Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
dělám si řidičák v 17, toto úterý budu mít zkoušky, a jako mentora jsem měla mít mého otce. Nebydlíme spolu, jsme v kontaktu jen výjimečně, ale chtěl ať si udělám papíry, že bude jezdit se mnou. No a dnes se dozvídám, že o řidičák stihl přijít. Máma ho nemá, a nemám koho jiného tam napsat. Dostanu ho prostě až v 18, nebo tam bude nějaký problém?
@jorelsupremacy píše: Více
zavolej v pondělí do autoškoly a zeptej se tam
Máš pár. mesicu do plnoletosti. To musíš dělat hned teď, okamžitě? Nemůžeš si počkat?
@Anonymní píše: Více
už mám jízdy hotové, zbývají jen zkoušky které jsem minulý týden už zaplatila
@Anonymní píše: Více
přesně tak, mě ty podmínky ježdění od 17 beztak přijdou praštěné, plnohodnotný řidičák to není, tak raději ten rok počkat
Tak dřív se taky dělaly řidičáky v 17, za mě aspon, a řidičák jako takový si převzali prostě úderem osmnáctin.
@stinga píše: Více
mentor asi bez ridicaku byt nemuze, ale stejne - vzdyt s tim mentorem musis stale jezdit, pokud se vidate tak malokdy, jak sis to predstavovala, to jezdeni?
Vzdycky to fungovalo tak, ze se v 17 udelaly zkousky na ridicak, ale fyzicky jsi ho dostala az v 18 letech.
Ty toho mentora někam nahlašuješ nebo jde jen o to, že se musí prokázat, když tě zastaví policie.
@jorelsupremacy píše: Více
Tak jej dostaneš až v 18 no. Svět se nezboří. A od někoho, kdo přijde o papíry, bych si asi moc o řízení nenechal radit.
@vokishka píše: Více
Je oficiálně nahlášeny a musí vždycky sedět vedle něj a být schopný řídit. A jsou tam ještě další podminky. Není to jen tak. Policie automaticky kontroluje i jej. Tak nám to říkali v práci na školení řidičů.
mentoři se evidují, a kdyby je zastaví policie tak se musí i prokázat
@Cenarius píše: Více
teď se s ním taky dlouho neuvidím, jen jsem chtěla vědět, jestli z toho nebude problém. děkuji za odpověď
Tak bych se zkusila domluvit s někým, kdo ty podmínky splnuje a rovnou se s ním domluvila, že do těch 18 nebudu řídit. ALe řidičák budeš už mít v ruce.
Jo, měla jsem to tak a bylo to pěkně na prd. Řidičák jsem dělala ve třeťáku (protože to bylo jako nepovinný předmět se slevou v autoškole), ale 18 mi bylo až na konci čtvrťáku. Takže rok ležel ŘP „v šuplíku“ a pak jsem se bála jezdit. Mnohem lepší by bylo, kdybych mohla jezdit hned v těch 17 s mentorem.
@Jahru píše: Více
jenomže ona toho mentora nemá, tak s ježděním musí počkat.