ne každý 16-letý má na to řídít auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65315
1.10.23 21:03
@Daisyy1995 píše:
@Pitaya1 já bych teda nechtěla, aby byly řidičàky od 16. Nejvíc dopravních nehod je mezi řidiči 18-24 let, takže ne každý 16-letý má na to řídít auto.

ano, proto chtějí, aby byly řídičáky na zkoušku. Mají i dražší pojistky.
edit ten řidičák na zkoušku není jen pro mladé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
1.10.23 21:45
@vokishka píše:
ano, proto chtějí, aby byly řídičáky na zkoušku. Mají i dražší pojistky.
edit ten řidičák na zkoušku není jen pro mladé

Dražší pojistka je tam kvůli bonusu. Ale to je naprosto nerelevantní, protože když budou jezdit v rodinném autě, tak pojistku budou platit nejspíš rodiče, dokud si mladý nekoupí své vlastní auto. A i tam může pojistka napsaná na rodiče. Takže dražší/levnější pojistka nemá s řidičákem nic společného. Auto na sebe dokonce může mít pojištěné i někdo, kdo nemá ŘP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 08:32

Ahoj, tady zakladatelka. Tak se to vyřešilo samo nakonec. Mladej od sousedů včera netrefil garáž. Jezdil vážně hrozne, to řízení nezvládal. Tak bude myslím na chvilku klid. Klukovi nastesti nic není, ráno jsem s nim mluvila před domem a byl z toho chudák docela vyklepanej a jeho otcovi snad konečně sklaplo, o víkendu se chlubil na místní akci, ze jeho syn už jel i po dálnici a jak dobre řídi. 8o Když mu ostatní říkali, ze je blazen a ze je nezodpovedny, tak se zase hádal jako kdyby byl jeho syn Schumacher. Tak teď to má frajer. dopadlo to ještě dobre. Inu, přehnaně namachovany rodič a pýcha předchází pád.

• Citovat
  • Upravit
5350
6.10.23 08:39

Jestli nemachroval a nevymýšlel si, tak je ten chlap opravdu ultra de-bil. Ten kluk na té dálnici mohl zabít nejen sebe, ale i plno dalších nevinných lidí, dětí. Potřeboval by dostat do huby, aby se vzpamatoval :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová