Řidičky, řidiči sem prosím :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
198
27.2.24 12:49
@Lucy75 píše:
věř mi, prostě si to běž někam vykozkoušet, já kupovala dvouletku v manuálu a vážně toho dnes moc lituju, že jsem za ty stejné prachy nekoupila třeba 3/4letku v automatu.. ale to jsem se toho ještě bála.. prostě 30 let v manuálu je hodně dlouhá doba na to, aby člověk získal nějaké návyky a nového se bál… v práci mi to říkali úplně všichni, že až to zkusím, nebudu chtít jinak.. a i zapřísáhlí šoféři si kolem mne kupují automaty..
navíc ta pohodička a klídek na kochání krajinou, včetně plynulých dojezdů-rozjezdů na křižovatky atd… parádička, klídek, tabáček… ;)

Presne! A čo považujem za top výhodu na automate je jazda v kolónach. Žiadne preraďovanie 1-2-1-2-1-2-… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:49
@kocourGarfield píše:
@Atisia my na Oplu ji máme. Zpátečka nad 1.

Někdo Macka páku dolů, někdo nahoru a obojí nad 1 pak je běžná jakože 6. Tu mám nejradši. Přijde mi to logicky. Chci dozadu tak dám páku dozadu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
27.2.24 12:52

Mám automat, už bych manulál nechtěla. A taky bych už nechtěla auto bez pomocníků jako kamera, čidla, co umí samo zaparkovat :P držení pruhů, čtení značek a podobný asistenti. Když jsme měli auto ze servisu jen v automatu a jinak nic, tak to bylo pro mě dost nepohodlný :lol: A taky mám teda hybrida, ta elektrika taky dělá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:57
@pikola píše:
Mám automat, už bych manulál nechtěla. A taky bych už nechtěla auto bez pomocníků jako kamera, čidla, co umí samo zaparkovat :P držení pruhů, čtení značek a podobný asistenti. Když jsme měli auto ze servisu jen v automatu a jinak nic, tak to bylo pro mě dost nepohodlný :lol: A taky mám teda hybrida, ta elektrika taky dělá dost.
:roll: 8o 8o ani nevím že to auta umí. Máte trochu kitta. :palec:.
Ne, známí má podobné služební. Jednou jsem s ním jela a trochu jsem se zamýšlela k čemu tam vůbec sedí řidič když to auto všechno dělá samo. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:58
@MartinL45 píše:
Počkej, to nemyslíš vážně, vid? Neděláš si z nás legraci? Ty otázky jsou tak totálně hloupé, že se mohu domnívat, že si z nás utahuješ…

Přeci první co je, tak se seznámíš s tím, jak se auto ovládá. Automat se někde volí pákou, někde přepínačem apod.

Při manuálu taky není automatické, že zpátečka je páka dozadu.. Třeba Fabia to měla tak, že se páka zatlačila a potom se dala dopředu..

Nene, opravdu si toto prosím nemyslí, tě si dělám legrací, ale ne posadit do automatu je jak posadit déčko v autoškole první den a říct jeď. Jo u nás Fajt automat nikdo nemá, já když vidím páku kde jsou písmena místo číslic, je to pro mě Španělska vesnice, proto se tu ptám jak hňup, uznávám, ale trošku se chystám už. Jasný jenže, tam prostě se podíváš, zjistíš a furt nějakým způsobem pracuješ se spojkou, popřípadě trošku plynem. Ale furt to auto deka to stejný, přitom tady, že se ještě musí zmáčknou tlačítko, rádi se ba druhou stranu, přeci jen 1 je na všechny autech stejná, prostě levo nahoře. Jsem práce slyšela příběh z Brna, tě chlap měl automat omylem si to spletl a sehnul ženskou, že tam je prostě jedu dopředu páku radím dozadu, a manuál vždy když jedu do předu, dávám páku dopředu, auto o spatecce se dá polemizovat. Jestli mi rozumíš, o co mi jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.24 12:58

Necetla jsem cele.

Jezdila jsem s obojim a za me manual.

Stary automat byl hodne liny - neeez si to samo preradilo.
Novy automat zase obnasel to, ze kdyz chci svizneji radit, tak musim pridat plyn vic, nez bych pridala normalne, ono si to preradi a ja ten plyn pak pocitove zase vcas uberu, aby to teda nevylitlo.
Takze specifika rizeni to urcite ma.
Je to pohodlne, urcite. Ale ponekud nuda.

Ma druhou stranu, kdybych vedela, ze s tim budu casto popojizdet v kolonach, tak urcite automat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 13:06
@Ryksa píše:
Prečo by mala? Ak sa s tým nestretla a ani to nemá zažité od kolegov a kamarátov :nevim:
Ja som minule riešila s kamarátmi pri pive, ako išla strašne hore cena AdBlue a kamarátka bola prekvapená, keď zistila, že sa to leje inde ako nafta, pretože si myslela, že je to aditívum nafty a že sa proste natankuje nafta a do toho v určitom pomere AdBlue :nevim:.
Ona má starú Fabiu, pracuje na Sociálke (ženský kolektív), tak sa s tým tiež zatiaľ nestretla :nevim:…tak teraz už vie a vravela, že aspoň môže machrovať pred babami v kancelárii :lol:

Děkuji, opravdu totální mimo jsem v tomto, manuál umím, od začátku nám jen to takže.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
27.2.24 13:07
@onajeblond píše:
Ahojky dámy a pánové, aneb řidiči a řidičky.
Dlouho jsem přemýšlela zda tuto diskuzi založit, ale nedalo mi to. Takže otázka do pranice, vy co řídíte, popř auto vlastníte, máte manuál, nebo automat? Co vám více vyhovuje? Já mám řidičák na manuál, chtěla bych zkusit automat, ale nikdo ho u nás nemá, v práci jsme se o tom bavily s babama co a jak, jedna měla názor, že ve chvíli, kdy sednu za automat už nebudu chtít manuál, druhá zase, že by automat nechtěla. že jí baví řadit a neměla by ten pocit z jízdy, mamka, přítel, taky že by automat nechtěli. Kamošky mají taky manuál, s tím, že od jedné má manžel automat. Slyšela jsem hele automat, auto ti necouvne, žádný zdechnutí, jedeš jen dopředu dozadu a neutrál. Říkám paráda, auto pro blbce, to by bylo uplně pro mě, ( ten výraz prosím berte s nadsázkou) tak jsem zapátrala a načetla i videa zkoukla, jak se s tím pracuje, jak se to startuje rozjíždí a říkám twl, to je jakysi složitý, to asi zlaté manuál.
Kamoška, že jí ten automat taky přijde strašně těžké, že i manžel s tím měl ze začátku problém, koukali na to všichni jak chleba z tašky. Všimla jsem si, že nový káry už ted dělají převážně jen v automatu. :D Tak se chci jen tak ze srandy zeptat, co máte vy a co Vám více třeba sedí, nebo? Samozřejmě vím, že vše je o cviku, praxi, zvyknutí atd. :D

Máme oboje, automat je skutečně pro blbce. Resp. řídit ho je pohodlné, ale za mě je třeba umět hlavně řídit manuál. Absolutně nechápu řidičáky jen na automat.
Ještě tvůj dotaz rozšířím na všudypřítomost všemožných senzorů. Řídit umí ten, kdo to zvládá bez jakýchkoli přídavných vyfikun. dací.
Tím něříkám, že senzory neulehčí život, ale ten kdo se na ně 100% spoléhá, nemá za volantem co dělat. V autoškole by měla být auta úplně očesaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
27.2.24 13:10
@pikola píše:
Mám automat, už bych manulál nechtěla. A taky bych už nechtěla auto bez pomocníků jako kamera, čidla, co umí samo zaparkovat :P držení pruhů, čtení značek a podobný asistenti. Když jsme měli auto ze servisu jen v automatu a jinak nic, tak to bylo pro mě dost nepohodlný :lol: A taky mám teda hybrida, ta elektrika taky dělá dost.

Ještě že to jde vypnout, to je pro mě šílený vopruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
27.2.24 13:19

Já jsem po sto letech začala pred par mesici znovu řídit, předtím manuál, teď automat.. je to super, pohodička. Byla jsem teda napřed zmatená, žádný PRND, ale jen A, N a R. Pak jednička s dvojkou a S. Člověk si zvykne na všechno, teď už ta ruka dělá pohyby úplně automaticky, jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat přeucit se na jinej typ, až budu mít další auto. Jen mě štve, jak to auto řadí, já bych řadila jinak, nebaví me poslouchat ten motor a nemoct s tím nic udělat.. na druhou stranu je to fakt pohodlnější, kor když člověk jezdí mezi vesnicemi, v koloně po městě atp. K manuálu se vracet nebudu ze zdravotních důvodů, tak to nemusím řešit, co je lepší. Asi bych se neuměla rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 13:19
@Kockazvysocan píše:
Máme oboje, automat je skutečně pro blbce. Resp. řídit ho je pohodlné, ale za mě je třeba umět hlavně řídit manuál. Absolutně nechápu řidičáky jen na automat.
Ještě tvůj dotaz rozšířím na všudypřítomost všemožných senzorů. Řídit umí ten, kdo to zvládá bez jakýchkoli přídavných vyfikun. dací.
Tím něříkám, že senzory neulehčí život, ale ten kdo se na ně 100% spoléhá, nemá za volantem co dělat. V autoškole by měla být auta úplně očesaná :nevim:

Ano to jsem si vždycky dělala srandu z mamky, koneckonců i přítel ma starší Auto, takže manuály, pozor u řízení a zrcátka 😁 jo, ono kdo má autoškolu jen na automat, nesmí řídit manuál ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 13:22
@Kockazvysocan píše:
Tím něříkám, že senzory neulehčí život, ale ten kdo se na ně 100% spoléhá, nemá za volantem co dělat. V autoškole by měla být auta úplně očesaná :nevim:

Jenže manuály stejně postupně vymizí a budou jen pro nějaké nadšence a závodníky. Takže není třeba to s nimi zase až tak moc umět. Vždyť i firmy postupně manuály nahrazují. V zahraničí už leckde ani nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
27.2.24 13:22
@Kockazvysocan píše:
Ještě že to jde vypnout, to je pro mě šílený vopruz.

Za mě je to dobrý, když se potřebuju nacpat v centru města na místo a nejsem si jistá jestli se tam vejdu, mám kombi. Taky rychlost parkování a že si nemusím kroutit ruce jak deb.il a být ve stresu, že se netrefím hned :mrgreen: Čtení značek není stopro, ale vždy aspoň vím kolik a tempomat, držení rozestupů. Nepoužvám to denně, ale často, dálnice a okruhy. A v zácpě je to taky fajn :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.2.24 13:23
@Kockazvysocan píše:

Jako jo, já dělala řidičák před dvaceti lety na Felicii. Na druhou stranu, to je jako říkat že si nepořidim pračku protože naše matky praly na valše. No matky asi ne, spíš babičky.
Ono třeba za sedm let, až bude syn dělat řidičák, těžko bude auto bez senzoru a dalších věcí. Do nedávna jsem měla auto bez toho a taky to jde, jezdila jsem tak 15 let, na druhou stranu už si teď auto bez toho nekoupím. A kdyby takhle přemýšlelo víc lidí, málokdo se pak při parkování opre o jiný auto, že. :nevim:
Třeba hlídání slepyho úhlu je další z věcí, které jsou prostě bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 13:24
@Midaku píše:
Já jsem po sto letech začala pred par mesici znovu řídit, předtím manuál, teď automat.. je to super, pohodička. Byla jsem teda napřed zmatená, žádný PRND, ale jen A, N a R. Pak jednička s dvojkou a S. Člověk si zvykne na všechno, teď už ta ruka dělá pohyby úplně automaticky, jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat přeucit se na jinej typ, až budu mít další auto. Jen mě štve, jak to auto řadí, já bych řadila jinak, nebaví me poslouchat ten motor a nemoct s tím nic udělat.. na druhou stranu je to fakt pohodlnější, kor když člověk jezdí mezi vesnicemi, v koloně po městě atp. K manuálu se vracet nebudu ze zdravotních důvodů, tak to nemusím řešit, co je lepší. Asi bych se neuměla rozhodnout.

Všechny automaty, které jsme kdy měli, nabízely i možnost manuálního řazení, jen se řadilo jinak, jen dopředu a dozadu. Ale pro toho, kdo by nebyl spokojený s automatickým řazením, ta možnost byla. Nevím teda, jestli to mají všechna auta. My to v podstatě nevyužívali, jen na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí