Řidičky, řidiči sem prosím :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
28.2.24 10:04
@rmot píše:
Také to považuji za nesmysl, ale především z toho důvodu, že se člověk za stejné prachy dobrovolně ošidí a dostane horší službu. Jak se vlastně řeší, když si to někdo časem rozmyslí a chce řídit normální auto? Je na to nějaké rozšíření, nebo si musí udělat celý řidičák znovu a tentokrát bez omezení na automat?

Asi by musela projít znovu zkoušky v autoškole. Mám kamaráda komisaře. Ptala jsem se ho na to. Říkal, že přibývá lidí, kteří jdou touhle cestou. A víc neřeší. Nevrací se, že se nechají přezkoušet, ať může řídit manuál. Prostě manuál nepotřebují, nevyhledávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
28.2.24 10:20
@Kelsey píše:
Asi by musela projít znovu zkoušky v autoškole. Mám kamaráda komisaře. Ptala jsem se ho na to. Říkal, že přibývá lidí, kteří jdou touhle cestou. A víc neřeší. Nevrací se, že se nechají přezkoušet, ať může řídit manuál. Prostě manuál nepotřebují, nevyhledávají.

Ano, lidi dělají zkoušky jen na automat, protože jsou neschopní pobrat při řízení ještě řazení, nezvládnou rozjezdy na křižovatce, o kopci vůbec nemluvím. Čistě jen automat je prostě jen pro neschopný debílky :nevim:
Normální člověk nemá problém zvládnout oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
28.2.24 10:24
@rmot píše:
Také to považuji za nesmysl, ale především z toho důvodu, že se člověk za stejné prachy dobrovolně ošidí a dostane horší službu. Jak se vlastně řeší, když si to někdo časem rozmyslí a chce řídit normální auto? Je na to nějaké rozšíření, nebo si musí udělat celý řidičák znovu a tentokrát bez omezení na automat?

Nejde ani tak o horší službu jako o omezení schopností. Ale to dámám, co zvládají jen automat nevysvětlíš. Ony jsou totiž moderní :pankac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.2.24 10:28
@Kelsey píše:

Mňa by skôr zaujímalo, ako to potom má niekto s americkým šoférakom, keď príde sem. Oni to tam predsa napísané nemajú, ale je jasné, že to robili na automate :think:
Predpokladám síce, že majú pud sebazáchovy a požičiavajú si auto s automatickou prevodoukou, ale aj tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
28.2.24 10:28
@rmot píše:
Jen k tomu, jak se opakovaně řeší chcípání při rozjezdu - nejde ani tak o manuál/automat, ale nekupovat si dnes tak oblíbené hračky s obsahem 1.2 litru a podobně. Dvou, ideálně tří a více litrový diesel se jen tak při rozjezdu chcípnout nedá, to už by člověk musel být echt kopito a držet u toho i brzdu :) Jen tedy pokud někdo žere dnešní úlety typu zelený průser, tak to asi nebude pro něj. Ale zase takový si spíš koupí Teslu a nějaké řazení neřeší.

Nechci tu hodnit machry, bo nejsem odborník, ale přítel má 1.9 tdi 84 kw a to je záb+r naprosto topové, s tím jsem se naučila rozjíždět, nehledě na to, že při zpatečce stačí držet jen spojku v záberu a jede a dopředu totéž, sice pomalinku, ale jede takže dozadu bez plynu uplně na klid a dopředu stačí kapka plynu. Mamka má 1.2 htp což je taková sekačka, ale to když jsem udělala autoškolu to jsem nebyla schopná rozjed, to mě furt chcipalo, jsem z toho byla uplně neštěstná, ale uplně. Ted jsem si to nedávno schválně zkusila, říkám už trochu víc vím, rozjela jsem to, teda po tom dieslu ale, jako taky tam ty obavy byly. Ted když koukám po autě, tak nafta, něco na ten způsob. Zas si říkám, když má teda člověk ten automat, tak tam je to asi jedno když se to rozjede v pohodě a je jedno zda benzín nebo nafták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6616
28.2.24 10:29
@Kockazvysocan píše:
Nejde ani tak o horší službu jako o omezení schopností. Ale to dámám, co zvládají jen automat nevysvětlíš. Ony jsou totiž moderní :pankac: :zed:

To vyřídím šéfovi, který jezdí ob den Praha Brno, že je neschopný debílek :mrgreen: protože má na třech autech automat. Hádám, že u moderních aut, které si samy brzdí a jezdí částečně autonomně už by mohl být i idiot :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
28.2.24 10:30
@Temnástranasíly píše:
To vyřídím šéfovi, který jezdí ob den Praha Brno, že je neschopný debílek :mrgreen: protože má na třech autech automat. Hádám, že u moderních aut, které si samy brzdí a jezdí částečně autonomně už by mohl být i idiot :lol:

Mluvím o řidičáku, ne o autě. proboha :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
28.2.24 10:31
@Temnástranasíly píše:
To vyřídím šéfovi, který jezdí ob den Praha Brno, že je neschopný debílek :mrgreen: protože má na třech autech automat. Hádám, že u moderních aut, které si samy brzdí a jezdí částečně autonomně už by mohl být i idiot :lol:

A jinak ano, myslím, že dnešní ultramoderní doba nahrává je n tomu, že má řidičák kde kdo a pak to na silnicích taky vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6616
28.2.24 10:33
@Ryksa píše:
Mňa by skôr zaujímalo, ako to potom má niekto s americkým šoférakom, keď príde sem. Oni to tam predsa napísané nemajú, ale je jasné, že to robili na automate :think:
Predpokladám síce, že majú pud sebazáchovy a požičiavajú si auto s automatickou prevodoukou, ale aj tak :think:

Spousta z nich, hlavně chlapi to umí. Aspoň co znám naše kolegy z USA, dokonce i Indové. Minule si jeden director Ind bral auto a jel do Chorvatska, pro něj hrozná exotika :lol: hledala jsem mu fajn cenu a ptala jsem se, zda musí být automat, nepotřeboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6616
28.2.24 10:34

A to dokonce i Indové píšu proto, že jsem v Indii zjistila, že oni často neřídí. Nechají se vozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7909
28.2.24 10:41
@Kockazvysocan píše:
Ano, lidi dělají zkoušky jen na automat, protože jsou neschopní pobrat při řízení ještě řazení, nezvládnou rozjezdy na křižovatce, o kopci vůbec nemluvím. Čistě jen automat je prostě jen pro neschopný debílky :nevim:
Normální člověk nemá problém zvládnout oboje.

Pokud někdo má na to udělat si i manuál, ale prostě ho jen nechce, tak ok. Ale jinak mi také napadlo, jestli chci potkávat na silnici lidi, co nejsou vůbec schopni zvládnout normální řidičák. Vždyť stejně jako by je rozptylovalo řazení, tak je může rozptýlit cokoliv jiného - znamená to, že v tu chvíli řízení nezvládnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7909
28.2.24 10:44
@Temnástranasíly píše:
A to dokonce i Indové píšu proto, že jsem v Indii zjistila, že oni často neřídí. Nechají se vozit.

V indii jsem ještě osobně nebyl, ale když občas vidím na youtube záběry z jejich provozu - potřebují oni tam vlastně na řízení řidičák? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
28.2.24 10:44
@Temnástranasíly píše:

U nás ve firmě postupně všichni chlapi - letití zkušení řidiči - postupně dobrovolně přešli na automat. A nemůžou si to vynachválit. Ono když najezdí ročně i 60 tisíc km, tak prostě to pohodlí a vymoženosti moderního auta s automatem ocení.
Mimochodem auto, které mám já, se ani v manuálu nevyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
28.2.24 10:45
@rmot píše:
Pokud někdo má na to udělat si i manuál, ale prostě ho jen nechce, tak ok. Ale jinak mi také napadlo, jestli chci potkávat na silnici lidi, co nejsou vůbec schopni zvládnout normální řidičák. Vždyť stejně jako by je rozptylovalo řazení, tak je může rozptýlit cokoliv jiného - znamená to, že v tu chvíli řízení nezvládnou?

Kdyz jsem si kupovala loni motku, snazili se mi vnutit automat. Razne jsem je odmitla a mam manual. K te motce to proste patri :nevim:, si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
28.2.24 10:49
@rmot píše:
Pokud někdo má na to udělat si i manuál, ale prostě ho jen nechce, tak ok. Ale jinak mi také napadlo,jestli chci potkávat na silnici lidi, co nejsou vůbec schopni zvládnout normální řidičák. Vždyť stejně jako by je rozptylovalo řazení, tak je může rozptýlit cokoliv jiného - znamená to, že v tu chvíli řízení nezvládnou?

No nevím, jestli je výhra potkat řidiče, co s odřenýma ušima udělal „normální“ řidičák a na každé křižovatce se klepe, jestli mu to chcípne, případně v kopci nejdřív metr couvne :think:
a ne nemám řidičák na automat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky