Řidičky, řidiči sem prosím :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
198
27.2.24 11:58
@JancaS84 píše:
Parkování tam dáváš až stojíš. Bez toho tě to nepustí vytáhnout klíč. Jestli budeš parkovat dopředu nebo dozadu si zvolíš podle toho jestli dát že jedeš dopředu nebo dozadu. Úplně stejně jako by si tam dala jedničku a nebo zpátečku.

Ak nemáš, ako ja, zapaľovanie na čudlík :lol:…ale áno, potom ti to robí pazvuky a píše ti na display, takže človeku dôjde, čo urobil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.24 11:58

Máme manuál. Teď kupujeme dva roky staré auto. Je to automat. To je větší rodinné. Diesla. A pak budeme prodávat naše staré veljet rodinné a koupí se nějaká nákupní taška automat. Menší chceme benzín.
Už nechceme manuál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
27.2.24 11:59
@onajeblond píše:
Fáákt? A nejela jsi místo dopředu dozadu? Přeci jen 1 se řadí dopředu, v automatu jsem se dívala že páka dopředu je dozadu a páka dozadu je do předu? :D

To je o zvyku. Já jsem třeba na starým autě měla zpátečku za pětkou. A když jsem sedla do auta kde byla zpátečka pod jedničkou tak mi to nedělalo absolutní problém. Když chceš přeřadit zepředu dozadu, nebo naopak tak stejně stojíš tak není problém se na tu páku podívat a hodit tam tu správnou variantu. Navíc u většiny aut se ti na palubní desce ukáže co tam má zvoleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 11:59
@Atisia píše:
Když jsem začínala strašně jsem chtěla automat. Nepovedlo se. Abych pravdu řekla nemám ani chuť řídit automat. Vlastne mě nenapadlo si ho půjčit. Nechci. Přítel to řídil několikrát a nesedlo mu to. Strýc si pletl pedály a kamarád si seděl na noze aby neměl tendenci hledat spojkou.
Kamradka si to nemůže vynachválit, ji je ale fuk co řídí. Na druhá to vyzkoušela předala klíče a řekla už Nikdy. Takže to chce prostě vyzkoušet. Buď to sedne nebo ne

Právě no, já jsem ted spíš než sváteční řidič, tak už víkendové řidič, přítel má silnější auto, to na rozjezd je naprosto top, ale zase si říkám furt muže popojed, chcipnout, a do budoucna si chci káru pořídit, tak tak pokukuji, ale toto je téma prostě.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:01
@Atisia píše:
Když jsem začínala strašně jsem chtěla automat. Nepovedlo se. Abych pravdu řekla nemám ani chuť řídit automat. Vlastne mě nenapadlo si ho půjčit. Nechci. Přítel to řídil několikrát a nesedlo mu to. Strýc si pletl pedály a kamarád si seděl na noze aby neměl tendenci hledat spojkou.
Kamradka si to nemůže vynachválit, ji je ale fuk co řídí. Na druhá to vyzkoušela předala klíče a řekla už Nikdy. Takže to chce prostě vyzkoušet. Buď to sedne nebo ne

No taky, já bych si to právě chtěla zkusit, ale mám obavu aby se mi nedělo toto právě, abych se nebála pustit pedál, že mi to chcipne žejo. :mrgreen: Proto, mi to nedalo tady založit diskuzi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.24 12:01

Měla jsem už automat. Bylo to velmi pohodlné.
Teď to nové je chytré auto. To má hromadu asistentů a všeho. Měli jsme ho na víkend půjčené a nešťastní jsme ho vraceli. Pán ho prodá nejdřív v půlce března. On čeká na funglovku. Proto tohle po dvou letech prodává. Dává si to do daní.

Příspěvek upraven 27.02.24 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 12:02

Měla jsem různáí auta, automaty i manuály, každé má svoje. Teď máme v rodině jeden automat a jeden manuál. V zimě na sněhu mám radši manuál, ale jinak je mi to jedno a užívám si jízdu s automatem.
Dcera po udělání autoškoly preferovala manuál, aby se to pořádně naučila, ale ve výsledku víc jezdí s tím automatem a až si bude kupovat vlastní auto, bude to prý automat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
@ivašot. píše:
Mě se to na P přeřadí samo při vypnutí motoru. Takže vypnu motor, „zatáhnu“ ruční brzdu a jdu

Nám náš řve, že chce do pozice P a klíč nepustí :)

@onajeblond píše:
@JancaS84 Takže podle sebe si zaparkuju, řadím dopředu, dozadu a pak když stojím dám páku na parking a jdu do řiti? Chápu to dobře? :mrgreen:

Ano tak. Nebo to může udělat samo viz příspěvek výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@ivašot. píše:
Mě se to na P přeřadí samo při vypnutí motoru. Takže vypnu motor, „zatáhnu“ ruční brzdu a jdu

a když přijdeš, rožneš motor, tak se udělá co? Přeřadíš páčku podle toho kam pojedeš, nebo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:03
@Ryksa píše:
Ak nemáš, ako ja, zapaľovanie na čudlík :lol:…ale áno, potom ti to robí pazvuky a píše ti na display, takže človeku dôjde, čo urobil :D
:mrgreen: :mrgreen: Aha :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.24 12:04
@onajeblond píše:
No taky, já bych si to právě chtěla zkusit, ale mám obavu aby se mi nedělo toto právě, abych se nebála pustit pedál, že mi to chcipne žejo. :mrgreen: Proto, mi to nedalo tady založit diskuzi. :mrgreen:

Ono to prý nechcipa :nevim:. Při mém štěstí by to chcíplo v prvním kopci. Mě neposlouchá ani telefon, co teprve auto s vlastní hlavou 8o :mrgreen: :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
27.2.24 12:06
@Atisia píše:

Kdo jezdil léta s manuálem, občas tu spojku hledá a občas místo ní dupne na brzdu. To je velmi nepříjemné. Stalo se nám to v začátku s automatem každému jednou nebo dvakrát. Ale strašně rychle si člověk zvykkne a pak už se neplete ani když se auta střídají. A dcera, jak to neměla zažité, se nespletla ani jednou, řekli jsme jí, prostě zapomeň na to, že máš levou nohu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
27.2.24 12:06
@onajeblond píše:
a když přijdeš, rožneš motor, tak se udělá co? Přeřadíš páčku podle toho kam pojedeš, nebo? :mrgreen:

Ano, nastartujes. Stojíš na brzdě, dáš směr jízdy, pustíš brzdu, přidáš plyn a jedeš. O nic se nestaráš.
Fakt je to pohodlný. Když pak sednu do manuálu a musím řídit tak je to otrava a to jsem si vždycky taky říkala že automat je pro „blbce“ Ze začátku jsem měla pořád tendence šlapat na spojku a sahat na páku, ale to si člověk fakt hned zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
27.2.24 12:07
@JancaS84 píše:
@onajeblond píše:
a když přijdeš, rožneš motor, tak se udělá co? Přeřadíš páčku podle toho kam pojedeš, nebo? :mrgreen:

Nasednu, sešlápnu brzdu, zmáčknu startovací tlačítko, dám D nebo R, pustím brzdu a jedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
27.2.24 12:07
@JancaS84 píše:
a na neutrálu tedy stát nemužeš jo? Vždycky když to auto dýl stojí „zaparkované“ musí být parking?
@JancaS84 píše:

a na neutrálu stát nemužeš? když tedy zaparkuješ hodíš tam neutrál, tak jako ne jo, musí tam být vždycky parking, ve chvíli když vypneš motor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí